Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ce trebuie sa faci pentru a deschide o firma de airsoft?

02-Iul-2021
4123
Ce trebuie sa faci pentru a deschide o firma de airsoft?

Airsoftul este la ora actuala unul din cele mai populare jocuri in randul amatorilor de arme, dar si in randul iubitorilor de sport. El a fost inventat in Japonia, cu aproape 70 de ani in urma si a devenit foarte rapid un sport popular atat pe continentul asiatic, cat si in Statele Unite ale Americii unde se spune ca a luat locul paintball-ului.

 

Spre diferenta de paintball insa, la airsoft se folosesc replici ale unor arme adevarate, care in loc de gloante functioneaza cu bile de plastic, cu diametrul de 6 mm sau de 8 mm. De asemenea, fanii inraiti ai jocului, nu se multumesc doar cu replicile in sine, ci investesc si in echipamente militare complete, care se gasesc in magazinele de profil airsoft Bucuresti si care ofera o experienta cu totul si cu totul autentica.

 

Airsoftul poate fi jucat de adulti, dar si de minori, cu conditia ca acestia sa primeasca acordul parintilor pentru a-si achizitiona o replica. De aceea, cum era si de asteptat, airsoftul a intrat rapid in atentia antreprenorilor care au vazut in el o oportunitate si care au inceput unul din altul, in diferite orase ale tarii, sa-si infiinteze firme Airsoft ca metode de investitie intr-un business aparent sigur.

 

Dar pentru a da lovitura cu o astfel de firma, sunt necesare o serie de lucruri mai complexe decat o simpla idee. Despre cele mai importante din acestea vom vorbi in randurile ce urmeaza, motiv pentru care, daca te intereseaza o astfel de afacere, citeste acest material pana la capat.

 

De ce ai nevoie pentru a deschide o firma de airsoft?

 

1. Acte necesare

 

Pentru deschiderea unei firme de airsoft, ai nevoie de aceleasi acte ca pentru orice alta firma de articole sportive de exemplu si de un capital social de minim 200 RON.

 

Pentru infiintarea acesteia, un antreprenor poate alege sa colaboreze cu un avocat sau un jurist sau sa se ocupe singur de obtinerea tuturor actelor, caz in care valoarea investitiei se reduce la jumatate sau chiar la o treime fata de banii necesari in cazul colaborarii cu o persoana autorizata.

 

2. Cod CAEN

 

Pentru o firma de airsoft, un antreprenor poate alege ca principal cod CAEN codul 4764 - comert cu amanuntul al echipamentelor sportive, in magazine specializate. Si apoi, mai poate alege ca si coduri secundare codurile 4642, 4643, 4648, 4675, 4676, 4771, 4772, 4777m 4778, 4779, 9311, 9312, 0319, 9329, 9609.

 

3. Furnizori

 

Daca, un antreprenor vrea sa investeasca in firma sa airsoft mai putin de 5000 de euro, atunci poate cumpara replici de arme si echipament militar de la alte magazine din Romania si sa le vanda local adaugandu-si un mic adaos pentru a-si face firma profitabila.

 

Cu o investitie de pana la 10000 euro, pe langa varianta descrisa mai sus, un antreprenor interesant de un business cu replici airsoft poate cumpara si wholesale, de la cei mai mari retaileri din Romania si din strainatate.

 

Cu o investitie de peste 25000 de euro, un antreprenor poate lua deja in considerare varianta importarii replicilor de arme direct din fabrici, pe calea aerului, foarte practica, dar scumpa sau pe mare.

 

4. Magazin

 

Indiferent de dimensiunea afacerii, este necesar cel putin un magazin online care sa explice pe indelete potentialilor clienti scopul afacerii, precum si avantajele pe care aceasta le ofera. De asemenea, mai ales daca este vorba de un oras in care nu exista inca o astfel de afacere, un magazin fizic in care sa fie expusa si o colectie de replici ajuta mult clientii sa se orienteze.

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



Urmareste-ne pe Google News
keyboard_double_arrow_right

Atentie contabili!

Modificari importante in Codul fiscal!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti 
MODIFICARILE din Declaratia SAF-T. Obligatiile pentru contribuabilii mici


MODIFICARILE din Declaratia SAF-T. Obligatiile pentru contribuabilii mici
keyboard_double_arrow_left






Sfaturi de la experti



Subiectele saptamanii

  • Proiect: ANAF introduce formularul 39X. Cine are obligatia sa il depuna

    • ANAF a pus in dezbatere publica Proiectul de ordin privind aprobarea modelului si continutului formularului 39X, Declaratie informativa privind activitatea de transport alternativ cu autoturism si conducator auto intermediata printr-o platforma digitala. In aceasta categrie intra operatorii Bolt, Uber, BlackCab. Proiect: ANAF introduce formularul 39X. Cine are obligatia sa il depuna Conform Referatului de Aprobare, ANAF asigura colectarea veniturilor bugetului de stat, aplicarea...» citeste mai departe aici

  • Luni, 2 decembrie 2024, termen limita pentru depunerea unei declaratii importante

    • ANAF reaminteste contribuabililor interesati ca, luni 2 decembrie 2024 este termenul limita de depunere a ”Declaratiei informative privind livrarile/prestarile si achizitiile efectuate pe teritoriul national” aferente perioadei de raportare precedente – Formularul 394. Luni, 2 decembrie 2024, termen limita pentru depunerea unei declaratii importante Perioada de raportare (luna, trimestru etc.) este cea declarata pentru depunerea decontului de TVA, prevazuta la art. 322 din...» citeste mai departe aici

  • Tratamentul fiscal si contabil pentru cheltuielile nedeductibile ale microintreprinderilor

    • Care este tratamentul fiscal si contabil al cheltuielilor nedeductibile la platitorii de impozit micro? Sa luam cazul in care la o microintreprindere amortizarea este peste 1500 lei si are cheltuieli cu combustibilul pentru mijloace de transport folosite si in scop personal. Care este tratamentul fiscal si contabil al cheltuielilor? Tratamentul fiscal si contabil pentru cheltuielile nedeductibile ale microintreprinderilor Specialistul ne spune ca in cazul unei microintreprinderi, din punct de...» citeste mai departe aici

Atentie contabili!
MODIFICARILE din Declaratia SAF-T. Obligatiile pentru contribuabilii mici
Modificari importante in Codul fiscal!
Descarcati GRATUIT
Raportul Special

realizat de specialisti
MODIFICARILE din Declaratia SAF-T. Obligatiile pentru contribuabilii mici
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016