Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ANAF incepe procedura de executare silita. Sunt vizati anumiti contribuabili

17-Dec-2019
4909

UPDATE 17 dec. 2019

Ieri, 16 decembrie 2019, a fost ultima zi in care contribuabilii care inregistreaza obligatii bugetare restante la data de 31.12.2018, au mai putut beneficia, in conditiile reglementate de Ordonanta de Guvern nr. 6/2019, de o serie de facilitati fiscale.

Una dintre facilitati priveste anularea obligatiilor bugetare accesorii, reglementata de Cap. II din actul O.G. nr. 6/2019. Pentru accesarea acestei facilitati fiscale, contribuabilii trebuia sa-si achite pana la data de 16.12.2019, inclusiv, obligatiile bugetare principale cu scadente pana la 31.12.2018, precum si obligatiile bugetare principale si accesorii cu termene de plata intre 01.01.2019 si 16.12.2019.

Potrivit datelor puse la dispozitie de ANAF, pana la data de 12.12.2019, au depus notificari/cereri de anulare a obligatiilor accesorii un numar de 55.376 contribuabili, care inregistrau obligatii bugetare restante in valoare de 1,72 miliarde lei.

ANAF anunta ieri, ca, in situatia in care contribuabilii nu indeplinesc conditiile legale pentru a beneficia de facilitati fiscale, se vor relua imediat masurile de executare silita corespunzatoare.

Articol initial

Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) a remis miercuri – 4 decembrie – o informare prin care reaminteste celor care inregistreaza obligatii fiscale principale restante, la data de 31.12.2018, ca pot beneficia, in conditiile reglementate de O.G. nr. 6/2019, de o serie de facilitati fiscale.

Astfel, se continua actiunile ANAF de sustinere a contribuabililor in vederea conformarii la plata obligatiilor fiscale.

Una dintre facilitatile fiscale de care pot beneficia contribuabilii este anulare, in totalitate, a obligatiilor accesorii. Pana la data de 03.12.2019 au depus notificari/cereri de anulare a obligatiilor accesorii un numar de 46.480 contribuabili. 

“Astfel, pentru accesarea facilitatii fiscale constand in anularea obligatiilor accesorii, precizam ca, pana la data de 16.12.2019, inclusiv, trebuie sa fie respectate conditiile impuse de lege, respectiv achitarea obligatiilor bugetare principale cu scadente pana la 31.12.2018, precum si a obligatiilor bugetare principale si accesorii cu termene de plata intre 01.01.2019 si 16.12.2019. Anularea obligatillor accesorii nu este conditionata de depunerea notificarii privind intentia de a beneficia de a.ceasta facilitate fiscala, insa este obligatoriu sa fie depusa, pana la data de 16.12.2019, inclusiv, o cerere in acest sens, la organele fiscale competente”, reamintesc reprezentantii ANAF. 

Asadar, prin achitarea voluntara a obligatiilor bugetare principale restante la 31.12.2018, precum si a obligatiilor bugetare principale si accesorii cu termene de plata intre 01.01.2019 si 15.12.2019, se pot anula obligatiile accesorii aferente obligatillor bugetare principale restante la 31.12.2018. 

Contribuabilii care nu-si vor achita in mod voluntar obligatiile bugetare principale restante la 31.12.2018 raman in continuare in vizorul Fiscului care anunta ca va continua masurile de executare silita asupra tuturor veniturilor si bunurilor detinute de contribuabili pentru recuperarea acestor obligatii. 

Cererea de anulare a obligatiilor de plata accesorii poate fi depusa si fara a fi necesara deplasarea contribuabilului la organul fiscal compentent, respectiv prin intermediul serviciului "Spatiul privat virtual". 

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



Urmareste-ne pe Google News
keyboard_double_arrow_right

Atentie contabili!

Modificari importante in Codul fiscal!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti 
E-Transport - toate NOUTATILE din 2024 + Studii de caz detaliate


E-Transport - toate NOUTATILE din 2024 + Studii de caz detaliate
keyboard_double_arrow_left






Sfaturi de la experti



Subiectele saptamanii

  • Bon fiscal emis eronat. Cum se poate face corectia contabila

    • Bonul fiscal este un document important in desfasurarea activitatii unei firme, fiindca include informatii referitoare la toate tranzactiile efectuate de aceasta, precum livrari de bunuri sau prestari de servicii, si este emis de casele de marcat fiscale electronice. Tocmai de aceea este necesar ca acestea sa fie corecte atunci cand sunt oferite clientilor de catre comercianti. Insa cum putem proceda in cazul in care o firma a emis un bon fiscal eronat? Cum se poate face corectia contabila?...» citeste mai departe aici

  • Controale ANAF 2024. Nereguli descoperite la persoanele fizice in luna august

    • Persoanele fizice, la fel ca cele juridice, au obligatii fiscale catre stat precum plata unor impozite, taxe sau contributii catre buget. In caz contrar, in urma controalelor ANAF, s-a putea sa fie amendate sau sa sufere alte consecinte fiscale. In acest articol vom vedea ce nereguli au descoperit inspectorii ANAF in urma controalelor la persoanele fizice din luna august 2024, asa cum apare in documentul publicat de institutie pe site-ul oficial. Controale ANAF 2024. Nereguli descoperite la...» citeste mai departe aici

  • RO e-Factura la nivelul ONRC. Cand are institutia obligatia de a trimite facturile in sistem

    • Referitor la prevederile OUG nr. 120/2021 privind administrarea sistemului national RO-e Factura si cele ale Codului Fiscal (Legea nr. 227/2015), Oficiul National al Registrului Comertului va aduce la cunostinta urmatoarele aspecte: RO e-Factura la nivelul ONRC. Cand are institutia obligatia de a trimite facturile in sistem Oficiul National al Registrului Comertului (ONRC), prin activitatea sa de baza desfasurata ca autoritate publica, emite facturi fara TVA pentru serviciile specifice...» citeste mai departe aici

Atentie contabili!

E-Transport - toate NOUTATILE din 2024 + Studii de caz detaliate


Modificari importante in Codul fiscal!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti

E-Transport - toate NOUTATILE din 2024 + Studii de caz detaliate

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016