Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum reciclam cresterea economica

13-Iun-2013
1970
Economia poate creste si ecologic, mai ales daca stim sa o stimulam. Dupa aproape doua secole de industrializare, e timpul sa intoarcem si fata naturii, nu numai pentru a proteja mediu, dar si pentru a aveam o crestere economica durabila. Reciclarea inseamna nu numai reducerea poluarii, cat si profit economic, a declarat, Elena Dumitru, secretar de stat la Ministerul Mediului si Schimbarilor Climatice.

“Pentru a stimula tranzitia catre o economie ecologica, Uniunea Europeana a fost de acord sa depuna eforturi pentru decuplarea absoluta a cresterii economice de degradarea mediului”, a spus Elena Dumitru.
Astfel, conform unui studiu al Comisiei Europene, implementarea integrala a legislatiei in domeniul deseurilor ar putea duce la economii de 72 miliarde euro/an, la cresterea cu 42 miliarde euro a cifrei anuale a sectorului gestionarii si reciclarii deseurilor din Uniunea Europeana si la crearea a peste 400.000 de locuri de munca pana in anul 2020.
Strategia ministerului Mediului presupune dezvoltarea capacitatii Romaniei de gestionare a deseurilor conform ierarhiei, iar aceasta va conduce la crearea de locuri de munca la nivelul intregii tari. Pentru viitoarea perioada de programare a fondurilor structurale 2014-2020 se elaboreaza, in prezent, documentul de pozitie in baza caruia se vor derula proiecte integrate de management al deseurilor.

“Romania, avand in vedere realitatile nationale, trebuie sa aplice masuri adaptate formate dintr-un mix de instrumente economice si educationale care sa nu creasca costurile de depozitare platite de populatie si sa indrepte anumite structuri de deseuri catre reutilizare, reciclare, valorificare energetica. Vrem sa aratam oamenilor ca a colecta si a recicla inseamna nu numai a reduce poluarea si a proteja mediul, ci poate aduce si beneficii directe financiare”, a mai afirmat oficialul ministerului.
In Romania sunt peste 2.100 de firme ce activeaza in domeniul de colectare-recuperare deseuri, inregistrate in perioada 2011-2012 la Oficiul National al Registrului Comertului, o treime au fost infiintate in ultimii doi ani, iar jumatate se ocupa cu recuperarea materialelor reciclabile si sortare.

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



Urmareste-ne pe Google News
Atentie contabili!

Modificari importante in Codul fiscal!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti
 MODIFICARILE din Declaratia SAF-T Obligatiile pentru contribuabilii mici



MODIFICARILE din Declaratia SAF-T Obligatiile pentru contribuabilii mici






Sfaturi de la experti



Subiectele saptamanii

  • SANCTIUNI pentru neconformarea cu E-Factura in B2C de la 1 iulie 2025

    • De la 1 iulie 2025, firmele care nu transmit facturile catre persoane fizice in sistemul RO e-Factura risca amenzi usturatoare. Extinderea obligativitatii e-Facturii si in relatia B2C aduce noi responsabilitati pentru toti operatorii economici, indiferent de metoda de plata folosita de client. In acest articol, explicam cine este vizat, ce reglementari trebuie respectate si care sunt sanctiunile prevazute de lege.» citeste mai departe aici

  • GHID e-Transport 2025: Termene, Obligatii si Sanctiuni

    • Autoritatile fiscale au revizuit recent ghidul oficial privind utilizarea sistemului RO e-Transport, pentru a reflecta modificarile legislative din 2024–2025 si pentru a alinia platforma la noua sa structura. In prezent, sistemul este impartit clar in doua directii: transporturile nationale de bunuri cu risc fiscal ridicat si transporturile internationale, indiferent daca implica sau nu astfel de bunuri. In continuarea articolului vom vedea ce transporturi trebuie declarate,...» citeste mai departe aici

  • Impozit dividende. Ce cota aplici daca platesti dividende in 2025

    • Daca intentionezi sa platesti dividende in 2025, este important sa cunosti cota actuala de impozitare si obligatiile fiscale aferente. In prezent, impozitul pe dividende este de 10%, iar retinerea si virarea acestuia la bugetul de stat intra in sarcina platitorului. In continuare, explicam cine datoreaza acest impozit, cand se plateste si in ce situatii se pot aplica exceptii.» citeste mai departe aici

Atentie contabili!
MODIFICARILE din Declaratia SAF-T Obligatiile pentru contribuabilii mici
Modificari importante in Codul fiscal!
Descarcati GRATUIT
Raportul Special

realizat de specialisti
MODIFICARILE din Declaratia SAF-T Obligatiile pentru contribuabilii mici
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016