Un proiect editorial marca Rentrop&Straton -
Liderul informatiilor specializate din Romania
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Provizioane pentru garantii de buna executie. Ce tratament fiscal aplicam?

24-Iul-2017
5781

In randurile de mai jos, avem ca subiect o societate care are constituite provizioane pentru garantie de buna executie in valoare de 425.000 lei in anul 2010 (6812 = 1512). Perioada de garantie a expirat si suma nu a fost incasata. Vom vedea daca se poate trece valoarea provizioanelor pe venituri la sfarsitul anului, precum si care este procedura de urmat.

Pentru garantiile de buna executie acordate clientilor in baza clauzelor contractuale, prestatorii de servicii pot sa inregistreze cheltuieli cu provizioanele.

Aceste provizioane se deduc trimestrial/anual numai pentru bunurile livrate, lucrarile executate si serviciile prestate in cursul trimestrului/anului respectiv pentru care se acorda garantie in perioadele urmatoare, la nivelul cotelor prevazute in conventiile incheiate sau la nivelul procentelor de garantare prevazut in tariful lucrarilor executate ori serviciilor prestate, asa cum se mentioneaza la Art. 26, Al. (1), Lit. b) din Legea 227/2015 privind Codul Fiscal.

In Normele Metodologice aferente articolului mentionat, se prevede si ca inregistrarea la venituri a provizioanelor constituite pentru garantiile de buna executie se face pe masura efectuarii cheltuielilor cu remedierile sau la expirarea perioadei de garantie inscrise in contract.

Avand in vedere ca perioada de garantie a expirat, se va relua la venituri provizionul, iar veniturile vor fi impozabile, daca la constituirea provizionului cheltuiala a fost considerata deductibila. Daca nu s-a dedus cheltuiala cu provizionul, venitul provenit din anularea provizionului va fi considerat neimpozabil.

Raspuns oferit pentru www.portalcontabilitate.ro de Simona Stanculescu - Economist



Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



Urmareste-ne pe Google News
keyboard_double_arrow_right

Atentie contabili!

Modificari importante in Codul fiscal!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti 
MODIFICARILE din Declaratia SAF-T. Obligatiile pentru contribuabilii mici


MODIFICARILE din Declaratia SAF-T. Obligatiile pentru contribuabilii mici
keyboard_double_arrow_left






Sfaturi de la experti



Subiectele saptamanii

Atentie contabili!
MODIFICARILE din Declaratia SAF-T. Obligatiile pentru contribuabilii mici
Modificari importante in Codul fiscal!
Descarcati GRATUIT
Raportul Special

realizat de specialisti
MODIFICARILE din Declaratia SAF-T. Obligatiile pentru contribuabilii mici
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016