Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Declaratia DAC6 trebuie depusa in maxim 30 de zile. In caz contrar, amenzile ajung si la 100.000 lei

30-Nov-2021
12838
Declaratia DAC6 trebuie depusa in maxim 30 de zile. In caz contrar, amenzile ajung si la 100.000 lei

Pentru angajamentele transfrontaliere implementate / demarate dupa data de 01 ianuarie 2021, declaratia DAC6 trebuie depusa in termen de 30 de zile! 

Intelegeti acum de ce punem in discutie DAC6? 

-nu aveti voie sa intarziati nici macar cu o zi. Termenul stabilit de lege trebuie respectat!
-nu aveti voie sa gresiti (ca mai apoi sa remediati), puteti ajunge la penalizari pentru intarziere

Amenda pentru neraportarea tranzactiilor de optimizare fiscala ori transmiterea lor cu intarziere este absolut doboratoare: 20.000 - 100.000 lei, conform OG 5/2020!

In plus, aceeasi neraportare a unei optimizari fiscale poate fi amendata de mai multe ori, atat in Romania, cat si in alt stat UE vizat de aranjament!

Iar in statele UE amenda poate atinge chiar si 5 mil. EURO!

Concluzia: Indiferent ca aveti sau nu de raportat ceva la ANAF, trebuie sa raportati! Altfel, sunteti pasibil de amenda! De aceea, ACUM, in cel de-al XII-lea ceas trebuie sa va concentrati atentia si eforturile pentru indeplinirea acestei obligatii. 

  • NOUTATI din Codul Fiscal
    Validat de expertul
    Portal Codul Fiscal
    Inregistrare incasare cu bon fiscal Daca in sectiune Payments facem inregistrarea la momentul vanzarii (conform raportului Z) si apoi la momentul decontarii efective in contul bancar (conform extrasului de cont) suma...citeste mai mult
  • NOUTATI din Codul Fiscal
    Validat de expertul
    Portal Codul Fiscal
    Corectare sold 4424 Am preluat contabilitatea unei societati comerciale si am urmatoarea situatie: - TVA DECONT 300 DEC 2024 - Tva de rambursat = 15.564 lei - contabilitate 4424 8,858 lei - fisa...citeste mai mult
  • NOUTATI din Codul Fiscal
    Validat de expertul
    Portal Codul Fiscal
    Plafon impozit venituri microintreprindere valabil in 2025 Avand in vedere modificarea pragului pentru microintreprinderi de la 500.000 euro la 250.000 euro incepand cu 2025, cu aplicarea analizei cifrei de afaceri la 31.12.2024, o...citeste mai mult
  • NOUTATI din Codul Fiscal
    Validat de expertul
    Portal Codul Fiscal
    Inregistrare incasari cu cardul bancar Cum se raporteaza in SAF-T, Subsectiunea Payments, incasarile aferente vanzarilor pentru care se emit bonuri fiscale cu incasarea in numerar si cu card in cazul in care incasarea...citeste mai mult
  • NOUTATI din Codul Fiscal
    Validat de expertul
    Portal Codul Fiscal
    Evidentiere rulaj cont 691. D101 La declaratia 101, la randul nr. 2 "Cheltuieli de exploatare", se aduna si impozitul pe profit (contul 691)?citeste mai mult

Cum o faceti: 
-rapid 
-perfect legal
-sigur

Apelati acum la ghidul practic: DAC6 – Ce, unde si cum raportam la ANAF

Este lucrarea UNICA dedicata acum de specialistii Rentrop&Straton rezolvarii acestei situatii presante privind completarea corecta si raportarea in termen util a DAC6! Va ofera:

-raspuns la toate semnele de intrebare pe care le aveti
-ajutor profesionist la rezolvarea concreta a obligatiilor ce va revin
-siguranta 100% a deciziilor dvs.
-eficienta actiunilor dvs.
-protectie impotriva erorilor de raportare, a intarzierilor, ori a amenzilor ce va pot aduce la sapa de lemn!

