Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

OUG-urile, criticate de investitorii straini din Romania, care cer mai multe legi in Parlament

04-Oct-2018
2258

Investitorii straini din Romania sunt de parere ca economia tarii este afectata de modificarea legislatiei fundamentale prin OUG, in conditiile in care nici macar nu exista o consultare reala si structurata cu mediul de afaceri si partile relevante, sustine Consiliul Investitorilor Straini (FIC).

„Guvernul isi creeaza siesi, dar si cetatenilor si mediului de afaceri sentimentul gresit ca economia se afla in fata unor probleme insurmontabile si ca in orice clipa trebuie adoptat un act normativ cu celeritate exceptionala pentru a indrepta lucrurile. Datele oficiale arata un anumit nivel de stabilitate a indicatorilor macro-economici care contrazic acest sentiment. Chiar daca exista ingrijorari legitime legate de disponibilitatea fortei de munca, inflatie sau nivelul deficitului, economia Romaniei opereaza deocamdata la parametri normali si trebuie tratata ca atare. De aceea, credem ca Faptul ca unele schimbari legislative au fost anuntate la inceputul mandatului, prin programul de guvernare, nu justifica adoptarea lor prin OUG-uri. Simplul anunt al acestora nu constituie o consultare. Similar, Guvernul nu poate folosi argumentul ca aceste modificari sunt utile mediului de afaceri pentru ca ele nu indeplinesc doua elemente cheie: transparenta si predictibilitate”, se arata intr-un comunicat de presa remis de institutie.

Consiliul Investitorilor Straini este de parere ca cele mai multe masuri adoptate de Guvern trebuie sa fie proiecte de lege care sa fie dezbatute in Parlamentul Romaniei, ceea ce ar produce legi mai bine adaptate economiei reale si mai stabile in timp. O abordare de acest tip, se mai arata in comunicatul de presa, ar da posibilitatea partilor relevante sa isi prezinte punctul de vedere, fie cand proiectul este promovat de Guvern, fie in cadrul dezbaterilor parlamentare.

Din FIC fac parte peste 130 dintre cele mai mari multinationale din Romania, board-ul directoratului incluzand in prezent reprezentantii ai companiilor Uniqa Asigurari, PwC Romania, Engie Romania, Orange Romania, KMG International (fostul Rompetrol), KPMG Romania, Deloitte Romania, Sodexo Pass Romania, CRH Ciment Romania, BERD, MullenLowe Group, Enel Romania, Mega Image, ING Bank Romania si GSK Romania.

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



Urmareste-ne pe Google News
Atentie contabili!

Modificari importante in Codul fiscal!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti
 MODIFICARI la Situatiile Financiare: Ce a schimbat Ordinul 107/2025?



MODIFICARI la Situatiile Financiare: Ce a schimbat Ordinul 107/2025?






Sfaturi de la experti



Subiectele saptamanii

Atentie contabili!
MODIFICARI la Situatiile Financiare: Ce a schimbat Ordinul 107/2025?
Modificari importante in Codul fiscal!
Descarcati GRATUIT
Raportul Special

realizat de specialisti
MODIFICARI la Situatiile Financiare: Ce a schimbat Ordinul 107/2025?
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016