Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Declarare clienti interni in D394. Cum declaram corect facturile cu TVA?

20-Oct-2016
5718

Stabilim prin cele de mai jos unde se declara in Declaratia 394 facturile emise cu TVA catre clienti interni, persoane juridice neimpozabile, cu mentiunea ca la tip partener 2 (Persoane neinregistrate in scopuri de TVA) nu accepta tip operatiune L (livrari) si ca la tip partener 1, 3, 4 nu se incadreaza.

Vom vedea astfel daca se inregistreaza pe total in zona de exceptii ca persoanele fizice, cu precizarea ca facturi sunt emise cu TVA catre persoane juridice neimpozabile (scoli, primarii s.a.m.d).

Potrivit dispozitiilor OPANAF nr. 2264/2016, incepand cu data de 1 octombrie 2016, persoanele inregistrate in scopuri de TVA, vor completa integral formularul 394 "Declaratie informativa privind livrarile/prestarile si achiztiile efectuate pe teritoriul national de persoanele inregistrate in scopuri de TVA".

In conformitate cu prevederile actului normativ mentionat anterior, in formularul 394 trebuie declarate, pentru perioada 1 iulie 2016 - 30 septembrie 2016, numai operatiunile desfasurate cu persoane impozabile inregistrate in scopuri de TVA in Romania si se completeaza informatiile din cartusele A-C din anexa nr. 1.

Astfel, incepand cu data de 01.10.2016, societatea va declara livrarile de bunuri/ servicii efectuate catre persoane neimpozabile in cadrul sectiunii D din declaratia 394.


Conform OPANAF 2264/2016 mai sus prezentat, tranzactiile cu personele neimpozabile se declara la sectiunea D "Rezumat declaratie privind operatiuni desfasurate cu persoane neinregistrate in scopuri de TVA" randul 3 valoarea totala a bazei impozabile aferenta livrarilor de bunuri/prestarilor de servicii taxabile si valoarea totala a TVA aferenta acestora defalcate pe cote de TVA efectuate de catre persoana impozabila care aplica sistemul normal de TVA, cu exceptia celor pentru care au fost emise facturi simplificate.


Raspuns oferit pentru www.portalcontabilitate.ro de Elena Olteanu

 

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



Urmareste-ne pe Google News
keyboard_double_arrow_right

Atentie contabili!

Modificari importante in Codul fiscal!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti 
E-Transport - toate NOUTATILE din 2024 + Studii de caz detaliate


E-Transport - toate NOUTATILE din 2024 + Studii de caz detaliate
keyboard_double_arrow_left






Sfaturi de la experti



Subiectele saptamanii

  • Din 1 ianuarie 2025 se va aplica un regim de scutire TVA pentru firmele mici

    • ANAF informeaza ca din 1 ianuarie 2025 se va aplica un regim de scutire TVA pentru firmele mici. Noul regim special pentru intreprinderile mici (SME-SS) se va aplica incepand cu 1 ianuarie 2025. Aceasta permite persoanelor impozabile stabilite intr-un stat membru sa aplice regimul special pentru IM nu numai in statul membru de stabilire, ci si in orice alt stat membru care aplica un regim de scutire pentru IM, in anumite conditii. Conform Directivei 2020/285, incepand cu ianuarie 2025 statele...» citeste mai departe aici

  • Ghid ANAF 2024: TOT ce trebuie sa stii despre utilizarea sistemului e-TVA

    • ANAF a publicat, pe site-ul oficial, Brosura privind Decontul precompletat e-TVA destinat persoanelor impozabile inregistrate in scopuri de TVA. Sunt informatii utile persoanelor care vor sa utilizeze sistemul e-TVA din SPV. Implementare sistem RO e-TVA Reamintim ca sistemul e-TVA a fost implementat prin OUG 116/2023 si OUG 70/2024. Iar prin Ordinul presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr. 3775/2024 a fost aprobat modelul si continutul formularului Decont precompletat RO...» citeste mai departe aici

  • Proiect OUG: Cum va solutiona Min. Justitiei problemele platformei online ONRC

    • Noua platforma online ONRC da multe batai de cap contribuabililor, avocatilor si juristilor care se ocupa in mod direct de infiintarea firmelor, inregistrarea sediilor noi, depunerea documentelor la Registrul Comertului, etc. Aceasta platforma functioneaza greoi, mai ales daca ai nevoie de mai multe inregistrari, sau in anumite cazuri se blocheaza, etc. In acest context, Min. Justitiei a pus in dezbatere publica un nou Proiect de OUG prin care vine cu cateva solutii. Este vorba despre Proiectul...» citeste mai departe aici

Atentie contabili!

E-Transport - toate NOUTATILE din 2024 + Studii de caz detaliate


Modificari importante in Codul fiscal!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti

E-Transport - toate NOUTATILE din 2024 + Studii de caz detaliate

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016