Comandati acum pentru eficienta si siguranta actiunilor dvs.! DA! Vreau rezolvare sigura si legala pentru DAC6!

Raspunsuri clare, documentate, explicatii si exemplificari pentru legalitatea actiunilor dvs.
Experientele anterioare inregistrate la schimbarea sau aparitia unei noi reglementari legislative ne demonstreaza ca, intotdeauna, probabilitatea aparitiei unor greseli tinde catastrofal catre 1 (valoare maxima care reflecta posibilitatea producerii evenimentului).

Este momentul aprig speculat de inspectorii ANAF! Recolta de amenzi este bogata! Fiindca… ati gresit, sunteti bun de plata! 

Este absolut normal ca sub presiunea timpului limitat, a noutatii reglementarii, a asimilarii greoaie si a represaliilor impuse pentru incalcarea unei legi proaspat emise, sa apara multe erori de aplicare a legii!

Eliminati din start acest risc! Lucrarea DAC6 – Ce, unde si cum raportam la ANAF va ofera acum raspunsurile specialistilor acreditati pe acesta tema. Informatiile din lucrare acopera toate situatiile care pot aparea in procesul de completare si transmitere catre ANAF a raportarilor privind tranzactiile transfrontaliere.

Aflati:
-cine are obligatia raportarii
-care sunt termenele de raportare in care trebuie sa va incadrati
-unde sa raportati
-care este formularul oficial
-ce informatii trebuie sa raportati (tipurile de optimizari fiscale raportabile, dar si chiar intentii de implementare ale unor proiecte de aranjamente fiscale transfrontaliere chiar daca acestea nu se vor materializa vreodata!)

-cum evitati raportarea multipla
-la ce sa fiti atenti
-cum va pregatiti pentru raportare
-ce amenzi sunt prevazute in lege pentru nerespectarea acesteia
-exemple, cazuri practice, solutii agreate.

Foarte important! Retineti:

Fiecare companie trebuie sa se pregateasca pentru raportarea DAC6 prin actiuni specifice! 

Chiar daca nu aveti tranzactii de raportat!

Nu puteti spune inspectorilor fiscali: “Nu am nimic de raportat!". Trebuie sa demonstrati!

Asta inseamna ca trebuie sa alcatuiti o lista cu toate tranzactiile, sa evaluati care sunt raportabile, sa aveti discutii cu intermendiarii, sa-i verificati si sa va asigurati ca ei raporteaza corect. 

DA! Vreau rezolvare sigura si legala pentru DAC6!

Obligatia raportarii revine intermediarilor sau contribualililor, deci implicarea dvs. ca societate trebuie sa fie permanenta.

Exista si situatii (prevazute in lege) in care intermediarii sunt amendati cu 5.000-30.000 lei pentru neanuntarea contribuabilului cu privirea la raportarea pe care o are de facut la FISC referitoare la transfrontalierele cu care acestia l-au ajutat.

NU riscati sa ajungeti in acesta situatie!

Pentru siguranta, trebuie sa fiti permanent la curent cu evolutia directivei. Doar asa puteti preveni incalcarea noilor reglementari!

Alegeti sa actionati in cunostinta de cauza! Acum dispuneti de materialul informativ complet si avizat, structurat pe problemele si solutii concrete care va ofera:

-siguranta actiunilor perfect legale
-lucrul in perfecta cunostinta de cauza
-rezolvari rapide
-incadrarea in termenele impuse de lege 
-protectia impotriva greselilor aducatoare de amenzi colosale.

Comandati ACUM exemplarul dvs. din lucrarea DAC6 – Ce, unde si cum raportam la ANAF! 
Preveniti un posibil dezastru financiar! Este singura dvs. solutie pentru rezolvarea sarcinilor ANAF privind DAC6!

Urmeaza termene stranse de raportare si NU puteti risca intarzieri sau erori in raportarile dvs.! Va costa prea mult!

