Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum sa ai o viata financiara organizata in trei pasi simpli

01-Mar-2021
1334

O viata dezorganizata iti poate afecta semnificativ finantele. Neachitarea facturilor la timp aduce cu sine comisioane suplimentare, iar cheltuirea tuturor banilor de pe cardul de credit poate insemna dobanzi mari.

Sa poti sa iti organizezi veniturile si sa ai o viata financiara sub control nu este o misiune imposibila, insa este nevoie de o planificare amanuntita.

Daca iti doresti sa iti cumperi un bilet de avion pentru a pleca intr-o vacanta neprogramata sau vrei sa iti cumperi un gadget nou aparut pe piata, ar fi bine sa ai fonduri in contul de economii pentru a nu te indatora. De multe ori, sa pui bani deoparte din salariul lunar poate parea dificil, insa acest lucru este posibil daca esti constient de cheltuielile pe care le ai si daca iti poti planifica din timp bugetul.

Iata cum sa ai o viata financiara organizata in trei pasi simpli:

Deschide un depozit bancar

Un prim pas pentru a putea avea control asupra finantelor tale este sa deschizi un depozit bancar. Astfel, poti economisi, avand parte de dobanzi fixe pe toata durata depozitului. Este important sa economisesti pentru a fi asigurat in cazul unor situatii neprevazute (accidente, reparatii casnice, probleme de sanatate), dar si pentru a te putea rasfata cu vacante sau achizitii noi oricand iti doresti.

Un depozit bancar este util pentru ca astfel iti poti tine banii intr-un singur loc. De regula, e mai dificil sa pastrezi banii daca ii ai cash, pentru ca tot timpul vei gasi motive, nu neaparat relevante, de a-i folosi. Cu un depozit bancar, riscul de a face achizitii mai putin importante este mai mic.

Calculeaza-ti bugetul pentru fiecare zi

Pentru a avea un control al banilor pe care ii castigi, trebuie, in primul rand, sa stii foarte bine care sunt cele mai mari cheltuieli pe care le ai, cat din veniturile tale se duc catre utilitati, alimente si alte lucruri esentiale si cat sunt folosite pentru mici placeri. Avand o perspectiva clara asupra finantelor tale, poti incepe sa iti organizezi cheltuielile si sa selectezi o suma fixa pe care sa o folosesti in fiecare zi. Astfel, vei sti inca de la inceputul lunii cati bani poti economisi, la ce cheltuieli poti renunta si ce achizitii noi poti face.

Plateste-ti facturile la timp

Desi pot parea sume minore, fiecare ban cheltuit iresponsabil te indeparteaza de obiectivul principal: acela de a avea o viata financiara organizata si de a economisi o parte din banii castigati. De aceea, este important sa fii responsabil si sa iti platesti toate facturile la timp, astfel incat sa nu fii taxat cu costuri suplimentare pentru intarzieri. Pentru a face acest lucru fara probleme si pentru a evita acele momente in care esti prea preocupat pentru a face platile si ajungi sa le amani, iti poti stabili o zi pe luna cand sa mergi la ghisee pentru a scapa de datorii. Mai mult decat atat, majoritatea operatorilor economici ofera clientilor posibilitatea de a plati facturile online. Astfel, timpul pierdut pentru achitarea cheltuielilor pentru utilitati si servicii se diminueaza semnificativ. Fara datorii si costuri suplimentare, vei reusi mai rapid sa pui bani deoparte pentru vacanta pe care ti-o doresti sau pentru un nou smartphone.

Educatia financiara este importanta pentru a avea o viata lipsita de grija datoriilor si pentru a reusi sa folosesti banii castigati in cel mai bun mod cu putinta. Incepe chiar de astazi sa iti organizezi veniturile si nu va trece mult timp pana cand vei observa o imbunatatire a vietii tale financiare.

Sursa foto: Atstock Productions/ Shutterstock

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



Urmareste-ne pe Google News
Atentie contabili!

Modificari importante in Codul fiscal!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti
 MODIFICARILE din Declaratia SAF-T Obligatiile pentru contribuabilii mici



MODIFICARILE din Declaratia SAF-T Obligatiile pentru contribuabilii mici






Sfaturi de la experti



Subiectele saptamanii

Atentie contabili!
MODIFICARILE din Declaratia SAF-T Obligatiile pentru contribuabilii mici
Modificari importante in Codul fiscal!
Descarcati GRATUIT
Raportul Special

realizat de specialisti
MODIFICARILE din Declaratia SAF-T Obligatiile pentru contribuabilii mici
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016