Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Aplicarea noii legislatiei fiscale, in contextul COVID-19. Solutii pentru contabili

01-Apr-2020
2959

Contabilii se afla in dificultate, dat fiind numeroaselor modificari legislative aparute in contextul creat de coronavirus. De aceea au inceput sa apara tot mai des solicitari privind lamurirea diferitelor spete, la care expertii nostri au raspuns prompt si la obiect. 

Ordonantele de urgenta emise de Guvern in luna martie, in contextul creat de coronavirus, au generat in practica probleme greu de anticipat. Firmele s-au confruntat brusc cu un cadru legislativ complet nou, bine intentionat in esenta, dar cu prevederi insuficiente pentru multitudinea de situatii particulare care au aparut instantaneu. 

Astfel, tot mai des contabilii au apelat la ajutor de specialitate. Declaratii, facilitati fiscale, contributii, indemnizatii, deduceri fiscale, sponsorizari, documente de completat – toate aceste teme au dat peste cap activitatea companiilor, sporind confuzia si dovedind ca diferenta dintre teorie si practica este una enorma.

De aceea, specialistii nostri au gandit o solutie contrectizata in urmatorul produs:
Top 50 spete de la contabili in PANDEMIE! >>

Cei mai buni consultanti fiscali din Romania au selectat 50 de intrebari reprezentative pentru dificultatile cu care se confrunta contabilii in aceste zile. Si le-au rezolvat cu profesionalism, coroborand excelent prevederile noilor OUG-uri cu prevederile deja existente in Codul fiscal si in alte acte normative in vigoare.

Astfel, acum aveti la indemana un adevarat ghid de depasire a crizei generate de COVID-19 - lucrarea online Top 50 spete de la contabili in PANDEMIE, care va ofera exact lucrul de care aveti cea mai mare nevoie acum: solutii sigure, pe care sa va puteti baza.

Atentie!

Ministerul Muncii a anuntat deja ca vor urma controale la firme dupa depasirea starii de urgenta in care se afla Romania momentan. Asadar, atunci can dispectorii ANAF vor demara verificari pentru a vedea daca ati procedat corect acum, veti sti ca ati folosit solutiile corecte, asa cum sunt ele prezentate in in lucrarea online Top 50 spete de la contabili in PANDEMIE

Exemple de probleme solutionate de experti:

Speta nr. 1

O societate comerciala platitoare de impozit pe veniturile microintreprinderilor, cu activitate in domeniul asigurarilor, neinregistrata in scopuri de TVA, achizitioneaza de la o croitorie masti chirurgicale in valoare de 5.000 de lei, urmand ca acestea sa fie donate catre un spital, in contextul actual. Imi puteti atasa o monografie cu contabila cu operatiunile ce au loc? As dori o monografie si pentru inregistrarea deducerii fiscale care se scade din sumele aferente impozitului pe venit.

Speta nr. 2

Societatea noastra face o sponsorizare catre un spital in aceasta perioada cu anumite produse finite fabricate de noi. Valoarea sponsorizarii este in suma de 100.000 de lei care reprezinta valoarea bunurilor donate la pret de vanzare. Costul de productie al bunurilor donate este de 40.000 lei. Valoarea de sponsorizare trecuta in contract este de 100.000 de lei. Eu scot din gestiune bunurile prin nota 6582 = 345 cu 40.000 lei. Cum inregistrez eu in contabilitate diferenta de 60.000 de lei pe sponsorizare?

Speta nr. 3

O scoala particulara acreditata, ce primeste in jur de 60% din fondul de salarii de la buget poate beneficia de acest somaj tehnic in conditiile in care deja primeste bani (ce-i drept, partial) de la Stat? 

Speta nr. 4

Daca administratorul firmei intentioneaza sa trimita salariatii in somaj tehnic, ce impozit si contributii se platesc pentru indemnizatie? Beneficiaza firma sau salariatii de vreo facilitate privind impozitul sau contributiile? 

Nu uitati!

In lucrarea pe care v-o propunem gasiti nu mai putin de 50 de astfel de spete, cu raspunsuri complete, competent argumentate. 

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



Urmareste-ne pe Google News
keyboard_double_arrow_right

Atentie contabili!

