Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Care sunt obiectivele Ministerului de Finante in 2015?

09-Ian-2015
2973
Pentru anul 2015, Ministerul de Finante are in programul de lucru mai multe obiective care urmeaza sa fie indeplinite in 2015.

Printre acestea se numara combaterea evaziunii fiscale, reducerea birocratiei si continuarea proiectelor de digitalizare si finalizarea si transmiterea catre Parlament a noului Cod Fiscal si noului Cod de Procedura Fiscala.

"As vrea sa continuam ceea ce s-a facut foarte bine in 2014 si anume venituri suplimentare la bugetul de stat numai din colectarea taxelor si impozitelor de 9 miliarde de lei, in total 12 miliarde am incasat in plus in 2014 fata de 2013, dar din colectarea taxelor 9 miliarde... Din cele doua taxe suplimentare si anume taxa pe constructii speciale si acciza au fost in jur de 2,5 miliarde, deci restul de 6,5 miliarde, mai mult de un miliard de euro, 1,3 miliarde euro, sunt din combaterea evaziunii din anul anterior. Sarcina pe care o trasez Ministerului de Finante, ANAF, Directiei Antifrauda este aceea de a contiuna sa trateze evaziunea fiscala ca pe un pericol pentru siguranta nationala si combaterea evaziunii fiscale ca pe un obiectiv fundamental al Guvernului", a spus Victor Ponta in cadrul unei conferinte sustinute la Ministerul de Finante, citat de Agerpres.

Totodata, premierul a subliniat ca Agentia Nationala de Administrare Fiscala si Directia Generala Antifrauda Fiscala au, in 2015, toata sustinerea:politica, administrativa si bugetara.

"Acesta este un obiectiv fundamental si, din acest punct de vedere, ANAF, Directia Antifrauda, au toata sustinerea, si politica, si administrativa si bugetara in 2015. Au deja mecanisme de colaborare cu Parchetul, cu SRI, cu Oficiul pentru Combaterea Spalarii Banilor. Tot sistemul deja, in 2013-2014, a inceput sa se rodeze, rezultatele s-au vazut. Peste un miliard de euro obtinuti doar intr-un an, dar anul acesta cu siguranta se poate mult, mult mai mult".


Potrivit Agerpres, al doilea obiectiv pentru Ministerul de Finante il reprezinta continuarea proiectelor de reducere a birocratiei si de acces mai usor al contribuabilului:

"Un alt obiectiv, pentru Ministerul de Finante, partea de administrare si legislatie: trebuie continuate proiectele de reducere a birocratie si de acces mai usor al contribuabililor. Acel proiect pe care l-am lansat cred chiar in aceasta sala, cu accesul online al persoanelor fizice la datele fiscale, inteleg ca s-a generalizat si pentru restul tarii. Mai sunt o multime de zone in care ori este prea multa birocratie, fie legislatia creeaza situatii extrem de dificile, si chiar aberatii".


Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



Urmareste-ne pe Google News
Atentie contabili!

Modificari importante in Codul fiscal!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti
 MODIFICARILE din Declaratia SAF-T Obligatiile pentru contribuabilii mici



MODIFICARILE din Declaratia SAF-T Obligatiile pentru contribuabilii mici






Sfaturi de la experti



Subiectele saptamanii

  • Notificarea ONPCSB: Ce entitati sunt OBLIGATE sa o depuna in 15 zile si cum arata aceasta

    • In cadrul legislatiei privind prevenirea si combaterea spalarii banilor, anumite categorii de entitati au obligatii suplimentare de conformare. Printre acestea se numara agentii si dezvoltatorii imobiliari, furnizorii de servicii legate de criptomonede, comerciantii de bunuri de valoare si cei implicati in comertul cu opere de arta. Aceste entitati trebuie sa depuna, in termen de 15 zile, o notificare obligatorie catre ONPCSB (Oficiul National de Prevenire si Combatere a Spalarii...» citeste mai departe aici

  • E-Factura in relatia B2C: Cum sa procedati daca incasati sume prin transfer bancar

    • Din 1 ianuarie 2025, firmele care vand catre persoane fizice sunt obligate sa emita facturi si sa le trimita prin RO e-Factura, inclusiv daca nu sunt inregistrate in scopuri de TVA si aplica regimul special de scutire. Incasarile prin transfer bancar implica automat emiterea facturii si transmiterea in sistem. Din 1 iulie 2025, lipsa raportarii aduce amenzi semnificative. Vezi in articol ce obligatii ai si cum eviti sanctiunile. Avem acest caz. O societate are ca obiect principal de activitate...» citeste mai departe aici

  • Esalonare clasica 2025. Cand si cum depui cererea D8 + alte acte necesare

    • Societatile care se confrunta cu dificultati financiare pot solicita esalonarea la plata a datoriilor catre bugetul de stat, in baza procedurii clasice reglementate prin Codul de procedura fiscala si actualizata prin OPANAF 597/2025. Acest articol explica pasii de urmat, documentele necesare, conditiile de eligibilitate si excluderile, pentru a beneficia de aceasta facilitate fiscala.» citeste mai departe aici

Atentie contabili!
MODIFICARILE din Declaratia SAF-T Obligatiile pentru contribuabilii mici
Modificari importante in Codul fiscal!
Descarcati GRATUIT
Raportul Special

realizat de specialisti
MODIFICARILE din Declaratia SAF-T Obligatiile pentru contribuabilii mici
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016