Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ANAF: O definitie mai clara a evaziunii fiscale

23-Feb-2018
6417

Agentia Nationala de Administratie Fiscala (ANAF) propune o definitie mai clara a evaziunii fiscale, pentru ca aceasta sa fie pe intelesul tuturor, a declarat recent Daniel Tudor, vicepresedintele Fiscului.

"Am facut o initiativa prin care ne propunem sa modificam vestita Lege a evaziunii fiscale, in primul rand sa avem o definitie a evaziunii fiscale, a faptelor, pentru ca nu avem una in momentul de fata. Multi spun ca nu e nevoie de definitie, pentru ca ai Codul penal. Evaziunea fiscala, din punctul nostru de vedere, imbraca niste forme de manifestare complexe si vaste si este greu de demonstrat", a declarat Daniel Tudor, citat de Digi24.ro.

Mai mult decat atat, "in acest moment, legislatia pe ceea ce inseamna combaterea fraudei si a evaziunii fiscale este insuficienta cu nevoia de combatere, asta pe langa faptul ca nu avem acces la un volum de informatii de natura sa nu ne incurce nici pe noi, nici pe contribuabili. Este o constatare care rezulta din actele de control", a explicat vicepresedintele ANAF, citat de aceeasi sursa.

In ceea ce priveste verificarile cu scopul de a evita o posibila evaziune fiscala, Daniel Tudor sustine ca firmelor le este aproape imposibil sa isi verifice toti partenerii de afaceri.

"Analizand constatarile din ultimii trei ani ale Directiei Generale Antifrauda Fiscala, dar si ale colegilor de la inspectie fiscala, am ajuns la concluzia ca, practic, este imposibil pentru un contribuabil mic, respectiv un contribuabil mediu, cu un volum de activitate mediu, sa poata verifica in timp real buna-credinta a tuturor furnizorilor de bunuri si servicii cu care intra in contact", a declarat acesta, intr-o conferinta despre fiscalitate.

Totusi, Daniel Tudor a precizat ca autoritatile nu stau degeaba, ci vor sa modifice legislatia astfel incat evaziunea sa fie definita mai clar. Astfel, companiile ar fi mai bine informate si pregatite pentru a evita lanturile evazioniste. 

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



Urmareste-ne pe Google News
Atentie contabili!

Modificari importante in Codul fiscal!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti
 MODIFICARI la Situatiile Financiare: Ce a schimbat Ordinul 107/2025?



MODIFICARI la Situatiile Financiare: Ce a schimbat Ordinul 107/2025?






Sfaturi de la experti



Atentie contabili!
MODIFICARI la Situatiile Financiare: Ce a schimbat Ordinul 107/2025?
Modificari importante in Codul fiscal!
Descarcati GRATUIT
Raportul Special

realizat de specialisti
MODIFICARI la Situatiile Financiare: Ce a schimbat Ordinul 107/2025?
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016