Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Colectarea veniturilor de catre ANAF. Cati bani s-au strans din amenzi pana in prezent?

03-Iul-2015
2337

ANAF a transmis un comunicat in care prezinta toate sumele colectate in acest an in urma controalelor demarate pentru combaterea evaziunii fiscale.

Astfel, in primul semestru din 2015, ANAF a colectat cu 4,37 miliarde lei peste programul de incasari prevazut in legea bugetara si cu 7,78 miliarde lei mai mult decat in aceeasi perioada a anului trecut.

Ca observatii, ANAF precizeaza ca aceste rezultate au fost inregistrate in ciuda efectului de contractie a veniturilor din cauza unor masuri fiscale cu impact negativ in volumul colectarii: scaderea CAS cu 5pp, neimpozitarea profitului reinvestit si diminuarea taxei "pe stalp", cresterea varsamintelor la pilonul II de pensii.


In luna iunie a.c., veniturile colectate au fost cu 643,38 milioane lei mai mari decat cele colectate in iunie 2014 si cu 51,64 milioane lei mai mari decat sumele din programul de incasari.

Observatii:

a) in programul de incasari, prevazut in legea bugetara, Ministerul Finantelor Publice a prognozat, pentru mai-iulie, venituri aferente dividendelor distribuite de companiile de stat in suma de 2.35 miliared lei. In realitate, potrivit datelor declarate de aceste companii, dividendele sunt in valoare de doar 1,35 miliarde lei, pentru perioada mai-iulie.


b) Prin urmare, pentru a surprinde dinamica exacta a imbunatatirii colectarii, daca eliminam influenta veniturilor din dividendele companiilor de stat - cu un nivel prognozat de aproape doua ori mai mare decat cel inregistrat in fapt, prognoza care influenteaza negativ gradul de realizare al programului - veniturile colectate in iunie au fost cu 724,9 milioane mai mari decat programul de incasari si cu 1,08 miliarde lei mai mari decat in iunie 2014.

Cititi aici comunicatul complet.

 

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



Urmareste-ne pe Google News
keyboard_double_arrow_right

Atentie contabili!

Modificari importante in Codul fiscal!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti 
MODIFICARILE din Declaratia SAF-T. Obligatiile pentru contribuabilii mici


MODIFICARILE din Declaratia SAF-T. Obligatiile pentru contribuabilii mici
keyboard_double_arrow_left






Sfaturi de la experti



Subiectele saptamanii

  • Proiect: ANAF introduce formularul 39X. Cine are obligatia sa il depuna

    • ANAF a pus in dezbatere publica Proiectul de ordin privind aprobarea modelului si continutului formularului 39X, Declaratie informativa privind activitatea de transport alternativ cu autoturism si conducator auto intermediata printr-o platforma digitala. In aceasta categrie intra operatorii Bolt, Uber, BlackCab. Proiect: ANAF introduce formularul 39X. Cine are obligatia sa il depuna Conform Referatului de Aprobare, ANAF asigura colectarea veniturilor bugetului de stat, aplicarea...» citeste mai departe aici

  • Luni, 2 decembrie 2024, termen limita pentru depunerea unei declaratii importante

    • ANAF reaminteste contribuabililor interesati ca, luni 2 decembrie 2024 este termenul limita de depunere a ”Declaratiei informative privind livrarile/prestarile si achizitiile efectuate pe teritoriul national” aferente perioadei de raportare precedente – Formularul 394. Luni, 2 decembrie 2024, termen limita pentru depunerea unei declaratii importante Perioada de raportare (luna, trimestru etc.) este cea declarata pentru depunerea decontului de TVA, prevazuta la art. 322 din...» citeste mai departe aici

  • Tratamentul fiscal si contabil pentru cheltuielile nedeductibile ale microintreprinderilor

    • Care este tratamentul fiscal si contabil al cheltuielilor nedeductibile la platitorii de impozit micro? Sa luam cazul in care la o microintreprindere amortizarea este peste 1500 lei si are cheltuieli cu combustibilul pentru mijloace de transport folosite si in scop personal. Care este tratamentul fiscal si contabil al cheltuielilor? Tratamentul fiscal si contabil pentru cheltuielile nedeductibile ale microintreprinderilor Specialistul ne spune ca in cazul unei microintreprinderi, din punct de...» citeste mai departe aici

Atentie contabili!
MODIFICARILE din Declaratia SAF-T. Obligatiile pentru contribuabilii mici
Modificari importante in Codul fiscal!
Descarcati GRATUIT
Raportul Special

realizat de specialisti
MODIFICARILE din Declaratia SAF-T. Obligatiile pentru contribuabilii mici
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016