Un proiect editorial marca Rentrop&Straton -
Liderul informatiilor specializate din Romania
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

O noua metodologie pentru calculul obligatiilor catre fondul pentru mediu

09-Feb-2018
4243

La sfarsitul anului 2017 prin Ordinul Ministerului Mediului nr. 1.503/2017 a fost aprobata o noua metodologie de calcul al contributiilor, taxelor, penalitatilor si altor sume pe care contribuabilii/platitorii trebuie sa le declare si sa le plateasca la Fondul pentru mediu.

Prin acest ordin metodologia de calcul a fost adaptata schimbarilor aduse in 2017 Ordonantei de Urgenta nr. 196/2005 prin OUG 48/2017.

De asemenea, noua metodologice aduce precizari privind documentele relevante pentru stabilirea cantitatilor si valorilor ce constituie baza de calcul al contributiilor, taxelor, penalitatilor si altor sume datorate la Fondul pentru mediu precum si clarificari cu privire la modalitatile de determinare a greutatii ambalajelor, anvelopelor, echipamentelor electrice si electronice, precum si a bateriilor si acumulatorilor.

Astfel, documentele relevante pentru stabilirea cantitatilor si valorilor ce constituie baza de calcul al contributiilor, taxelor, penalitatilor si altor sume datorate la Fondul pentru mediu sunt cele prevazute de Legea contabilitatii nr. 82/1991, de Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal si de reglementarile contabile aprobate prin ordin al ministrului finantelor publice.

Greutatea ambalajelor, anvelopelor, echipamentelor electrice si electronice, precum si a bateriilor si acumulatorilor se stabileste pe baza informatiilor cuprinse in urmatoarele documente: facturi si anexele la acestea, avize de insotire a marfii, documente de transport, documente vamale, fise tehnice ale produselor, documente de cantarire actualizate anual sau ori de cate ori se modifica greutatea acestora, inclusiv alte documente relevante.

Noua metodologie contine si prevederi speciale privind stabilirea contributiilor si taxelor datorate la Fondul pentru mediu. Astfel, la stabilirea contributiilor, taxelor, penalitatilor, precum si a altor sume, reprezentantii Administratiei Fondului pentru Mediu cu atributii de control pot sa nu ia in considerare o tranzactie care nu are un scop economic sau pot reincadra forma unei tranzactii/activitati pentru a reflecta continutul economic al tranzactiei/activitatii, daca aceste tranzactii/activitati sunt relevante pentru stabilirea creantelor fiscale privitoare la sumele ce se constituie ca venit la bugetul Fondului pentru mediu.

Reprezentantii Administratiei Fondului pentru Mediu cu atributii de control sunt obligati sa motiveze decizia de impunere emisa ca urmare a neluarii in considerare a unei tranzactii sau, dupa caz, ca urmare a reincadrarii formei unei tranzactii, prin indicarea elementelor relevante in legatura cu scopul si continutul tranzactiei ce face obiectul neluarii in considerare/reincadrarii, precum si a tuturor mijloacelor de proba avute in vedere pentru aceasta.

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



Urmareste-ne pe Google News
keyboard_double_arrow_right

Atentie contabili!

Modificari importante in Codul fiscal!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti 
MODIFICARILE din Declaratia SAF-T. Obligatiile pentru contribuabilii mici


MODIFICARILE din Declaratia SAF-T. Obligatiile pentru contribuabilii mici
keyboard_double_arrow_left






Sfaturi de la experti



Subiectele saptamanii

Atentie contabili!
MODIFICARILE din Declaratia SAF-T. Obligatiile pentru contribuabilii mici
Modificari importante in Codul fiscal!
Descarcati GRATUIT
Raportul Special

realizat de specialisti
MODIFICARILE din Declaratia SAF-T. Obligatiile pentru contribuabilii mici
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016