Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

FMI: Salariile ar putea creste in 2012 daca se reduce numarul bugetarilor

02-Aug-2011
2871
Scrisoarea de intentie intocmita in urma misiunii de evaluare a FMI-ului mentioneaza ca ar putea fi facute majorari de salariu abia anul viitor, dar numai daca va fi desfasurata in continuare procedura de reducere a personalului bugetar.

Potrivit declaratiilor facute de premierul Emil Boc, o alta conditie pentru recuperarea taierilor salariale din sectorul bugetar este ca ponderea in PIB a cheltuielilor cu salariile sa nu depaseasca 7,2%. in plus, acesta mentionat ca va fi continuata politica reducerii numarului de salariati in sectorul bugetar, prin angajarea unei singure persoane la sapte posturi vacantate, numarul actual de bugetari fiind de 1,233 milioane persoane.

In acelasi timp, ministrul Finantelor Publice, Gheorghe Ialomitianu, considera ca nu se poate discuta in acest moment despre o majorare salariala, amintind ca rectificarea bugetara vizeaza bani pentru investitii si plata arieratelor.

Seful misiunii de evaluare a acordului stand-by, Jeffrey Franks, a declarat ca guvernul considera
ca exista spatiu fiscal pentru cresterea salariilor din sectorul public, ca o marire a acestor sume ar trebui facuta numai dupa ce vor fi efectuate noi reduceri de personal in sectorul bugetar. Potrivit acestuia, nu poate fi emisa o hotarare in acest moment: "Guvernul va lua o decizie referitor la cat de mare va fi cresterea sau momentul in care va fi adoptata. Nu ar fi intelept nici din partea mea, nici din partea lor, sa spunem in acest moment care va fi decizia. Din punctul lor de vedere exista spatiu pentru cresterea salariilor, dar trebuie sa asteptam pana la acel moment pentru a fi siguri. Cresterea salariilor poate avea loc doar daca exista un numar satisfacator de angajati in sistemul bugetar. Exista inca o supraangajare in sectorul public".

Acordul actual incheiat cu FMI limiteaza cheltuielile cu personalul in sume absolute, majorarea salariala fiind posibila doar in aceste limite. Prin acordul precedent incheiat in luna mai, guvernul urma sa reduca personalul bugetar in limita a 1,29 milioane de salariati.

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



Urmareste-ne pe Google News
keyboard_double_arrow_right

Atentie contabili!

Modificari importante in Codul fiscal!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti 
E-Transport - toate NOUTATILE din 2024 + Studii de caz detaliate


E-Transport - toate NOUTATILE din 2024 + Studii de caz detaliate
keyboard_double_arrow_left






Sfaturi de la experti



Subiectele saptamanii

  • Bon fiscal emis eronat. Cum se poate face corectia contabila

    • Bonul fiscal este un document important in desfasurarea activitatii unei firme, fiindca include informatii referitoare la toate tranzactiile efectuate de aceasta, precum livrari de bunuri sau prestari de servicii, si este emis de casele de marcat fiscale electronice. Tocmai de aceea este necesar ca acestea sa fie corecte atunci cand sunt oferite clientilor de catre comercianti. Insa cum putem proceda in cazul in care o firma a emis un bon fiscal eronat? Cum se poate face corectia contabila?...» citeste mai departe aici

  • Controale ANAF 2024. Nereguli descoperite la persoanele fizice in luna august

    • Persoanele fizice, la fel ca cele juridice, au obligatii fiscale catre stat precum plata unor impozite, taxe sau contributii catre buget. In caz contrar, in urma controalelor ANAF, s-a putea sa fie amendate sau sa sufere alte consecinte fiscale. In acest articol vom vedea ce nereguli au descoperit inspectorii ANAF in urma controalelor la persoanele fizice din luna august 2024, asa cum apare in documentul publicat de institutie pe site-ul oficial. Controale ANAF 2024. Nereguli descoperite la...» citeste mai departe aici

  • RO e-Factura la nivelul ONRC. Cand are institutia obligatia de a trimite facturile in sistem

    • Referitor la prevederile OUG nr. 120/2021 privind administrarea sistemului national RO-e Factura si cele ale Codului Fiscal (Legea nr. 227/2015), Oficiul National al Registrului Comertului va aduce la cunostinta urmatoarele aspecte: RO e-Factura la nivelul ONRC. Cand are institutia obligatia de a trimite facturile in sistem Oficiul National al Registrului Comertului (ONRC), prin activitatea sa de baza desfasurata ca autoritate publica, emite facturi fara TVA pentru serviciile specifice...» citeste mai departe aici

Atentie contabili!

E-Transport - toate NOUTATILE din 2024 + Studii de caz detaliate


Modificari importante in Codul fiscal!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti

E-Transport - toate NOUTATILE din 2024 + Studii de caz detaliate

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016