Sistemul paraciosilor. Inspectiile fiscale tin cont si de sugestiile unor cetateni
Consumatorii romani transmit informatii impotriva comerciantilor care nu elibereaza bon fiscal sau comit alte ilegalitati de ordin fiscal, in opinia acestora.
Alegerea unei unitati care urmeaza sa fie supusa unui control din partea Directiei Generale de Antifrauda e determinata atat de datele detinute de institutie, cat si de unele informatii obtinute din afara institutiei.
Potrivit Money.ro, prima si cea mai sigura astfel de sursa externa e chiar Serviciul Roman de Informatii. Conform declaratiilor facute de premierul Victor Ponta, citat de Money.ro, la Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) au fost delegati 140 ofiteri ai Serviciului Roman de Informatii (SRI), pentru combaterea evaziunii fiscale.
Presa i-a cerut premierului sa confirme daca respectivii ofiteri SRI au fost delegati la ANAF, iar declaratiile premierului, conform sursei amintite, au fost urmatoarele: "Bineinteles ca e adevarat. Directia antifrauda lucreaza cu toate institutile statului. Unde e adevarat, e adevarat, unde e gresit, e propaganda".
ANAF obtine insa informatii si de la orice cetatean roman care doreste sa depuna reclamatii sau doar sa atentioneze institutia cu privire la ilegalitati in randul comerciantilor. DGAF a pus astfel la dispozitia consumatorilor un numar TelVerde 0800.800.085, la care au fost efectuate peste 700 de apeluri in mai putin de o luna, anunta aceeasi sursa.
Un comunicat DGAF confirma faptul ca aceste controale sunt facute si in baza informatiilor transmise de cetateni:
"Actiunile de control efectuate de DGAF se bazeaza inclusiv pe informatiile primite prin intermediul serviciului TelVerde (0800.800.085) si al petitiilor adresate ANAF (petitii.ANAF@mfinante.ro)".
Atentie contabili!
Autoturisme pe firma - deducerea cheltuielilor in 2019
Cititi si respectati modificarile din Codul Fiscall
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti
Codul Fiscal 2019 - MODIFICARI la DEDUCERILE pentru autoturisme