Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Economia zonei euro isi revine, dar ramane pe minus

20-Sep-2013
1851
Economia generala isi revine si incepe sa se faca simtita in zona euro insa, in ciuda semnalelor pozitive, cresterea economica se asteapta sa fie una usoara. Relaxarea masurilor de austeritate si accelerarea activitatii comerciale la nivel global vor contribui la redresarea estimata pentru sfarsitul anului, insa vor fi resimtite efectele somajului in crestere si ale adancirii diferentelor de la nivelul continentului, se arata intr-un raport al celor de la EY, numit Eurozone Forecast (EEF).

Analistii de la EY estimeaza o contractie economica a zonei euro de 0,5 la suta, in acest an, inregistrandu-se o usoara imbunatatire fata de valoarea prognozata in trimestrul precedent, urmata de o crestere de 0,9 la suta in 2014. O crestere a PIB-ului de 1,5 la suta pe an este asteptata in perioada 2015-2017.

Cu toate acestea, continua sa se inregistreze diferente tot mai mari intre tarile din centrul si cele de la periferia zonei euro. Germania ramane centrul de putere al zonei euro, cu o crestere de 0,6 la suta in acest an. Insa tot mai multe dintre economiile marginale cu probleme continua sa se contracte in 2013, chiar daca vorbim de un ritm mai lent de scadere.

Conform previziunilor, este de asteptat o stabilizare a economiilor Italiei si Portugaliei, in 2014, si a Greciei in 2015.

Somajul din zona euro va continua sa creasca atingand un varf de 12,6 la suta la mijlocul anului 2014. Diferentele semnificative ale ratei somajului la nivelul intregului continent vor persista, in Spania si Grecia atingandu-se 27,6 la suta si, respectiv, 29 la suta, in 2014, in timp ce in Germania se estimeaza o rata a somajului de doar 5,4 la suta.


Se estimeaza, de asemenea, ca redresarea economica va continua sa fie incetinita de procesul de reducere a gradului de indatorare atat in sectorul public cat si in cel privat, precum si de lipsa unor surse avantajoase de finantare. Ambele aspecte vor avea un impact mai mare asupra economiilor marginale, conducand la diferentieri si mai accentuate fata de tarile nucleu din zona euro.

"Pentru prima data in ultimele opt prognoze realizate de EY, estimam o crestere modesta pentru urmatorul trimestru si pentru anul viitor in Zona Euro. Cu toate acestea, factorii de decizie politica nu trebuie sa se multumeasca doar cu atat. Diferentele intre conditiile de finantare si evolutiile pietei fortei de munca de pe intreg continentul raman semnificative. Calmul relativ de pe pietele financiare trebuie sa fie, de asemenea, folosit pentru a accelera procesul de restructurare, in special in sectorul bancar", spune Marie Diron, EY Senior Economic Adviser pentru Eurozone Forecast. 

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



Urmareste-ne pe Google News
keyboard_double_arrow_right

Atentie contabili!

Modificari importante in Codul fiscal!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti 
E-Transport - toate NOUTATILE din 2024 + Studii de caz detaliate


E-Transport - toate NOUTATILE din 2024 + Studii de caz detaliate
keyboard_double_arrow_left






Sfaturi de la experti



Subiectele saptamanii

  • Bon fiscal emis eronat. Cum se poate face corectia contabila

    • Bonul fiscal este un document important in desfasurarea activitatii unei firme, fiindca include informatii referitoare la toate tranzactiile efectuate de aceasta, precum livrari de bunuri sau prestari de servicii, si este emis de casele de marcat fiscale electronice. Tocmai de aceea este necesar ca acestea sa fie corecte atunci cand sunt oferite clientilor de catre comercianti. Insa cum putem proceda in cazul in care o firma a emis un bon fiscal eronat? Cum se poate face corectia contabila?...» citeste mai departe aici

  • Controale ANAF 2024. Nereguli descoperite la persoanele fizice in luna august

    • Persoanele fizice, la fel ca cele juridice, au obligatii fiscale catre stat precum plata unor impozite, taxe sau contributii catre buget. In caz contrar, in urma controalelor ANAF, s-a putea sa fie amendate sau sa sufere alte consecinte fiscale. In acest articol vom vedea ce nereguli au descoperit inspectorii ANAF in urma controalelor la persoanele fizice din luna august 2024, asa cum apare in documentul publicat de institutie pe site-ul oficial. Controale ANAF 2024. Nereguli descoperite la...» citeste mai departe aici

  • RO e-Factura la nivelul ONRC. Cand are institutia obligatia de a trimite facturile in sistem

    • Referitor la prevederile OUG nr. 120/2021 privind administrarea sistemului national RO-e Factura si cele ale Codului Fiscal (Legea nr. 227/2015), Oficiul National al Registrului Comertului va aduce la cunostinta urmatoarele aspecte: RO e-Factura la nivelul ONRC. Cand are institutia obligatia de a trimite facturile in sistem Oficiul National al Registrului Comertului (ONRC), prin activitatea sa de baza desfasurata ca autoritate publica, emite facturi fara TVA pentru serviciile specifice...» citeste mai departe aici

Atentie contabili!

E-Transport - toate NOUTATILE din 2024 + Studii de caz detaliate


Modificari importante in Codul fiscal!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti

E-Transport - toate NOUTATILE din 2024 + Studii de caz detaliate

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016