Alegerea va apartine: lucrati usor, sigur, protejat, ori mereu sub imperiul fricii de a nu gresi, intarzia sau de a fi bun de plata, sume care intrec orice imaginatie! Sunt banii dvs. si-ntr-un caz, si-n celalalt! Difera doar numarul de zerouri si buzunarul in care se afla!

DA! Vreau rezolvare sigura si legala pentru DAC6!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



Urmareste-ne pe Google News
Atentie contabili!

Modificari importante in Codul fiscal!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti
 MODIFICARI la Situatiile Financiare: Ce a schimbat Ordinul 107/2025?



MODIFICARI la Situatiile Financiare: Ce a schimbat Ordinul 107/2025?






Sfaturi de la experti



Subiectele saptamanii

  • Codurile NC. Ce sunt si lista coduri NC pentru 2025

    • Codurile NC (Nomenclatura Combinata) reprezinta un sistem standardizat de clasificare a produselor utilizat la nivel european pentru identificarea si gestionarea diferitelor categorii de marfuri. In Romania, aceste coduri sunt esentiale pentru conformarea cu reglementarile fiscale si vamale, mai ales in cazul produselor considerate cu risc fiscal ridicat. In acest articol vom explica ce sunt codurile NC, de ce sunt importante si vom prezenta lista actualizata, oferind detalii utile pentru...» citeste mai departe aici

  • Cheltuieli deductibile. Reparatiile suportate prin CASCO sunt sau nu deductibile

    • Firmele trebuie sa stie ca unele cheltuieli pentru desfasurarea afacerii sunt deductibile sau nedeductibile la calculul rezultatului fiscal, insa exista si categoria cheltuielilor care sunt deductibile limitat. In acest articol vom vedea care sunt cheltuielile deductibile limitat, dar si o speta cu privire la reparatiile suportate prin CASCO. Sunt sau nu deductibile? Specialistul ne va pferi raspunsul, dar si o monografie contabila utila in acest caz.» citeste mai departe aici

  • Venituri din surse neidentificate. Ce spune ANAF despre impozitarea lor

    • ANAF a publicat recent un material informativ prin care raspunde anumitor curiozitati ale contribuabililor, cu privire la veniturile din surse neidentificate. Reamintim ca aceste clarificari ale ANAF vin in urma informatiilor din presa conform carora tranzactiile de bani intre rude vor fi controlate de organele fiscale si impozitate cu 70% acolo unde NU exista documente. Detalii in ACEST articol»» citeste mai departe aici

  • E-Factura. Cu ce luna trebuie inregistrate facturile daca NU au fost primite la timp

    • Sistemul e-FACTURA pentru emisia si transmiterea facturilor electronice este utilizat de toata lumea din 1 ianuarie 2025, iar in acest context, persoanele care il folosesc trebuie sa acorde o mare atentie termenelor legale de transmitere si inregistrare a facturilor. Exista insa situatii in care facturile nu sunt emise la timp, din diferite motive, iar uneori sunt transmise in alta luna. Contribuabilii vor sa stie cum trebuie sa procedeze in aceasta situatie. Avem cazul urmator. Un contribuabil...» citeste mai departe aici

  • Formular 230. ANAF a publicat Ghidul pentru redirectionarea a 3,5% din impozitul pe venit

    • ANAF a publicat Ghidul contribuabililor care opteaza in anul 2025 pentru redirectionarea unei sume reprezentand pana la 3,5% din impozitul anual pe veniturile din salarii si asimilate salariilor pentru sustinerea entitatilor nonprofit care se infiinteaza si functioneaza in conditiile legii sau a unitatilor de cult, precum si pentru acordarea de burse private.» citeste mai departe aici

Atentie contabili!
MODIFICARI la Situatiile Financiare: Ce a schimbat Ordinul 107/2025?
Modificari importante in Codul fiscal!
Descarcati GRATUIT
Raportul Special

realizat de specialisti
MODIFICARI la Situatiile Financiare: Ce a schimbat Ordinul 107/2025?
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016