Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Decontul de cheltuieli si notele de intrare receptie. Cand se intocmesc?

14-Iun-2017
7978

In analiza de mai jos, stabilim daca pentru biletele de avion si asigurarile de calatorie electronice achizitionate in scopul deplasarii salariatilor proprii in alta tara este obligatoriu sa se intocmeasca nota de intrare receptive si bon de consum. Ele se primesc direct pe email.

Notele de intrare receptie si bonurile de consum se intocmesc numai pentru bunuri materiale. Pentru servicii (bilete, avion, asigurari) se intocmeste Decontul de cheltuieli sau Ordinul de deplasare. 

Modelul acestor documente se gaseste in OMFP nr. 2634/2015 privind documentele financiar-contabile. Redam in continuare, cateva exemple:
Decont de cheltuieli(pentru deplasari externe - cod 14-5-5)
Decont de cheltuieli valutare (transporturi internationale - cod 14-5-5/a)

Decontul de cheltuieli (pentru deplasari externe) si decontul de cheltuieli valutare (transporturi internationale) servesc ca:
- documente pentru decontarea cheltuielilor efectuate (in valuta si in lei), cu ocazia deplasarii in strainatate;


- documente pentru stabilirea diferentelor de primit de la titularul de avans sau de achitat acestuia;
- documente justificative de inregistrare in Registrul de casa (in valuta) si in contabilitate.

Aceste deconturi se intocmesc de catre persoana care urmeaza a efectua deplasarea in vederea justificarii cheltuielilor efectuate pe intreaga durata a deplasarii.

In cazul in care, la decontare, sumele privind cheltuielile efective sunt mai mici decat avansul primit, diferenta de restituit de catre titularul de avans se depune la casierie pe baza de Chitanta pentru operatiuni in valuta (cod 14-4-1/a) sau Dispozitie de incasare catre casierie (cod 14-4-4), dupa caz.

Ordin de deplasare (Delegatie - Cod 14-5-4)
Ordinul de deplasare (delegatie) serveste ca:
- dispozitie catre persoana delegata sa efectueze deplasarea pe teritoriul tarii;
- document pentru decontarea cheltuielilor efectuate;
- document pentru stabilirea diferentelor de primit sau de restituit de titularul de avans;
- document justificativ de inregistrare in contabilitate.

Ordinul de deplasare (delegatie) se intocmeste pentru fiecare deplasare, de catre persoana care urmeaza a efectua deplasarea, precum si pentru justificarea avansurilor acordate in vederea procurarii de valori materiale cu plata in numerar. In cazul in care la decontarea avansului suma cheltuielilor efectuate este mai mare decat avansul primit, pentru diferenta de primit de catre titularul de avans se intocmeste Dispozitie de plata catre casierie (cod 14-4-4).

In cazul in care, la decontare, sumele privind cheltuielile efective sunt mai mici decat avansul primit, diferenta de restituit de catre titularul de avans se depune la casierie pe baza de Dispozitie de incasare catre casierie (cod 14-4-4).

Raspuns oferit pentru www.portalcontabilitate.ro de Dana Hristu - Consultant fiscal si expert contabil si auditor financiar

 

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



Votati articolul "Decontul de cheltuieli si notele de intrare receptie. Cand se intocmesc?":
Rating:

Nota: 3.33 din 3 voturi
Urmareste-ne pe Google News
E-factura in 2024. TOP 9 Studii de caz

Atentie contabili!

Atentie, contabili!
Modificari importante in Codul fiscal!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti
E-factura in 2024. TOP 9 Studii de caz


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016







Sfaturi de la experti

  • Cesiune contract de inchiriere

    Intrebare: O SC platitoare de TVA care detine un contract de inchiriere pentru un teren cu Episcopie Unitariana (neplatitoare de TVA) cesioneaza respectivul contract de inchirere catre o alta SC platitoare de TVA, contra unei sume. Factura...
    vezi AICI raspunsul specialistilor <<

  • Corectie d700

    Intrebare: O societate cu codul CAEN 0111 a depus in data de 15 aprilie 2024 D700 pentru trecerea de la inpozit pe venit micro la impozit pe profit (deoarece asociatul unic detine 50% dintr-o alta societate cu codul CAEN 0111 platitoare de...
    vezi AICI raspunsul specialistilor <<



Subiectele saptamanii

© 2007 - 2024 RENTROP & STRATON. All rights reserved.

Atentie contabili!

Atentie, contabili!
Modificari importante in Codul fiscal!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti

E-factura in 2024. TOP 9 Studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016