Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Noul formular 394 a fost publicat. Modificari si informatii noi de completat

07-Ian-2016
57065

Va aducem la cunostinta ca noul formular 394 a fost publicat in Monitorul Oficial nr. 11/7.01.2016 prin Ordinul 3769/2015.

Vocile din domeniu reclama procedurile complicate care vin odata cu adaugarea unor noi functii unei singure declaratii pe care contribuabilii vor fi obligati sa o depuna anul acesta.

Declaratia 394 va fi completata si depusa de catre persoanele inregistrate in scopuri de TVA insa va cuprinde operatiunile de livrari sau achizitii catre/de la toate persoanele (platitoare sau neplatitoare de TVA), iar ordinul intra in vigoare incepand cu 1 aprilie 2016, atrage atentia consultantul fiscal Cristian Rapcencu intr-o postare pe pagina sa de Facebook.

Iata explicatiile oferite de acesta privind depunerea Formularul 394:

"1. Cine are ca perioada fiscala trimestrul, va depune direct la 25 aprilie 2016 Formularul 394 pe primul trimestru conform noului model;
2. Cine are ca perioada fiscala LUNA, va depune vechiul formular pentru lunile ianuarie si februarie 2016, urmand ca, pana la 25 aprilie 2016 sa depuna noul format de declaratie atat pentru luna martie 2016, cat si pentru ianuarie si februarie 2016 prin care vor fi inlocuite declaratiile depuse anterior."

In opinia acestuia, informatiile care vor trebui completate in noul model pentru Declaratia 394 sunt "mult mai complexe si detaliate fata de varianta actuala".

In paralel, Stelian Muscalu a explicat pe blogul sau care sunt unele dintre noile cerinte pe care contribuabilii vor fi obligati sa le indeplineasca si ce anume va trebui sa declaram. Iata doar unele dintre noile obligatii de declarare:

1. Facturi emise catre platitori de TVA sau neplatitori de TVA ; nr facturi + baza + TVA ( defalcata pe cote 20% , 9% , 5% )

2. Achizitii de la platitori de TVA si neplatitori de TVA ; nr facturi + baza + TVA (defalcata pe cote 20% , 9% , 5% )

3. Incasarile pe Z-uri ( bonurile emise de casa de marcat ) nr.bonuri + total încasari + baza +TVA (defalcata pe cote 20% , 9% , 5% )

4.Livrarile de bunuri/prestari de servicii catre cele din UE sau non UE, defalcate pe fiecare cota de TVA efectuate de catre persoana impozabila, cu exceptia celor pentru care au fost emise facturi simplificate (nr. facturi + baza + TVA )

5.Achizitii de bunuri si servicii de la cei din UE sau non UE pentru care se aplica taxarea inversa si valoarea totala a TVA aferenta acestora, defalcate pe cote de TVA. (nr facturi + baza + TVA )

 

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



Urmareste-ne pe Google News
Atentie contabili!

Modificari importante in Codul fiscal!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti
 MODIFICARILE din Declaratia SAF-T Obligatiile pentru contribuabilii mici



MODIFICARILE din Declaratia SAF-T Obligatiile pentru contribuabilii mici






Sfaturi de la experti



Subiectele saptamanii

  • Codul de procedura fiscala. Prescriptia pentru anul 2019 NU se incheie la data de 1 iulie 2025

    • Termenul de prescriptie fiscala este perioada in care ANAF poate stabili creante fiscale prin decizii de impunere. Pentru anul 2019, acest termen nu se incheie la data obisnuita de 1 iulie 2025, ci a fost prelungit pana la 30 decembrie 2025, ca urmare a suspendarii intervenite in timpul pandemiei. In acest articol explicam cum se calculeaza acest termen si ce implicatii are pentru contribuabili.» citeste mai departe aici

  • Declaratii ANAF. D100, D101 si D177 se depun pana pe 25 iunie si in 2025

    • In anul 2025, termenul de depunere a declaratiilor fiscale precum formularul 100, 101 sau 177 este influentat direct de prevederile OUG nr. 153/2020, aflate inca in vigoare. Acest act normativ stabileste, prin derogare de la Codul fiscal, un termen unificat, data de 25 iunie, pentru depunerea declaratiei anuale de impozit pe profit si a altor declaratii relevante. In acest articol prezentam principalele termene si obligatii fiscale pentru contribuabili, in conformitate cu reglementarile...» citeste mai departe aici

  • Impozit pe profit ERONAT. Firmele au la dispozitie 2 metode pentru a corecta situatia

    • Eroarea in declararea impozitului pe profit poate aparea in practica, mai ales atunci cand sunt implicate venituri neimpozabile, cum sunt dividendele primite de la alte persoane juridice. In cazul in care aceste venituri nu sunt excluse corect la calculul impozitului trimestrial, pot rezulta plati nejustificate catre buget. Specialisutl nostru explica in continuarea articolului cum poate fi corectata o astfel de situatie, ce formulare se folosesc si cum se reflecta ajustarile in contabilitate si...» citeste mai departe aici

Atentie contabili!
MODIFICARILE din Declaratia SAF-T Obligatiile pentru contribuabilii mici
Modificari importante in Codul fiscal!
Descarcati GRATUIT
Raportul Special

realizat de specialisti
MODIFICARILE din Declaratia SAF-T Obligatiile pentru contribuabilii mici
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016