Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Autoritatea de Supraveghere Financiara mai are de asteptat

11-Mar-2013
3570
Potrivit celor mai recente date oficiale, Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) nu isi va incepe activitatea in perioada urmatoare, asa cum se hotarase initial.

Guvernul a decis sa amane cu 45 de zile, pana la 30 aprilie 2013, termenul la care va incepe sa functioneze Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF), constituita prin preluarea atributiilor Comisiei Valorilor Mobiliare, Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor si Comisia de Supraveghere a Pensiilor Private.

Va reamintim ca in luna decembrie a anului trecut, Guvernul a hotarat sa desfiinteze autoritatile de supraveghere din domeniul financiar, cu exceptia celor care tin de BNR, astfel ca atributiile si tot personalul Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare, Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor si Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private vor fi preluate pana cel tarziu in luna martie de catre o noua institutie - Autoritatea de Supraveghere Financiara.

Prin ordonanta de urgenta emisa la acel moment, s-a decis ca noua structura va incepe sa functioneze pana la 15 martie 2013, termen propus ulterior spre amanare de comisia juridica a Camerei Deputatilor, pana la 15 aprilie 2013.

In nota de fundamentare a actului normativ, Guvernul a motivat caracterul de urgenta invocand disfunctionalitatile constatate, mai ales in ultima perioada, in activitatea desfasurata in sectorul pietei de capital si cel al asigurarilor, care impun adoptarea unor masuri de ordin legislativ pentru asigurarea eficientizarii activitatii de supraveghere sectoriala realizata in afara ariei de competenta a bancii centrale.


La acel moment, guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei, Mugur Isarescu, a declarat ca unificarea autoritatilor de supraveghere a pietei financiare nebancare este recomandata de catre Banca Centrala Europeana, mai ales in state in care adancimea acestei piete este mica.

Sursa: Agerpres


Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



Urmareste-ne pe Google News
Atentie contabili!

Modificari importante in Codul fiscal!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti
 MODIFICARI la Situatiile Financiare: Ce a schimbat Ordinul 107/2025?



MODIFICARI la Situatiile Financiare: Ce a schimbat Ordinul 107/2025?


Articole similare

ANAF: Acces date prin SMS la numarul 1300
Mai multe articole despre 30 aprilie 2013




Sfaturi de la experti



Atentie contabili!
MODIFICARI la Situatiile Financiare: Ce a schimbat Ordinul 107/2025?
Modificari importante in Codul fiscal!
Descarcati GRATUIT
Raportul Special

realizat de specialisti
MODIFICARI la Situatiile Financiare: Ce a schimbat Ordinul 107/2025?
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016