Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

A fost aprobat un proiect de confiscare a bunurilor ilicite in UE

28-Feb-2014
2261
Cu 631 de voturi pentru si doar 19 impotriva, Parlamentul european a aprobat un proiect initiat de Monica Macovei, cu privire la regulile noi prin care sa fie confiscate bunurile ilicite pe teritoriul Uniunii Europene.

Actualmente, informeaza Dailybusiness.ro, sub 1% din bunurile obtinute prin infractiuni de tipul traficului de droguri, de persoane, de arme mici si contrafacerii sunt inghetate si confiscate.

In ce priveste noul proiect, Monica Macovei a declarat:

"Prioritatea noastra trebuie sa fie urmarirea banilor dincolo de granite si confiscarea profiturilor din infractiuni. Abia atunci putem spera sa reducem infractionalitatea grava. Sa trimitem infractorii la inchisoare, lasand banii murdari in circulatie este intolerabil".

Prin aceasta propunere legislativa, se cere statelor membre UE sa permita confiscarea bunurilor ilicite dupa o sentinta definitiva si permite autoritatilor sa confiste bunurile chiar daca persoana suspecta sau acuzata este bolnava sau a fugit, de exemplu in cazul procedurilor derulate in absenta, noteaza Dailybusiness.ro.



Astfel, statele membre vor putea confisca bunurile obtinute in urma infractiunilor similare, printre altele in cazuri de coruptie pasiva sau activa in sectorul privat sau cu implicarea oficialilor institutiilor UE sau ai unor state membre, in cazuri de participare intr-o organizatie criminala, in pornografie infantila sau in infractiuni cibernetice.

De asemenea, informeaza sursa citata, confiscarea de la terte parti va fi permisa atunci cand terta parte care detine acele bunuri "a stiut sau ar fi trebuit sa stie ca scopul transferului sau achizitionarii a fost evitarea confiscarii, pe baza unor fapte si circumstante concrete, inclusiv ca transferul a avut loc in mod gratuit sau in schimbul unei sume de bani semnificativ mai mici decat valoarea de piata."

Acest acord trebuie aprobat de Consiliu in urmatoarele saptamani, fiind acordate 30 de luni pentru transpunerea directivei in legislatiile nationale.


Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



Urmareste-ne pe Google News
Atentie contabili!

Modificari importante in Codul fiscal!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti
 MODIFICARILE din Declaratia SAF-T Obligatiile pentru contribuabilii mici



MODIFICARILE din Declaratia SAF-T Obligatiile pentru contribuabilii mici






Sfaturi de la experti



Subiectele saptamanii

  • Masuri fiscale iunie 2025: Cresteri de taxe, controale extinse si taieri bugetare anuntate de viitorul Guvern

    • Un nou pachet de masuri fiscale si reforme bugetare se pregateste sa redefineasca echilibrul economic al Romaniei. Potrivit unui draft al Programului de Guvernare, publicat de profit.ro, viitorul Executiv intentioneaza sa implementeze un set extins de politici care sa sporeasca veniturile statului si sa reduca deficitul bugetar. Planul include majorari de taxe si accize, largirea bazei de impozitare si o ofensiva clara impotriva evaziunii fiscale, sustinuta de digitalizare, controale riguroase...» citeste mai departe aici

  • D101 in 2025. Termen limita + completarea D101 pentru pierderi fiscale si sponsorizari

    • Multi contribuabili se intreaba daca si in acest an data de 25 iunie 2025 este termenul limita pentru depunerea Declaratiei D101 privind impozitul pe profit aferent anului 2024. De asemenea, firmele pot transmite in acest an si Formularul 177, pentru redirectionarea unei parti din impozitul pe profit catre sponsorizari. In acest articol gasesti raspunsuri la aceste intrebari legate de completarea corecta a D101, mai ales in cazurile in care ai pierderi fiscale reportate. Iti...» citeste mai departe aici

  • Casa de marcat portabila pentru PFA. Speta utila cu privire la obligativitatea utilizarii ei

    • In contextul legislatiei fiscale actuale, utilizarea aparatelor de marcat electronice fiscale (case de marcat) este obligatorie pentru majoritatea operatorilor economici care incaseaza contravaloarea bunurilor si serviciilor direct de la populatie. Totusi, odata cu diversificarea modului in care sunt prestate aceste servicii, au aparut si solutii moderne precum casele de marcat portabile, esentiale mai ales pentru activitatile desfasurate in afara sediului fix, cum ar fi serviciile de asistenta...» citeste mai departe aici

  • [Declaratia unica rectificativa] Termene de depunere, reglementari cheie si studii de caz

    • Declaratia Unica rectificativa reprezinta instrumentul prin care contribuabilii persoane fizice pot corecta eventualele erori aparute in formularul initial, fie ca este vorba de venituri, contributii sociale sau alte obligatii declarate. In acest articol va oferim o prezentare clara a termenelor de depunere, a reglementarilor-cheie prevazute de legislatia fiscala, precum si studii de caz relevante care ilustreaza modul corect de completare si transmitere a declaratiei rectificative.» citeste mai departe aici

Atentie contabili!
MODIFICARILE din Declaratia SAF-T Obligatiile pentru contribuabilii mici
Modificari importante in Codul fiscal!
Descarcati GRATUIT
Raportul Special

realizat de specialisti
MODIFICARILE din Declaratia SAF-T Obligatiile pentru contribuabilii mici
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016