Un proiect editorial marca Rentrop&Straton -
Liderul informatiilor specializate din Romania
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Anulare CIF si radierea unui notar. Ce declaratii se depun si cum se poate obtine CIF din nou?

12-Apr-2016
4258

In randurile de mai jos, in cazul in care un notar depune formularul 070 in anul 2013 prin care bifeaza la lit. E punctul 1.14 ca urmare a incetarii activitatii sale economice "Anularea inregistrarii in scopuri de TVA si scoaterea din evidenta ca persoana impozabila inregistrata in scopuri de TVA", acest lucru va insemna radierea automata din partea ANAF, precum si anularea CIF si CUI.

Totodata, vom vedea prin ce declaratie se poate cere radierea unui notar si, in cazul in care se face radierea fara cerere la ANAF, cum se poate obtine din nou CIF.

In 2013, prin formularul 070 se putea face:
- Incetarea activitatii completand cartusul F punctul 2;
- Anularea inregistrarii in scopuri de TVA si scoaterea din evidenta ca persoana impozabila inregistrata in scopuri de TVA ca urmare a incetarii activitatii sale economice cartusul E punctul 1.14.

Solicitarea scoaterii din evidenta persoanelor inregistrate in scopuri de TVA, intrucat nici cifra de afaceri din anul precedent, nici cifra de afaceri realizata in anul in curs pana la data solicitarii nu au depasit plafonul de scutire se facea cu formularul 096.

Atunci cand solicitati radierea unui pfi, ar fi trebuit sa vi se solicite si certificatul de inregistrare (CUI-ul), in vederea anularii.

Daca in formularul pe care l-ati depus in 2013 ati bifat si litera F puncul 2 si ati depus si certificatul de inregistrare pe langa certificatul de tva, inseamna ca ati cerut radierea si nu mai aveti cum sa indreptati acest lucru (puteti doar sa va inregistrati din nou).

Daca in formularul pe care l-ati depus in 2013 nu ati bifat si litera F puncul 2, inseamna ca nu ati cerut radierea. De asemenea, la incetarea conditiilor care au generat inregistrarea fiscala, contribuabilii au obligatia de a preda organelor fiscale, in vederea anularii, certificatul de inregistrare fiscala, odata cu depunerea declaratiei de mentiuni. Prin urmare, nu cred ca se putea anula din oficiu cif-ul.

Probabil ca din 2013 pana in prezent ati mai depus declaratii si ati mai primit decizii de impunere, ceea ce inseamna ca radierea nu s-a produs in momentul depunerii 070 in 2013.

Verificati mai intai daca ati fost radiati si daca da, motivul. Daca este vorba de o greseala, depuneti memoriu justificativ, in care sa mentionati ca s-a solicitat anularea TVA printr-un formular gresit si doriti inlocuirea declaratiilor.

Raspuns oferit pentru www.portalcontabilitate.ro de Olguta Crevelescu - Expert Contabil

 

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



Urmareste-ne pe Google News
keyboard_double_arrow_right

Atentie contabili!

Modificari importante in Codul fiscal!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti 
MODIFICARILE din Declaratia SAF-T. Obligatiile pentru contribuabilii mici


MODIFICARILE din Declaratia SAF-T. Obligatiile pentru contribuabilii mici
keyboard_double_arrow_left






Sfaturi de la experti



Atentie contabili!
MODIFICARILE din Declaratia SAF-T. Obligatiile pentru contribuabilii mici
Modificari importante in Codul fiscal!
Descarcati GRATUIT
Raportul Special

realizat de specialisti
MODIFICARILE din Declaratia SAF-T. Obligatiile pentru contribuabilii mici
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016