Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Foloseste un calculator leasing si inregistreaza profit pentru Startup-ul tau

23-Iun-2021
1266

 

Independenta profesionala si dorinta de implementare a propriilor idei a determinat tot mai multi tineri din Romania sa se indrepte spre antreprenoriat. Pentru ca numarul startup-urilor este in crestere, nevoia gasirii unor solutii de finantare ideale este si ea tot mai mare.

 

Insa in primii trei ani de activitate, multe startup-uri se lovesc de cheltuieli neprevazute si probleme cu cash flow-ul care, de cele mai multe sunt cauzate de investitii neanticipate, care depasesc puterea financiara existenta a startup-ului.

 

In acest context, companiile care ofera solutii de leasing financiar vin cu oferte special gandite pentru tinerii antreprenori. De asemenea, pentru a controla costurile unei astfel de finantari, poti consulta online un calculator leasing, care te va ajuta sa-ti planifici eficient capitalul.

 Care sunt avantajele unui leasing pentru startup-uri?

Cel mai mare avantaj al leasingului financiar pentru firmele infiintate recent este dat de faptul ca platile aferente sunt esalonate in rate, pe parcursul mai multor ani. In acest fel, iti poti dezvolta afacerea fara sa afectezi capitalul. Datorita platii esalonate, vei putea achizitiona active de buna calitate, care in alte conditii ar fi putut fi mai costisitoare.

 

Aceasta forma de finantare iti permite o mai buna planificare a costurilor lunare, iar cu ajutorul unui calculator leasing, vei sti inca de la inceput la ce cheltuieli trebuie sa te astepti.

 

Multe companii de leasing financiar au inclus oferte speciale pentru firmele aflate la inceput de drum. Astfel, startup-urile pot beneficia de avans minim de 40% si de o perioada contractuala de pana la 96 de luni. Valoarea reziduala nu va depasi 20%, iar de cele mai multe ori aceasta este inclusa in ratele lunare.

 

Pentru ca nevoia de finantare este de cele mai multe ori urgenta, poti accesa un leasing financiar online, cu aprobare in 24h. De asemenea, la finalul contractului de leasing si dupa achitarea valorii reziduale, vei deveni proprietarul bunului finantat, cu care vei inregistra in continuare profit.

Care sunt costurile unui contract de leasing financiar?

Gestionarea corecta a costurilor poate fi o adevarata provocare, iar utilizarea unui calculator leasing te va ajuta sa realizezi un plan eficient. Vei afla simplu si rapid o estimare a costului total al finantarii bunurilor. Concret, un calculator leasing iti va estima avansul minim, perioada maxima de contract, valoarea ratei lunare, valoarea avansului, valoarea reziduala si dobanzile sau comisioanele percepute. Cursul de facturare va fi stabilit inca de la inceput si va fi mentionat in contract.

 

Cel mai important cost in cazul unui contract de leasing, ca si in cazul creditelor, este dobanda. Aceasta variaza in functie de diferiti factori, cum ar fi perioada de finantare sau avansul platit. De multe ori, contractele pe perioade mai scurte beneficiaza de dobanzi mai mici.

 

Companiile infiintate recent apeleaza la leasing financiar deoarece gajul pentru finantare este activul in sine, nefiind necesare alte garantii suplimentare.

 

In ceea ce priveste plata ratelor, termene pot fi flexibile, in functie de inregistrarea veniturilor. Astfel, ratele pot fi lunare, trimestriale sau sezoniere.

 

In concluzie, nevoia de finantare in conditii avantajoase este una ridicata pentru companiile mici, aflate in curs de dezvoltare. Astfel, decizia de finantare este determinata in mare parte de oportunitatile de cre?tere, iar leasingul financiar raspunde acestor nevoi. Este important ca inainte de a apela la o astfel de finantare sa consulti un calculator leasing online, pentru a primi pe loc o estimare a costurilor pe care le presupune achizitia de bunuri necesare.

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



Urmareste-ne pe Google News
Atentie contabili!

Modificari importante in Codul fiscal!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti
 MODIFICARI la Situatiile Financiare: Ce a schimbat Ordinul 107/2025?



MODIFICARI la Situatiile Financiare: Ce a schimbat Ordinul 107/2025?






Sfaturi de la experti



Subiectele saptamanii

  • Codurile NC. Ce sunt si lista coduri NC pentru 2025

    • Codurile NC (Nomenclatura Combinata) reprezinta un sistem standardizat de clasificare a produselor utilizat la nivel european pentru identificarea si gestionarea diferitelor categorii de marfuri. In Romania, aceste coduri sunt esentiale pentru conformarea cu reglementarile fiscale si vamale, mai ales in cazul produselor considerate cu risc fiscal ridicat. In acest articol vom explica ce sunt codurile NC, de ce sunt importante si vom prezenta lista actualizata, oferind detalii utile pentru...» citeste mai departe aici

  • Cheltuieli deductibile. Reparatiile suportate prin CASCO sunt sau nu deductibile

    • Firmele trebuie sa stie ca unele cheltuieli pentru desfasurarea afacerii sunt deductibile sau nedeductibile la calculul rezultatului fiscal, insa exista si categoria cheltuielilor care sunt deductibile limitat. In acest articol vom vedea care sunt cheltuielile deductibile limitat, dar si o speta cu privire la reparatiile suportate prin CASCO. Sunt sau nu deductibile? Specialistul ne va pferi raspunsul, dar si o monografie contabila utila in acest caz.» citeste mai departe aici

  • Venituri din surse neidentificate. Ce spune ANAF despre impozitarea lor

    • ANAF a publicat recent un material informativ prin care raspunde anumitor curiozitati ale contribuabililor, cu privire la veniturile din surse neidentificate. Reamintim ca aceste clarificari ale ANAF vin in urma informatiilor din presa conform carora tranzactiile de bani intre rude vor fi controlate de organele fiscale si impozitate cu 70% acolo unde NU exista documente. Detalii in ACEST articol»» citeste mai departe aici

  • E-Factura. Cu ce luna trebuie inregistrate facturile daca NU au fost primite la timp

    • Sistemul e-FACTURA pentru emisia si transmiterea facturilor electronice este utilizat de toata lumea din 1 ianuarie 2025, iar in acest context, persoanele care il folosesc trebuie sa acorde o mare atentie termenelor legale de transmitere si inregistrare a facturilor. Exista insa situatii in care facturile nu sunt emise la timp, din diferite motive, iar uneori sunt transmise in alta luna. Contribuabilii vor sa stie cum trebuie sa procedeze in aceasta situatie. Avem cazul urmator. Un contribuabil...» citeste mai departe aici

  • Formular 230. ANAF a publicat Ghidul pentru redirectionarea a 3,5% din impozitul pe venit

    • ANAF a publicat Ghidul contribuabililor care opteaza in anul 2025 pentru redirectionarea unei sume reprezentand pana la 3,5% din impozitul anual pe veniturile din salarii si asimilate salariilor pentru sustinerea entitatilor nonprofit care se infiinteaza si functioneaza in conditiile legii sau a unitatilor de cult, precum si pentru acordarea de burse private.» citeste mai departe aici

Atentie contabili!
MODIFICARI la Situatiile Financiare: Ce a schimbat Ordinul 107/2025?
Modificari importante in Codul fiscal!
Descarcati GRATUIT
Raportul Special

realizat de specialisti
MODIFICARI la Situatiile Financiare: Ce a schimbat Ordinul 107/2025?
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016