Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Aplicarea noii legislatiei fiscale, in contextul COVID-19. Solutii pentru contabili

01-Apr-2020
2786

Contabilii se afla in dificultate, dat fiind numeroaselor modificari legislative aparute in contextul creat de coronavirus. De aceea au inceput sa apara tot mai des solicitari privind lamurirea diferitelor spete, la care expertii nostri au raspuns prompt si la obiect. 

Ordonantele de urgenta emise de Guvern in luna martie, in contextul creat de coronavirus, au generat in practica probleme greu de anticipat. Firmele s-au confruntat brusc cu un cadru legislativ complet nou, bine intentionat in esenta, dar cu prevederi insuficiente pentru multitudinea de situatii particulare care au aparut instantaneu. 

Astfel, tot mai des contabilii au apelat la ajutor de specialitate. Declaratii, facilitati fiscale, contributii, indemnizatii, deduceri fiscale, sponsorizari, documente de completat – toate aceste teme au dat peste cap activitatea companiilor, sporind confuzia si dovedind ca diferenta dintre teorie si practica este una enorma.

De aceea, specialistii nostri au gandit o solutie contrectizata in urmatorul produs:
Top 50 spete de la contabili in PANDEMIE! >>

Cei mai buni consultanti fiscali din Romania au selectat 50 de intrebari reprezentative pentru dificultatile cu care se confrunta contabilii in aceste zile. Si le-au rezolvat cu profesionalism, coroborand excelent prevederile noilor OUG-uri cu prevederile deja existente in Codul fiscal si in alte acte normative in vigoare.

Astfel, acum aveti la indemana un adevarat ghid de depasire a crizei generate de COVID-19 - lucrarea online Top 50 spete de la contabili in PANDEMIE, care va ofera exact lucrul de care aveti cea mai mare nevoie acum: solutii sigure, pe care sa va puteti baza.

Atentie!

Ministerul Muncii a anuntat deja ca vor urma controale la firme dupa depasirea starii de urgenta in care se afla Romania momentan. Asadar, atunci can dispectorii ANAF vor demara verificari pentru a vedea daca ati procedat corect acum, veti sti ca ati folosit solutiile corecte, asa cum sunt ele prezentate in in lucrarea online Top 50 spete de la contabili in PANDEMIE

Exemple de probleme solutionate de experti:

Speta nr. 1

O societate comerciala platitoare de impozit pe veniturile microintreprinderilor, cu activitate in domeniul asigurarilor, neinregistrata in scopuri de TVA, achizitioneaza de la o croitorie masti chirurgicale in valoare de 5.000 de lei, urmand ca acestea sa fie donate catre un spital, in contextul actual. Imi puteti atasa o monografie cu contabila cu operatiunile ce au loc? As dori o monografie si pentru inregistrarea deducerii fiscale care se scade din sumele aferente impozitului pe venit.

Speta nr. 2

Societatea noastra face o sponsorizare catre un spital in aceasta perioada cu anumite produse finite fabricate de noi. Valoarea sponsorizarii este in suma de 100.000 de lei care reprezinta valoarea bunurilor donate la pret de vanzare. Costul de productie al bunurilor donate este de 40.000 lei. Valoarea de sponsorizare trecuta in contract este de 100.000 de lei. Eu scot din gestiune bunurile prin nota 6582 = 345 cu 40.000 lei. Cum inregistrez eu in contabilitate diferenta de 60.000 de lei pe sponsorizare?

Speta nr. 3

O scoala particulara acreditata, ce primeste in jur de 60% din fondul de salarii de la buget poate beneficia de acest somaj tehnic in conditiile in care deja primeste bani (ce-i drept, partial) de la Stat? 

Speta nr. 4

Daca administratorul firmei intentioneaza sa trimita salariatii in somaj tehnic, ce impozit si contributii se platesc pentru indemnizatie? Beneficiaza firma sau salariatii de vreo facilitate privind impozitul sau contributiile? 

Nu uitati!

In lucrarea pe care v-o propunem gasiti nu mai putin de 50 de astfel de spete, cu raspunsuri complete, competent argumentate. 

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



Votati articolul "Aplicarea noii legislatiei fiscale, in contextul COVID-19. Solutii pentru contabili":
Rating:

Nota: 2.3 din 5 voturi
Urmareste-ne pe Google News
E-factura in 2024. TOP 9 Studii de caz

Atentie contabili!

Atentie, contabili!
Modificari importante in Codul fiscal!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti
E-factura in 2024. TOP 9 Studii de caz


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016







Sfaturi de la experti



© 2007 - 2024 RENTROP & STRATON. All rights reserved.

Atentie contabili!

Atentie, contabili!
Modificari importante in Codul fiscal!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti

E-factura in 2024. TOP 9 Studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016