Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Astazi se decide: noile Taxe si Impozite stabilite de Guvern

21-Ian-2013
4836
La inceputul acestei saptamani, premierul Victor Ponta a declarat ca USL a aprobat politic liniile principale ale bugetului pe 2013, urmand ca marti sa fie convocata o sedinta speciala de Guvern pentru aprobarea pachetului de masuri fiscale.

In acest sens, premierul a precizat:

"Am aprobat politic liniile principale privind bugetul pe 2013. Domnii Chitoiu si Voinea vor finaliza la minister toate elementele tehnice, iar asta seara avem finalizat pachetul de masuri fiscale. Maine avem sedinta de Guvern speciala, de la ora 15.00, pentru aprobarea acestor masuri premergatoare Legii bugetului, apoi eu am intalnirea oficiala cu FMI. Miercuri, in sedinta de Guvern vom avea bugetul, astfel ca miercuri seara sau joi dimineata sa plece la Parlament".

Au fost, totodata, prezentate principalele masuri fiscale pentru acest an, printre acestea fiind inclusa si ajustarea impozitarii in sensul simplificarii impozitarii pentru IMM-uri si micro-intreprinderi care au o cifra de afaceri sub 65.000 de euro.

Vicepremierul Daniel Chitoiu, ministru al Finantelor, a precizat si ca va fi introdusa impozitarea suplimentara la venituri obtinute din liberalizarea pretului la gaze atat pentru consumatorii casnici, cat si noncasnici, specificand ca masura priveste companiile producatoare de gaze.


De asemenea, acesta a mai accentuat faptul ca a fost simplificata si largita baza de impozitare la impozitul pe veniturile obtinute din agricultura in toate domeniile - vegetal, animal, pomicol - in sensul simplificarii si in sensul extinderii bazei de impozitare si crearii unui mediu concurential care sa aiba ca efect eliminarea evaziunii fiscale din zona agriculturii.

S-au facut referiri si la o decalare a calendarului de crestere a accizelor de la 1 iulie la 1 aprilie, la introducerea unei taxe suplimentare de 0,5% pe cifra de afaceri pe exploatarea resurselor naturale pentru a asigura fonduri pentru cofinantare la fonduri europene, urmand sa se aplice si unele masuri de corectie a unor deduceri la calculul impozitului pe profit in Codul fiscal.

Sursa: Mediafax



Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



Urmareste-ne pe Google News
Atentie contabili!

Modificari importante in Codul fiscal!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti
 MODIFICARILE din Declaratia SAF-T Obligatiile pentru contribuabilii mici



MODIFICARILE din Declaratia SAF-T Obligatiile pentru contribuabilii mici






Sfaturi de la experti



Subiectele saptamanii

  • SANCTIUNI pentru neconformarea cu E-Factura in B2C de la 1 iulie 2025

    • De la 1 iulie 2025, firmele care nu transmit facturile catre persoane fizice in sistemul RO e-Factura risca amenzi usturatoare. Extinderea obligativitatii e-Facturii si in relatia B2C aduce noi responsabilitati pentru toti operatorii economici, indiferent de metoda de plata folosita de client. In acest articol, explicam cine este vizat, ce reglementari trebuie respectate si care sunt sanctiunile prevazute de lege.» citeste mai departe aici

  • GHID e-Transport 2025: Termene, Obligatii si Sanctiuni

    • Autoritatile fiscale au revizuit recent ghidul oficial privind utilizarea sistemului RO e-Transport, pentru a reflecta modificarile legislative din 2024–2025 si pentru a alinia platforma la noua sa structura. In prezent, sistemul este impartit clar in doua directii: transporturile nationale de bunuri cu risc fiscal ridicat si transporturile internationale, indiferent daca implica sau nu astfel de bunuri. In continuarea articolului vom vedea ce transporturi trebuie declarate,...» citeste mai departe aici

  • Impozit dividende. Ce cota aplici daca platesti dividende in 2025

    • Daca intentionezi sa platesti dividende in 2025, este important sa cunosti cota actuala de impozitare si obligatiile fiscale aferente. In prezent, impozitul pe dividende este de 10%, iar retinerea si virarea acestuia la bugetul de stat intra in sarcina platitorului. In continuare, explicam cine datoreaza acest impozit, cand se plateste si in ce situatii se pot aplica exceptii.» citeste mai departe aici

Atentie contabili!
MODIFICARILE din Declaratia SAF-T Obligatiile pentru contribuabilii mici
Modificari importante in Codul fiscal!
Descarcati GRATUIT
Raportul Special

realizat de specialisti
MODIFICARILE din Declaratia SAF-T Obligatiile pentru contribuabilii mici
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016