
Atentie contabili!
Codul Fiscal s-a modificat in 2021!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti
Modificari in Codul Fiscal 2021 - 10 Politici si Proceduri Contabile actualizate la zi
Trasa de maneca de contribuabili, ministrul Muncii – Violeta Alexandru – promite sa faca “lumina” si in privinta procedurii greoaie de eliberare a Certificatului A1 – necesar angajatilor romani, detasati intr-o alta tara europeana. Pentru eliberarea acestuia este necesar un dosar cu nu mai putin de 18 documente, care presupune mult timp si nervi tari din partea solicitantului.
“Romania, tara membra UE, pare ca face tot ceea ce este posibil ca viata unui angajat roman, detasat intr-o alta tara europeana, sa fie calvar. Le multumesc tuturor celor care mi-au scris pe aceasta tema si ii asigur ca, in curand, vor beneficia de servicii civilizate astfel incat sa poata merge linistiti sa munceasca oriunde au nevoie pentru perioada pe care o aleg”, promite ministrul Alexandru, intr-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook.
Asadar, de ce este necesar certificatul A1? Documentul portabil A1 foloseste angajatilor detasati sa munceasca intr-o tara UE, pentru evitarea dublei impozitari. Documentul trebuie depus cu 30 de zile inainte de plecare.
“Legea vorbeste de 25 de zile pentru procesare cerere, in realitate, e grav. Dosarul pentru a obtine acest formular A1 cu care se pleaca la munca este stufos si necesita nu mai putin de 18 documente pentru eliberarea lui. Unele persoane ajung sa apeleze la firme de intermediere sau chiar la avocati. Nu am nimic cu business-urile din domeniu dar nu pot tolera incompetenta statului care duce la astfel de situatii, ajungand sa devina totul o povara pentru oameni”, spune ministrul Violeta Alexandru.
Astfel, contribuabilul care are nevoie de un Certificat A1 trebuie sa umble si dupa:
Aceasta situatie este rezultatul lipsei de comunicare intre institutiile statului, acuza ministrul care spune ca “Statul isi bate joc de oameni, pentru ca nu s-a facut, efectiv, nimic, pentru ca institutiile publice sa interconecteze bazele de date si sa ii fie solicitantului mai usor”.
“Persoana alearga, efectiv, de la firma care il detaseaza la Registrul Comertului, la ANAF, la Casa teritoriala de Pensii (daca a mai completat anterior un asemenea formular) si se prezinta, umilit, la Casa Nationala de Pensii Publice pentru Formularul completat in baza celor minim 18 documente mentionate”, noteaza sursa citata.
Aceasta considera ca aroganta suprema este data de programul de lucru al institutiilor mentional, de doar 3 ore (in mijlocul zilei), 2 zile pe saptamana, concluzia fiind una simpla: ratezi orele de lucru, ratezi sansa de a munci.
“Ies eu la lumina si aici! Alaturi de Presedintele CNPP. Oricat de greu”, promite Violeta Alexandru.
Codul Fiscal s-a modificat in 2021!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti
Modificari in Codul Fiscal 2021 - 10 Politici si Proceduri Contabile actualizate la zi
Intrebare: Asociatul unic doreste sa achizitioneze un apartament construit in 2011, suprafata 160 mp. Din punctul de vedere al tva beneficiaza de taxare inversa. Ce impozit datoreaza societatea daca va fi folosit ca residential de catre...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
Intrebare: O societate platitoare de impozit pe profit infiintata in 2015 ajunge in sfarsit pe profit in decembrie 2020 (47.000 lei). In perioada 2015-2019 a fost pe pierdere. Capitalul social este de 360.000 lei. Trebuie sa constituim...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<