Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Multe dintre firmele la care are participatii AVAS sunt in insolventa sau lichidare

09-Ian-2013
3094
Situatia firmelor la care are participatii Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului nu este dintre cele mai bune, dat fiind faptul ca din totalul celor 641 de firme, peste 300 sunt in insolventa sau lichidare, iar 15 sunt in dizolvare.

Printre cele mai mari companii, in functie de valoarea capitalului social, unde institutia detine participatii minoritare se numara Roman Brasov (2,92%), Petrotel Lukoil Ploiesti (0,006%), Mechel Campia Turzii (1,02%), Kastamonu Romania Reghin (0,19%), Mechel Targoviste (4,04%), Zaharul Oradea (0,008%), Astra Vagoane Arad (1,36%), Chimcomplex Borzesti (12,89%), Biofarm (1,04%) sau Laminorul Braila (0,27%).

Autoritatea a fost trecuta de noul Guvern in coordonarea ministrului Economiei, unde functioneaza si Oficiul Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie (OPSPI).

In noiembrie 2012, premierul Victor Ponta l-a retras pe Marius Obreja din postul de presedinte al AVAS si l-a numit la conducerea institutiei pe Adrian Volintiru, fost director la Rompetrol, Relad si Vulcan Bucuresti.

Portofoliul AVAS a fost extins, la sfarsitul anului 2006, cu 41 de companii, prin preluarea participatiilor detinute de Ministerul Economiei, prin OPSPI. La inceputul anului 2009 Executivul a decis insa ca OPSPI sa fie transferat din nou, impreuna cu firmele din portofoliu, la Ministerul Economiei, AVAS ramanand sa gestioneze un portofoliu mult redus.


Sursa: Mediafax


Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



Urmareste-ne pe Google News
Atentie contabili!

Modificari importante in Codul fiscal!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti
 MODIFICARILE din Declaratia SAF-T Obligatiile pentru contribuabilii mici



MODIFICARILE din Declaratia SAF-T Obligatiile pentru contribuabilii mici






Sfaturi de la experti



Subiectele saptamanii

  • SANCTIUNI pentru neconformarea cu E-Factura in B2C de la 1 iulie 2025

    • De la 1 iulie 2025, firmele care nu transmit facturile catre persoane fizice in sistemul RO e-Factura risca amenzi usturatoare. Extinderea obligativitatii e-Facturii si in relatia B2C aduce noi responsabilitati pentru toti operatorii economici, indiferent de metoda de plata folosita de client. In acest articol, explicam cine este vizat, ce reglementari trebuie respectate si care sunt sanctiunile prevazute de lege.» citeste mai departe aici

  • GHID e-Transport 2025: Termene, Obligatii si Sanctiuni

    • Autoritatile fiscale au revizuit recent ghidul oficial privind utilizarea sistemului RO e-Transport, pentru a reflecta modificarile legislative din 2024–2025 si pentru a alinia platforma la noua sa structura. In prezent, sistemul este impartit clar in doua directii: transporturile nationale de bunuri cu risc fiscal ridicat si transporturile internationale, indiferent daca implica sau nu astfel de bunuri. In continuarea articolului vom vedea ce transporturi trebuie declarate,...» citeste mai departe aici

  • Impozit dividende. Ce cota aplici daca platesti dividende in 2025

    • Daca intentionezi sa platesti dividende in 2025, este important sa cunosti cota actuala de impozitare si obligatiile fiscale aferente. In prezent, impozitul pe dividende este de 10%, iar retinerea si virarea acestuia la bugetul de stat intra in sarcina platitorului. In continuare, explicam cine datoreaza acest impozit, cand se plateste si in ce situatii se pot aplica exceptii.» citeste mai departe aici

Atentie contabili!
MODIFICARILE din Declaratia SAF-T Obligatiile pentru contribuabilii mici
Modificari importante in Codul fiscal!
Descarcati GRATUIT
Raportul Special

realizat de specialisti
MODIFICARILE din Declaratia SAF-T Obligatiile pentru contribuabilii mici
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016