Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum accesati milioane de euro pentru IMM-uri de cercetare-dezvoltare

09-Nov-2015
2175

O noua linie de finantare aduce milioane de euro pentru proiecte in domeniul cercetarii si dezvoltarii, derulate de inprinderile mici si mijlocii (IMM) si alte tipuri de beneficiari din Romania.

Ministerul Fondurilor Europene a publicat la finele saptamanii trecute un proiect de Ghid al solicitantului, aminteste Startupcafe.ro.

De asemenea, retinem ca proiectul de Ghid se refera la Actiunea 1.1.3 - Crearea de sinergii cu actiunile de CDI ale programului-cadru ORIZONT 2020 al Uniunii Europene si alte programe CDI internationale, Sectiunea H, in cadrul Programului Operational Competitivitate (2014-2020), Axa prioritara 1 "Cercetare, dezvoltare tehnologica si inovare (CDI) in sprijinul competitivitatii economice si dezvoltarii afacerilor".

De asemenea, potrivit aceleiasi surse, pana la lansarea oficiala, autoritatile romane competente asteapta de le potentialii beneficiari romani intrebari cu privire la Ghidul Solicitantului, precum si propuneri si sugestii la adresa de e-mail: structurale@ancs.ro, pana la data de 27 noiembrie 2015.

Se doreste sprijinirea proiectelor de CD si Inovare care participa direct la competitiile Horizon 2020, care complementeaza prin activitatile propuse obiectivele unor apeluri propuse pentru competitiile H2020 sau care se adreseaza intaririi capacitatii administrative a institutiilor de CD si Inovare din Romania de a realiza aplicatii pentru proiecte si apeluri la nivel European si mondial.

Iata care sunt conditiile pe care trebuie sa le indeplineasca firmele:

- Solicitantul este entitate cu personalitate juridica inregistrata si care desfasoara activitati in Romania.

- Activitatea de cercetare-dezvoltare (CD) este in obiectul de activitate principal/ secundar al intreprinderii.


intreprinderea solicitanta nu are obligatii de plata scadente catre institutiile publice, si-a indeplinit la timp obligatiile de plata a impozitelor, taxelor si a altor contributii catre bugetul de stat, bugetele speciale si bugetele locale, in conformitate cu prevederile legale in vigoare.

- intreprinderea solicitanta nu este o intreprindere aflata in dificultate in sensul definitiei din Regulamentul nr. 651/2014 al Comisiei (Regulament general de exceptare pe categorii de ajutoare).

- intreprinderea solicitanta nu se afla in stare de faliment sau lichidare, afacerile sale nu sunt administrate de catre un judecator sindic sau activitatile sale comerciale nu sunt suspendate ori nu fac obiectul unui aranjament cu creditorii sau nu este intr-o situatie similara cu cele anterioare, reglementata prin lege.

- Solicitantul nu a fost obiect al unui ordin de recuperare neexecutat in urma unei decizii anterioare a Comisiei Europene prin care un ajutor este declarat ilegal si incompatibil cu piata interna.

- Reprezentantul legal al intreprinderii solicitante nu a fost condamnat in ultimii 3 ani, prin hotarare definitiva a unei instante judecatoresti, pentru o fapta care a adus atingere eticii profesionale sau pentru comiterea unei greseli in materie profesionala.

- Reprezentantul legal al intreprinderii solicitante nu a fost condamnat prin hotarare definitiva a unei instante judecatoresti, pentru frauda, coruptie, implicarea in organizatii criminale sau pentru savarsirea altor infractiuni impotriva intereselor financiare ale Uniunii Europene.

Activitatile care pot fi finantate:

- activitati de cercetare fundamentala;
- activitati de cercetare industriala;
- activitati de dezvoltare experimentala;
- activitati privind realizarea de studii de fezabilitate pregatitoare pentru activitatile CD;
- activitati pentru obtinerea, validarea si protejarea drepturilor de proprietate industriala (numai pentru organizatii de cercetare si IMM-uri);
- activitati de informare si publicitate pentru proiect (numai pentru organizatii de cercetare);
- management de proiect (numai pentru organizatii de cercetare).

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



Urmareste-ne pe Google News
Atentie contabili!

Modificari importante in Codul fiscal!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti
 MODIFICARILE din Declaratia SAF-T Obligatiile pentru contribuabilii mici



MODIFICARILE din Declaratia SAF-T Obligatiile pentru contribuabilii mici






Sfaturi de la experti



Subiectele saptamanii

  • Masuri fiscale iunie 2025: Cresteri de taxe, controale extinse si taieri bugetare anuntate de viitorul Guvern

    • Un nou pachet de masuri fiscale si reforme bugetare se pregateste sa redefineasca echilibrul economic al Romaniei. Potrivit unui draft al Programului de Guvernare, publicat de profit.ro, viitorul Executiv intentioneaza sa implementeze un set extins de politici care sa sporeasca veniturile statului si sa reduca deficitul bugetar. Planul include majorari de taxe si accize, largirea bazei de impozitare si o ofensiva clara impotriva evaziunii fiscale, sustinuta de digitalizare, controale riguroase...» citeste mai departe aici

  • D101 in 2025. Termen limita + completarea D101 pentru pierderi fiscale si sponsorizari

    • Multi contribuabili se intreaba daca si in acest an data de 25 iunie 2025 este termenul limita pentru depunerea Declaratiei D101 privind impozitul pe profit aferent anului 2024. De asemenea, firmele pot transmite in acest an si Formularul 177, pentru redirectionarea unei parti din impozitul pe profit catre sponsorizari. In acest articol gasesti raspunsuri la aceste intrebari legate de completarea corecta a D101, mai ales in cazurile in care ai pierderi fiscale reportate. Iti...» citeste mai departe aici

  • Casa de marcat portabila pentru PFA. Speta utila cu privire la obligativitatea utilizarii ei

    • In contextul legislatiei fiscale actuale, utilizarea aparatelor de marcat electronice fiscale (case de marcat) este obligatorie pentru majoritatea operatorilor economici care incaseaza contravaloarea bunurilor si serviciilor direct de la populatie. Totusi, odata cu diversificarea modului in care sunt prestate aceste servicii, au aparut si solutii moderne precum casele de marcat portabile, esentiale mai ales pentru activitatile desfasurate in afara sediului fix, cum ar fi serviciile de asistenta...» citeste mai departe aici

  • [Declaratia unica rectificativa] Termene de depunere, reglementari cheie si studii de caz

    • Declaratia Unica rectificativa reprezinta instrumentul prin care contribuabilii persoane fizice pot corecta eventualele erori aparute in formularul initial, fie ca este vorba de venituri, contributii sociale sau alte obligatii declarate. In acest articol va oferim o prezentare clara a termenelor de depunere, a reglementarilor-cheie prevazute de legislatia fiscala, precum si studii de caz relevante care ilustreaza modul corect de completare si transmitere a declaratiei rectificative.» citeste mai departe aici

Atentie contabili!
MODIFICARILE din Declaratia SAF-T Obligatiile pentru contribuabilii mici
Modificari importante in Codul fiscal!
Descarcati GRATUIT
Raportul Special

realizat de specialisti
MODIFICARILE din Declaratia SAF-T Obligatiile pentru contribuabilii mici
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016