Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Declarare clienti interni in D394. Cum declaram corect facturile cu TVA?

20-Oct-2016
6009

Stabilim prin cele de mai jos unde se declara in Declaratia 394 facturile emise cu TVA catre clienti interni, persoane juridice neimpozabile, cu mentiunea ca la tip partener 2 (Persoane neinregistrate in scopuri de TVA) nu accepta tip operatiune L (livrari) si ca la tip partener 1, 3, 4 nu se incadreaza.

Vom vedea astfel daca se inregistreaza pe total in zona de exceptii ca persoanele fizice, cu precizarea ca facturi sunt emise cu TVA catre persoane juridice neimpozabile (scoli, primarii s.a.m.d).

Potrivit dispozitiilor OPANAF nr. 2264/2016, incepand cu data de 1 octombrie 2016, persoanele inregistrate in scopuri de TVA, vor completa integral formularul 394 "Declaratie informativa privind livrarile/prestarile si achiztiile efectuate pe teritoriul national de persoanele inregistrate in scopuri de TVA".

In conformitate cu prevederile actului normativ mentionat anterior, in formularul 394 trebuie declarate, pentru perioada 1 iulie 2016 - 30 septembrie 2016, numai operatiunile desfasurate cu persoane impozabile inregistrate in scopuri de TVA in Romania si se completeaza informatiile din cartusele A-C din anexa nr. 1.

Astfel, incepand cu data de 01.10.2016, societatea va declara livrarile de bunuri/ servicii efectuate catre persoane neimpozabile in cadrul sectiunii D din declaratia 394.


Conform OPANAF 2264/2016 mai sus prezentat, tranzactiile cu personele neimpozabile se declara la sectiunea D "Rezumat declaratie privind operatiuni desfasurate cu persoane neinregistrate in scopuri de TVA" randul 3 valoarea totala a bazei impozabile aferenta livrarilor de bunuri/prestarilor de servicii taxabile si valoarea totala a TVA aferenta acestora defalcate pe cote de TVA efectuate de catre persoana impozabila care aplica sistemul normal de TVA, cu exceptia celor pentru care au fost emise facturi simplificate.


Raspuns oferit pentru www.portalcontabilitate.ro de Elena Olteanu

 

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



Urmareste-ne pe Google News
Atentie contabili!

Modificari importante in Codul fiscal!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti
 MODIFICARILE din Declaratia SAF-T Obligatiile pentru contribuabilii mici



MODIFICARILE din Declaratia SAF-T Obligatiile pentru contribuabilii mici






Sfaturi de la experti



Subiectele saptamanii

  • Notificarea ONPCSB: Ce entitati sunt OBLIGATE sa o depuna in 15 zile si cum arata aceasta

    • In cadrul legislatiei privind prevenirea si combaterea spalarii banilor, anumite categorii de entitati au obligatii suplimentare de conformare. Printre acestea se numara agentii si dezvoltatorii imobiliari, furnizorii de servicii legate de criptomonede, comerciantii de bunuri de valoare si cei implicati in comertul cu opere de arta. Aceste entitati trebuie sa depuna, in termen de 15 zile, o notificare obligatorie catre ONPCSB (Oficiul National de Prevenire si Combatere a Spalarii...» citeste mai departe aici

  • E-Factura in relatia B2C: Cum sa procedati daca incasati sume prin transfer bancar

    • Din 1 ianuarie 2025, firmele care vand catre persoane fizice sunt obligate sa emita facturi si sa le trimita prin RO e-Factura, inclusiv daca nu sunt inregistrate in scopuri de TVA si aplica regimul special de scutire. Incasarile prin transfer bancar implica automat emiterea facturii si transmiterea in sistem. Din 1 iulie 2025, lipsa raportarii aduce amenzi semnificative. Vezi in articol ce obligatii ai si cum eviti sanctiunile. Avem acest caz. O societate are ca obiect principal de activitate...» citeste mai departe aici

  • Esalonare clasica 2025. Cand si cum depui cererea D8 + alte acte necesare

    • Societatile care se confrunta cu dificultati financiare pot solicita esalonarea la plata a datoriilor catre bugetul de stat, in baza procedurii clasice reglementate prin Codul de procedura fiscala si actualizata prin OPANAF 597/2025. Acest articol explica pasii de urmat, documentele necesare, conditiile de eligibilitate si excluderile, pentru a beneficia de aceasta facilitate fiscala.» citeste mai departe aici

Atentie contabili!
MODIFICARILE din Declaratia SAF-T Obligatiile pentru contribuabilii mici
Modificari importante in Codul fiscal!
Descarcati GRATUIT
Raportul Special

realizat de specialisti
MODIFICARILE din Declaratia SAF-T Obligatiile pentru contribuabilii mici
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016