Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ce a declarat vicepresedintele ASF despre Legea privind desfiintarea Rasdaq

25-Nov-2014
1674
Vicepresedintele Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF), Mircea Ursache, responsabil pentru piata de capital, a facut mai multe declaratii referitoare la Legea privind desfiintarea pietei Rasdaq mentionand astfel ca nu are probleme de fond, potrivit Agers, dar ca mai exista elemente care trebuie adaugate si care se refera strict la posibilitatea de delistare fara costuri.

De asemenea, acesta a oferit explicatii suplimentare cu privire la cele trei proiecte normative legate de Rasdaq:

"Au existat trei proiecte de acte normative legate de Rasdaq. Primul se refera la initiativa grupului de senatori reprezentat de senatorul Sorin Bota, al doilea la o initiativa a unor grupuri de deputati, reprezentate de doamna deputat Andreea Paul, a existat si o varianta — la initiativa unui membru al Consiliului, domnul Gheorghe Marcu, fost deputat, in prezent membru neexecutiv — pe care ASF a promovat-o. Pana la urma, asa cum arata actul normativ, el este croit pe osatura proiectului grupului de senatori. Este dreptul legiuitorului de a adopta si de a tine cont sau nu de unele sau altele din observatii. Pe de alta parte, probleme de fond care sa fie contracarate pe legea respectiva nu exista, eu nu am nicio observatie. Spun doar atat: mai exista elemente care trebuie adaugate (...) care se refera strict la posibilitatea de delistare fara costuri. Aceasta va trebui completata, sa vedem acum in ce masura directiile juridice ne dau dreptul s-o facem printr-o legislatie secundara sau prin legislatie primara".

Potrivit Agerpres, presedintele Organizatiei Profesionistilor Pietei de Capital (OPPC), Cristian Dutescu, a declarat luni, la Conferinta Nationala a Pietei de Capital, ca adoptarea Legii 151/2014, la prima vedere, pare a fi unul dintre cele mai criticabile acte normative adoptate in domeniul pietei de capital in ultimii ani.

Aceeasi sursa noteaza ca actul normativ a atras critici din partea unor specialisti din piata de capital, care considera ca prevederile acestei legi sunt ambigue si insuficiente pentru protectia eficienta a drepturilor si intereselor actionarilor care detin actiuni tranzactionate pe Rasdaq.

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



Votati articolul "Ce a declarat vicepresedintele ASF despre Legea privind desfiintarea Rasdaq":
Rating:

Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News
E-factura in 2024. TOP 9 Studii de caz

Atentie contabili!

Atentie, contabili!
Modificari importante in Codul fiscal!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti
E-factura in 2024. TOP 9 Studii de caz


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016







Sfaturi de la experti



© 2007 - 2024 RENTROP & STRATON. All rights reserved.

Atentie contabili!

Atentie, contabili!
Modificari importante in Codul fiscal!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti

E-factura in 2024. TOP 9 Studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016