Sunt de acord cu politica de cookie
Fiscalitatea.ro cauta meniu

Federatiile si cluburile sportive beneficiaza de amanarea la plata a serviciilor de utilitati sau a chiriei (Hotararea 312/2020)

24-Apr-2020
447

In Monitorul Oficial, Partea I nr. 327 din 22 aprilie 2020 s-a publicat Hotararea Guvernului nr. 312/2020 pentru aprobarea criteriilor de stabilire a beneficiarilor prevazuti la art. X alin. (10) din Ordonanta de urgenta a Guvernului (OUG) nr. 29/2020 privind unele masuri economice si fiscal-bugetare.

Conform actului normativ care a intrat in vigoare din data de 22 aprilie 2020, pe durata starii de urgenta federatiile sportive nationale si cluburile sportive beneficiaza de amanarea la plata pentru serviciile de utilitati - electricitate, gaze naturale, apa, servicii telefonice si de internet, precum si de amanarea la plata a chiriei pentru imobilul cu destinatie de sediu social si de sedii secundare daca detin certificat de identitate sportiva si daca indeplinesc cumulativ doua criterii.

Extras din Hotararea 312/2020:

In temeiul art. 108 din Constitutia Romaniei, republicata, si al art. X alin. (10) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 29/2020 privind unele masuri economice si fiscal-bugetare,

Guvernul Romaniei adopta prezenta hotarare.

Art. 1. -
Se aproba criteriile de stabilire a beneficiarilor prevazuti la art. X alin. (10) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 29/2020 privind unele masuri economice si fiscal-bugetare.
Art. 2. -


Pe durata starii de urgenta beneficiaza de amanarea la plata pentru serviciile de utilitati - electricitate, gaze naturale, apa, servicii telefonice si de internet, precum si de amanarea la plata a chiriei pentru imobilul cu destinatie de sediu social si de sedii secundare federatiile sportive nationale si cluburile sportive care detin certificat de identitate sportiva si care indeplinesc cumulativ urmatoarele criterii:

a) si-au intrerupt activitatea total, ca urmare a masurilor dispuse de autoritati, ori si-au redus activitatea, inregistrand in luna anterioara lunii in care intervine scadenta platii utilitatilor/chiriei pentru care se solicita amanarea diminuarea incasarilor/veniturilor cu cel putin 25% fata de media incasarilor/veniturilor din perioada ianuarie-februarie 2020;

b) au organizat si/sau au participat la competitii sportive oficiale in ultimele 6 luni.

Art. 3. -
Indeplinirea criteriilor prevazute la art. 2 se atesta prin declaratia pe propria raspundere a reprezentantului legal al persoanei juridice, pe care o transmite co-contractantului, lunar, la data scadentei obligatiei de plata a serviciilor de utilitati si/sau chiriei.

 

Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!
Votati articolul "Federatiile si cluburile sportive beneficiaza de amanarea la plata a serviciilor de utilitati sau a chiriei (Hotararea 312/2020)":
Rating:

Nota: 5 din 1 voturi
Codul Fiscal 2020. MODIFICARI importante privind TVA, Impozitul pe Profit si Salarizarea

Atentie contabili!

Codul Fiscal s-a modificat in 2020!​

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti
Codul Fiscal 2020. MODIFICARI importante privind TVA, Impozitul pe Profit si Salarizarea


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016x

Trimite opinia ta comunitatii Fiscalitatea.roPentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebare!Sfaturi de la experti© 2007 - 2020 RENTROP & STRATON. All rights reserved.

Atentie contabili!

Codul Fiscal s-a modificat in 2020!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti

Codul Fiscal 2020. MODIFICARI importante privind TVA, Impozitul pe Profit si Salarizarea

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016