Modificari importante in Codul fiscal!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti 
MODIFICARILE din Declaratia SAF-T. Obligatiile pentru contribuabilii mici


MODIFICARILE din Declaratia SAF-T. Obligatiile pentru contribuabilii mici
keyboard_double_arrow_left






Sfaturi de la experti



Subiectele saptamanii

  • Legea contabilitatii. Noutati care se aplica incepand cu anul 2025

    • In acest articol vom reda noutatile care se aplica din anul 2025 in privinta Legii contabilitatii. Legea contabilitatii. Noutati care se aplica incepand cu anul 2025 Pentru verificarea inregistrarii corecte in contabilitate a operatiunilor efectuate, balanta de verificare se va intocmi obligatoriu lunar. Institutiile publice intocmesc situatii financiare trimestriale si anuale, conform normelor elaborate de Ministerul Finantelor si se pastreaza timp de 10 ani. Situatiile financiare anuale...» citeste mai departe aici

  • Plafon 33% beneficii netaxabile 2025. Plafonul se calculeaza in functie de salariul brut sau net?

    • Pentru a remunera angajatii, firmele pot acorda numeroase beneficii extrasalariale, fara a fi supuse impozitarii, in limita unui plafon lunar de 33% din salariu. Printre facilitati amintim tichetele de masa, cazarea sau chiar contributiile la pensii facultative. Este important de mentionat faptul ca angajatorii au de respectat mai multe reguli si trebuie sa calculeze corespunzator plafonul de 33%, fiindca aceste beneficii salariale pot fi cumulate. Plafon 33% beneficii netaxabile. Beneficii...» citeste mai departe aici

  • Bonificatie de 3% in 2025 pentru contribuabilii bun-platnici. Ce conditii trebuie sa indeplineasca

    • Prin OUG 107/2024, a fost introdusa facilitatea conform careia se aplica, incepand cu anul 2025, o bonificatie de 3% pentru contribuabilii bun-platnici. Bonificatie de 3% in 2025 pentru contribuabili bun-platnici. Ce conditii trebuie sa indeplineasca acestia Ordonanta de urgenta nr. 107/2024 pentru reglementarea unor masuri fiscal-bugetare in domeniul gestionarii creantelor bugetare si a deficitului bugetar pentru bugetul general consolidat al Romaniei in anul 2024, precum si pentru...» citeste mai departe aici

  • Impozit pe venit in 2025. Ce modificari importante au aparut

    • Mai multe modificari importante cu privire la impozitul pe venit se vor aplica din 2025. Acestea vor afecta atat persoanele fizice, cat si persoanele juridice, fiinca au aparut intr-o perioada economica incerta. Printre cele mai semnificative masuri se numara eliminarea scutirii de impozit pentru salariatii din sectoarele IT, constructii, agricol si industria alimentara, cresterea cotei de impozitare pentru dividendele distribuite, dar si noi reguli privind impozitarea veniturilor din transferul...» citeste mai departe aici

  • Factura proforma in contextul e-Factura. Mai poate fi utilizata sau nu?

    • Modul in care sunt gestionate platile intre furnizori si clienti a fost schimbat prin implementarea sistemului E-Factura. Iar in acest context, multi antreprenori se intreaba daca mai pot efectua plati pe baza facturilor proforme, asa cum se obisnuia inainte de implementarea acestui sistem electronic. Factura proforma in contextul e-Factura In conditiile existentei e-Factura si a obligatiei de a plati o suma de bani unui furnizor doar dupa ce ai primit factura fiscala prin e-Factura, se mai...» citeste mai departe aici

  • Microintreprindere in 2025. Ponderea veniturilor din consultanta si/sau management se aplica la calculul plafonului de 250.000 euro?

    • Reguli importante de aplicare a sistemului pe veniturile micro pentru firme, valabile incepand cu 1 ianuarie 2025, au fost aduse ca urmare a modificarilor incluse in OUG 156/2024 privind unele masuri fiscal-bugetare. Ponderea veniturilor din consultanta si/sau management se aplica la calculul plafonului 250.000 euro? Microintreprindere in 2025. Ponderea veniturilor din consultanta si/sau management se aplica la calculul plafonului 250.000 euro? Reamintim ca, asa cum apare in prevederile art. 47...» citeste mai departe aici

Atentie contabili!
MODIFICARILE din Declaratia SAF-T. Obligatiile pentru contribuabilii mici
Modificari importante in Codul fiscal!
Descarcati GRATUIT
Raportul Special

realizat de specialisti
MODIFICARILE din Declaratia SAF-T. Obligatiile pentru contribuabilii mici
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016