Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ANAF a gazduit cea de-a 81 Reuniune a conducatorilor administratiilor vamale din UE

23-Mai-2014
1976
In perioada 15-16 mai 2014, Agentia Nationala de Administrare Fiscala din Romania a gazduit la Bucuresti cea de-a 81-a Reuniune a conducatorilor administratiilor vamale din statele membre ale Uniunii Europene si Turcia. Tema reuniunii din acest an a fost securizarea frontierei externe si facilitarea traficului licit de marfuri.

In cadrul acestei reuniuni, Agentia Nationala de Administrare Fiscala a fost reprezentata de dl. Gelu Stefan Diaconu, presedinte, dl. Romeo Florin Nicolae, vicepresedinte si dl. Claudiu Ardeleanu, director general al Directiei Generale a Vamilor.

Reprezentantii Comisiei Europene au fost de asemenea prezenti, alaturi de reprezentantii administratiilor vamale ale celor 28 de state membre ale UE si Turcia.

Tototdata, in spiritul bunei colaborari, Serviciul Vamal al Republicii Moldova a fost reprezentat in cadrul acestei reuniuni in calitate de invitat.

Reuniunea sefilor vamilor din UE si Turcia constituie cel mai important forum la nivel inalt pentru consultari si schimburi de experienta dintre administratiile vamale. In cadrul acesteia, au fost discutate aspecte privind rolul vamii in facilitarea comertului, sistemul integrat de management al frontierei, analiza de risc, controlul ulterior, aplicarea taxelor vamale, tehnologia informatiei etc.


A fost subliniata totodata responsabilitatea enorma pe care Romania o are in cadrul Uniunii Europene, aceea de a asigura, printr-un management profesionist, securitatea celei de-a doua frontiere vamale ca lungime a Uniunii, peste 2070 de kilometri.

A fost prezentat si procesul de reorganizare prin care a trecut ANAF in luna august a anului 2013, care a avut si scopul de a eficientiza activitatea vamala, pentru a coordona centralizat toate activitatile pentru o utilizare mai eficienta a resurselor umane, materiale si financiare alocate, care sa conduca l atingerea unuia dintre obiectivele principale ale Agentiei, acela de a preveni si combate evaziunea fiscala.

Astfel, in cadrul celor doua zile de intalniri, reprezentantii administratiilor vamale din cele 28 de state membre ale UE si Turcia au avut discutii deschise si productive despre cele mai importante provocari din domeniul vamal.

Administratia vamala din Romania a facut si o demonstratie practica, prezentand, in cadrul unor exercitii, echipamentele de control nedistructiv si echipele canine.

"Directia Generala a Vamilor isi propune adoptarea sau promovarea de masuri care sa conduca la simplificarea formalitatilor vamale pentru operatorii economici implicati in comertul international licit cu marfuri sau pentru calatorii care trec frontiera, simultan cu asigurarea securizarii lantului logistic, utilizand tehnici moderne de management al riscului, activitati care sa se desfasoare intr-un mediu informatizat pentru vama si comert", a declarat in cadrul acestei reuniuni dl. Claudiu Ardeleanu, director general al Directiei Generale a Vamilor din cadrul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala.




Sursa: ANAF

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



Urmareste-ne pe Google News
Atentie contabili!

Modificari importante in Codul fiscal!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti
 MODIFICARI la Situatiile Financiare: Ce a schimbat Ordinul 107/2025?



MODIFICARI la Situatiile Financiare: Ce a schimbat Ordinul 107/2025?






Sfaturi de la experti



Atentie contabili!
MODIFICARI la Situatiile Financiare: Ce a schimbat Ordinul 107/2025?
Modificari importante in Codul fiscal!
Descarcati GRATUIT
Raportul Special

realizat de specialisti
MODIFICARI la Situatiile Financiare: Ce a schimbat Ordinul 107/2025?
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016