Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

AOAR vrea sa isi spuna parerea in reducerea CAS-ului

07-Nov-2013
1947
Daca se va taia din CAS si se va compensa cu alte surse de finantare acest lucru va trebui discutat cu oamenii de afaceri din mediul privat, este de parere, presedintele Asociatiei Oamenilor de Afaceri (AOAR), Florin Pogonaru.

"Sigur ca intelegem ca pentru a usura viata mediului de afaceri trebuie, in primul rand, sa actionezi asupra taxarii muncii. Este un lucru obligatoriu, dar cum compensezi ceea ce tai din CAS, cu alte taxe, este o intrebare in legatura cu care, probabil, mediul de afaceri trebuia consultat inainte", a declarat Pogonaru.

La inceputul acestei saptamani, Victor Ponta spunea ca Executivul isi va asuma in Memorandumul de intelegere cu FMI, Banca Mondiala si Comisia Europeana un angajament clar de scadere a contributiilor sociale la angajator cu 5 la suta, de la 1 iulie 2014. 

Totodata, seful oamenilor de afaceri, este de parere ca in Romania este nevoie de o filozofie fiscala si trebuie sa existe un echilibru intre diversele taxe existente. 

"In Romania noi spunem ca avem nevoie de o filozofie fiscala. Ceea ce ne lipseste in momentul de fata este un echilibru intre diversele taxe existente. Avem o taxare excesiva a muncii, o taxare mult prea mica a mediului si redevente dintre cele mai scazute din Europa si din lume, si nimeni nu discuta despre modul cum se echilibreaza aceste sisteme de taxe. Daca nu ai grija ca nivelul taxei pe capital sa fie echilibrat cu nivelul taxei pe munca, atunci, automat, induci frauda in sistem", a spunea Florin Pogonaru, citat de Agerpres. 


El considera ca Romania trebuie sa treaca dintr-o taxare excesiva a muncii, intr-o taxare mai favorabila a capitalului, pe baza de redevente. Taxele noastre nu se vad in bunastarea generala si mai mult de atat nu se vad nici in investitii publice.

"Avem institutii publice foarte slabe, care cheltuie foarte mult si consuma aceste taxe. Nu exista indicatori de eficienta prin care oamenii sa fie trasi la raspundere. Nu exista constiinta ca in tarile vestice, ca daca platesti taxele, le platesti pentru binele societatii si pentru binele propriu. Exista sentimentul ca acesti bani se irosesc, se fura, se intampla altceva cu ei", a mai spus Pogonaru. 

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



Urmareste-ne pe Google News
keyboard_double_arrow_right

Atentie contabili!

Modificari importante in Codul fiscal!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti 
MODIFICARILE din Declaratia SAF-T. Obligatiile pentru contribuabilii mici


MODIFICARILE din Declaratia SAF-T. Obligatiile pentru contribuabilii mici
keyboard_double_arrow_left






Sfaturi de la experti



Subiectele saptamanii

  • Salariu minim a ajuns la 4.050 lei din 2025. 5 lucruri importante pe care trebuie sa le stie firmele

    • Conform legislatiei in vigoare, salariul minim brut pe tara a crescut de la 1 ianuarie 2025 si a ajuns la suma de 4.050 lei. In acest context ITM Caras Severin aduce mai multe precizari importante pentru firme. Salariu minim a ajuns la 4.050 lei din 2025. 5 lucruri importante pe care trebuie sa le stie firmele In raport de dispozitiile art.1 din HG nr. 1506/2024 pentru stabilirea salariului de baza minim brut pe tara garantat in plata, de la 1 ianuarie 2025, salariul de baza minim brut pe ? ara...» citeste mai departe aici

  • SAF-T. Ce amenzi se aplica pentru contribuabilii mici care NU depun D406 din ianuarie 2025

    • Incepand cu 1 ianuarie 2025, firmele mici capata si ele obligatia de a depune fisierul SAF-T (Declaratia 406), asa cum s-a stabilit prin Ordinul ANAF nr. 1.783/2021. Practic, vorbim de ultima etapa majora a calendarului de implementare a raportarii SAF-T in Romania, obligatia fiind deja in vigoare pentru contribuabilii mari si cei mijlocii, din 2022, respectiv 2023. Ce amenzi se aplica pentru nerespectarea legii? Reamintim ca SAF-T este un fisier in format electronic, standardizat international,...» citeste mai departe aici

  • NOI OBLIGATII pentru contribuabilii nerezidenti din ianuarie 2025

    • Incepand cu 1 ianuarie 2025, contribuabilii nerezidenti care detin cod de TVA in Romania vor trebui sa depuna declaratia 406 (SAF-T), insa intr-o forma simplificata. NOI OBLIGATII pentru contribuabilii nerezidenti din ianuarie 2025 Incepand cu 1 ianuarie 2025, contribuabilii nerezidenti care detin cod de TVA in Romania vor trebui sa depuna declaratia 406 (SAF-T), insa intr-o forma simplificata. Obligatia vizeaza companiile inregistrate direct, prin reprezentant fiscal sau cele cu sedii fixe in...» citeste mai departe aici

Atentie contabili!
MODIFICARILE din Declaratia SAF-T. Obligatiile pentru contribuabilii mici
Modificari importante in Codul fiscal!
Descarcati GRATUIT
Raportul Special

realizat de specialisti
MODIFICARILE din Declaratia SAF-T. Obligatiile pentru contribuabilii mici
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016