Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Calculeaza singur avansul si valoarea reziduala pentru un leasing financiar

03-Iun-2022
4639
Calculeaza singur avansul si valoarea reziduala pentru un leasing financiar

Ai nevoie de masini sau utilaje noi pentru compania ta, dar nu vrei sa blochezi capitalul necesar pentru alte investitii? Poti oricand aplica pentru un leasing financiar, care permite plata in rate. Cum functioneaza? Tu alegi bunul de care ai nevoie, iar firma de leasing il achizitioneaza. Vei plati un avans si ratele periodice, iar la incheierea contractului, valoarea reziduala.

Intrucat astfel de decizii si costurile aferente lor pot consuma mult timp si energie, companiile care ofera acest tip de finantare pun la dispozitie online un calculator leasing. In doar cateva minute, vei obtine o simulare a costurilor implicate si vei putea determina daca investitia este buna pentru tine si afacerea ta.

Cum poti calcula costurile cu ajutorul unui calculator leasing?

Singurul lucru pe care trebuie sa-l faci este sa vizitezi site-ul companiei de leasing financiar de la care doresti sa obtii finantare. Aici vei gasi o pagina dedicata calcularii tuturor costurilor.

De cele mai multe ori, un calculator leasing iti va arata valoarea a ceea ce trebuie sa platesti in fiecare luna in baza contractului pe care il vei incheia. Avansul si valoarea reziduala vor fi determinate de o serie de factori, cum ar fi pretul bunului, durata contractului si plata maxima lunara. In plus, un calculator leasing estimeaza si termenul maxim al contractului, ratele periodice, dobanda, taxele aferente si deci costul total al finantarii.

Cand se platesc avansul si valoarea reziduala?

Orice masina sau echipament achizitionat in leasing, implica plata unei sume in avans de la client catre compania finantatoare. Avansul minim este determinat de societatea de leasing in functie de politica proprie, dar considerand si solvabilitatea financiara a solicitantului, iar in cazul clientilor cu un istoric, a comportamentul de plata din trecut.

In general, plata minima in avans pentru o masina este de 15%, uneori chiar de 10%. Poti afla insa imediat procentul si costurile aferente printr-un calculator leasing online. Iar daca firma ta dispune de o suma mai mare la momentul contractului, avansul poate fi de pana la 50%, ceea ce va reduce considerabil valoarea ratei lunare. Pe de alta parte, daca plata in avans este mai mica, costul total al leasingului va creste.

Valoarea reziduala este suma pe care compania solicitanta trebuie sa o plateasca la sfarsitul perioadei contractului. Acesta reprezinta un procent din valoarea totala a masinii. La fel ca si in cazul avansului, cu cat valoarea reziduala este mai mare, cu atat rata lunara este mai mica, iar eforturile financiare vor fi amanate pana la sfarsitul contractului. Daca estimezi ca vei avea fonduri semnificative la finalul contractului, poti alege o valoare reziduala mai mare. Daca vrei sa aflii care este suma minima sau maxima care trebuie platita la finalul contractului, cea mai usoara varianta este sa verifici cu ajutorul unui calculator leasing.

Daca procesul ti se pare mai simplu acum si te-ai gandit deja la un leasing financiar ca si solutie pentru afacerea ta, intra pe site-ul companiei de leasing cu care vrei sa colaborezi, simuleaza costurile printr-un calculator leasing si aplica direct. 

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



Urmareste-ne pe Google News
Atentie contabili!

Modificari importante in Codul fiscal!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti
 MODIFICARILE din Declaratia SAF-T Obligatiile pentru contribuabilii mici



MODIFICARILE din Declaratia SAF-T Obligatiile pentru contribuabilii mici






Sfaturi de la experti



Subiectele saptamanii

  • Notificarea ONPCSB: Ce entitati sunt OBLIGATE sa o depuna in 15 zile si cum arata aceasta

    • In cadrul legislatiei privind prevenirea si combaterea spalarii banilor, anumite categorii de entitati au obligatii suplimentare de conformare. Printre acestea se numara agentii si dezvoltatorii imobiliari, furnizorii de servicii legate de criptomonede, comerciantii de bunuri de valoare si cei implicati in comertul cu opere de arta. Aceste entitati trebuie sa depuna, in termen de 15 zile, o notificare obligatorie catre ONPCSB (Oficiul National de Prevenire si Combatere a Spalarii...» citeste mai departe aici

  • E-Factura in relatia B2C: Cum sa procedati daca incasati sume prin transfer bancar

    • Din 1 ianuarie 2025, firmele care vand catre persoane fizice sunt obligate sa emita facturi si sa le trimita prin RO e-Factura, inclusiv daca nu sunt inregistrate in scopuri de TVA si aplica regimul special de scutire. Incasarile prin transfer bancar implica automat emiterea facturii si transmiterea in sistem. Din 1 iulie 2025, lipsa raportarii aduce amenzi semnificative. Vezi in articol ce obligatii ai si cum eviti sanctiunile. Avem acest caz. O societate are ca obiect principal de activitate...» citeste mai departe aici

  • Esalonare clasica 2025. Cand si cum depui cererea D8 + alte acte necesare

    • Societatile care se confrunta cu dificultati financiare pot solicita esalonarea la plata a datoriilor catre bugetul de stat, in baza procedurii clasice reglementate prin Codul de procedura fiscala si actualizata prin OPANAF 597/2025. Acest articol explica pasii de urmat, documentele necesare, conditiile de eligibilitate si excluderile, pentru a beneficia de aceasta facilitate fiscala.» citeste mai departe aici

Atentie contabili!
MODIFICARILE din Declaratia SAF-T Obligatiile pentru contribuabilii mici
Modificari importante in Codul fiscal!
Descarcati GRATUIT
Raportul Special

realizat de specialisti
MODIFICARILE din Declaratia SAF-T Obligatiile pentru contribuabilii mici
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016