Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Investitori romani si straini reuniti in 20 de asociatii lupta impotriva noilor taxe in 2014

07-Mar-2014
2498
Cu sprijinul a 19 ambasade si reuniti in 20 de asociatii, investitori romani si straini se opun introducerii unor noi taxe si impozite in Romania in acest an si cer Guvernului sa anunte orice modificari fiscale cu cel putin 6 luni inainte de intrarea in vigoare a acestora.

Coalitia pentru Dezvoltarea Romaniei afirma, intr-un comunicat remis HotNews.ro, ca printre prioritatile promovate de aceasta "se numara neintroducerea de taxe si impozite noi in anul 2014, precum si asigurarea stabilitatii si predictibilitatii climatului investitional prin anuntarea publica cu minimum sase luni inainte de intrarea in vigoare a oricarei modificari a legislatiei fiscale".

Astfel, coalitia aminteste ca membrii sai "au o contributie semnificativa in PIB-ul Romaniei" si ca nu este o entitate juridica, insa membrii sai contribuie voluntar "cu resursele si expertiza necesara formularii unor opinii comune cu privire la politici publice cu impact asupra mediului de afaceri".

Coalitia pentru Dezvoltarea Romaniei vrea sa semneze cu Guvernul Romaniei un Memorandum de intelere "pentru a conveni asupra unor principii de colaborare si a unor obiective concrete". Organzatiile vizeaza astfel "structurarea dialogului cu Guvernul, fara a afecta statutul de grup consultativ independent, neafiliat politic", informeaza HotNews.ro.

Liderii grupurilor de lucru din cadrul Coalitiei au avut deja intalniri cu o serie de ministri "pentru a discuta teme de actualitate cu impact asupra diverselor sectoare economice", se mai arata in comunicat.


Printre asociatiile de afaceri membre ale Coalitiei se numara Camera de Comert Americana (AmCham) in Romania, Asociatia Oamenilor de Afaceri din Romania, Camera de Comert Romano-Britanica, Consiliul Investitorilor Straini, Camera de Comert si Industrie Germana-Romana, Fundatia Romanian Business Leaders (RBL), Camera de Comert Elvetia-Romania.

Printre membrii asociati si observatori se numara ambasadele Statelor Unite, Frantei, Germaniei, Marii Britanii, Elvetiei, Poloniei, Olandei, Italiei, Canadei.

In primul semestru al anului 2014, Coalitia este coordonata de un consiliu director din care fac parte, printre altii, Philippe Beke, ambasadorul Belgiei la Bucuresti, Mihai Bogza, presedintele Consiliului Investitorilor Straini, Valeriu Nistor, presedintele AmCham, Mihai Marcu, presedintele RBL, Florin Pogonaru, presedintele AOAR.

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



Urmareste-ne pe Google News
keyboard_double_arrow_right

Atentie contabili!

Modificari importante in Codul fiscal!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti 
MODIFICARILE din Declaratia SAF-T. Obligatiile pentru contribuabilii mici


MODIFICARILE din Declaratia SAF-T. Obligatiile pentru contribuabilii mici
keyboard_double_arrow_left






Sfaturi de la experti



Subiectele saptamanii

  • Plafon 33% beneficii netaxabile 2025. Plafonul se calculeaza in functie de salariul brut sau net?

    • Pentru a remunera angajatii, firmele pot acorda numeroase beneficii extrasalariale, fara a fi supuse impozitarii, in limita unui plafon lunar de 33% din salariu. Printre facilitati amintim tichetele de masa, cazarea sau chiar contributiile la pensii facultative. Este important de mentionat faptul ca angajatorii au de respectat mai multe reguli si trebuie sa calculeze corespunzator plafonul de 33%, fiindca aceste beneficii salariale pot fi cumulate. Plafon 33% beneficii netaxabile. Beneficii...» citeste mai departe aici

  • Impozit pe venit in 2025. Ce modificari importante au aparut

    • Mai multe modificari importante cu privire la impozitul pe venit se vor aplica din 2025. Acestea vor afecta atat persoanele fizice, cat si persoanele juridice, fiinca au aparut intr-o perioada economica incerta. Printre cele mai semnificative masuri se numara eliminarea scutirii de impozit pentru salariatii din sectoarele IT, constructii, agricol si industria alimentara, cresterea cotei de impozitare pentru dividendele distribuite, dar si noi reguli privind impozitarea veniturilor din transferul...» citeste mai departe aici

  • Factura proforma in contextul e-Factura. Mai poate fi utilizata sau nu?

    • Modul in care sunt gestionate platile intre furnizori si clienti a fost schimbat prin implementarea sistemului E-Factura. Iar in acest context, multi antreprenori se intreaba daca mai pot efectua plati pe baza facturilor proforme, asa cum se obisnuia inainte de implementarea acestui sistem electronic. Factura proforma in contextul e-Factura In conditiile existentei e-Factura si a obligatiei de a plati o suma de bani unui furnizor doar dupa ce ai primit factura fiscala prin e-Factura, se mai...» citeste mai departe aici

Atentie contabili!
MODIFICARILE din Declaratia SAF-T. Obligatiile pentru contribuabilii mici
Modificari importante in Codul fiscal!
Descarcati GRATUIT
Raportul Special

realizat de specialisti
MODIFICARILE din Declaratia SAF-T. Obligatiile pentru contribuabilii mici
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016