Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

George Copos a fost condamnat definitiv la patru ani de inchisoare

25-Aug-2014
2886
In urma unei decizii a Tribunalului Bucuresti, in dosarul Loteria I, omul de afaceri George Copos a fost condamnat definitiv luni la patru ani de inchisoare cu executare. De asemenea, instanta a respins apelul lui George Copos si a mentinut hotararea data in ianuarie 2013 de Judecatoria Sectorului 2, care a pronuntat aceeasi sentinta pentru evaziune fiscala.

In plus, noteaza Agerpres, tribunalul a mentinut si celelalte condamnari din dosar. Roza Gilio Giuzepe, Ioan Stelian Ratiu si Nicolae Cristea, fost director al Loteriei Romane, au primit cate patru ani de inchisoare cu executare, iar Gabriel Rogoveanu a primit trei ani de inchisoare cu executare.

Aceeasi sursa informeaza ca instanta i-a obligat pe George Copos si Roza Gilio Giuzepe (ambii in solidar cu partile responsabile civilmente SC Ana Electronic SA si SC Romtur GM Impex SRL), Nicolae Cristea si Gabriel Rogoveanu la plata catre ANAF a sumei de 3.946.112 lei, cu titlu de despagubiri materiale si la plata tuturor obligatiilor fiscale accesorii (majorari, penalitati si dobanzi).

George Copos a fost trimis in judecata pe 6 iunie 2006, informeaza Agepres, fiind acuzat de savarsirea infractiunii de evaziune fiscala, prin care a prejudiciat bugetul de stat cu peste un milion de euro, in urma unor tranzactii realizate cu Compania Nationala Loteria Romana.

In acelasi timp, in dosar au mai fost trimisi in judecata Roza Gilio Giuzepe, cetatean roman, actionar la societatile Ana Electronic, Ana Group, Ana Pan, administrator unic director la RomTour GM Impex SRL, membru fondator al Fundatiei "ProRapid", si Ioan Ratiu Stelian, administrator la Transilvania International SRL.


Loteria Romana a achizitionat din surse proprii, in 2004, din reteaua Ana Electronic, 38 de spatii comerciale, cu suprafata totala de 6.786 de metri patrati, in valoare de 5,1 milioane de euro, respectiv 746 euro/metru patrat.

Potrivit anchetatorilor, George Copos, in calitate de asociat si presedinte al Consiliului de Administratie in cadrul Ana Electronic, impreuna cu Roza Gilio Giuzepe si cu sprijinul lui Nicolae Cristea si Gabriel Rogoveanu, s-ar fi sustras de la plata obligatiilor fiscale, aducand bugetului de stat un prejudiciu de 39 milioane lei (peste un milion de euro, la valoarea cursului de schimb de la acea data).

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



Urmareste-ne pe Google News
Atentie contabili!

Modificari importante in Codul fiscal!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti
 MODIFICARILE din Declaratia SAF-T Obligatiile pentru contribuabilii mici



MODIFICARILE din Declaratia SAF-T Obligatiile pentru contribuabilii mici






Sfaturi de la experti



Subiectele saptamanii

  • Codul de procedura fiscala. Prescriptia pentru anul 2019 NU se incheie la data de 1 iulie 2025

    • Termenul de prescriptie fiscala este perioada in care ANAF poate stabili creante fiscale prin decizii de impunere. Pentru anul 2019, acest termen nu se incheie la data obisnuita de 1 iulie 2025, ci a fost prelungit pana la 30 decembrie 2025, ca urmare a suspendarii intervenite in timpul pandemiei. In acest articol explicam cum se calculeaza acest termen si ce implicatii are pentru contribuabili.» citeste mai departe aici

  • Declaratii ANAF. D100, D101 si D177 se depun pana pe 25 iunie si in 2025

    • In anul 2025, termenul de depunere a declaratiilor fiscale precum formularul 100, 101 sau 177 este influentat direct de prevederile OUG nr. 153/2020, aflate inca in vigoare. Acest act normativ stabileste, prin derogare de la Codul fiscal, un termen unificat, data de 25 iunie, pentru depunerea declaratiei anuale de impozit pe profit si a altor declaratii relevante. In acest articol prezentam principalele termene si obligatii fiscale pentru contribuabili, in conformitate cu reglementarile...» citeste mai departe aici

  • Impozit pe profit ERONAT. Firmele au la dispozitie 2 metode pentru a corecta situatia

    • Eroarea in declararea impozitului pe profit poate aparea in practica, mai ales atunci cand sunt implicate venituri neimpozabile, cum sunt dividendele primite de la alte persoane juridice. In cazul in care aceste venituri nu sunt excluse corect la calculul impozitului trimestrial, pot rezulta plati nejustificate catre buget. Specialisutl nostru explica in continuarea articolului cum poate fi corectata o astfel de situatie, ce formulare se folosesc si cum se reflecta ajustarile in contabilitate si...» citeste mai departe aici

Atentie contabili!
MODIFICARILE din Declaratia SAF-T Obligatiile pentru contribuabilii mici
Modificari importante in Codul fiscal!
Descarcati GRATUIT
Raportul Special

realizat de specialisti
MODIFICARILE din Declaratia SAF-T Obligatiile pentru contribuabilii mici
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016