Un proiect editorial marca Rentrop&Straton -
Liderul informatiilor specializate din Romania
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Loteria bonurilor fiscale aferenta lunii martie are loc in 17 aprilie

15-Apr-2016
2311

Extragerea bonurilor fiscale castigatoare emise in perioada 1 - 31 martie 2016 este programata duminica, 17 aprilie. Fondul de premiere pentru extragerea lunara este de 1 milion de lei, suma din care vor fi acordate cel mult 100 de premii.

Selectia castigatorilor va fi realizata in doua etape. Duminica, 17 aprilie, va fi organizata prima etapa de selectie care consta in extragerea bilelor care vor desemna ziua si valoarea bonurilor castigatoare. Dupa centralizare, daca sunt peste 100 de cereri de revendicare a premiilor, va fi organizata cea de-a doua extragere, pentru determinarea a maximum 100 de bonuri castigatoare.

Detalii despre prima etapa de selectie a castigatorilor Loteriei bonurilor fiscale din data de 17 aprilie a.c.:

Extragerea va fi organizata in studioul TV al Loteriei Romane, incepand cu ora 1930. Extragerea este publica si va putea fi transmisa, in direct, de toate televiziunile interesate, prin preluarea semnalului audio-video de la studioul Loteriei Romane.

Extragerea va avea doua etape, dupa cum urmeaza:
etapa I: va fi extrasa o bila pentru determinarea zilei bonurilor castigatoare;
etapa II: vor fi extrase 3 bile pentru determinarea valorii bonurilor castigatoare.

Rezultatele extragerii vor fi publicate pe site-ul Ministerului Finantelor Publice (MFP), al Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF) si al C.N. "Loteria Romana” (CNLR) pentru o perioada de minimum 30 de zile.

Extragerea va fi realizata cu urnele si bilele pe care Loteria Romana le utilizeaza pentru tragerile loto. Aceasta va fi supravegheata de o comisie de tragere formata din cate un reprezentant al MFP, ANAF si CNLR, iar bilele si urnele vor fi verificate in prezenta comisiei inainte de tragere.

Cererile de revendicare pot fi depuse incepand cu prima zi dupa efectuarea extragerii, timp de 30 de zile. Posesorii bonurilor castigatoare trebuie sa depuna bonurile fiscale (in original), copia actului de identitate si o cerere, la orice administratie fiscala din structura ANAF.

Un bon fiscal este considerat castigator doar daca indeplineste cumulativ conditiile prevazute de lege, avand inscrise elementele obligatorii care arata ca a fost emis cu un aparat de marcat fiscalizat (de exemplu: logotipul si seria fiscala ale aparatului de marcat electronic fiscal, data si ora emiterii precum si numarul de ordine). Fiecare unitate teritoriala ANAF, la care se depun bonurile fiscale castigatoare in prima etapa de selectie, va elibera o copie a acestora cu mentiunea "conform cu originalul”, pe care va fi scris numarul unic de inregistrare. Pentru asigurarea transparentei, lista cu numerele unice de inregistrare ale cererilor de revendicare va fi publicata pe site-urile MFP si ANAF. in situatia in care, dupa finalizarea perioadei de depunere a cererilor de revendicare, lista centralizatoare cuprinde cel mult 100 de cereri, premiul de 1 milion de lei este impartit persoanelor care le-au depus, dupa verificarea autenticitatii bonurilor castigatoare. Daca in urma centralizarii listei bonurilor fiscale pentru care s-au revendicat premiile, se constata depasirea numarului de maximum 100 de cereri de revendicare, va fi organizata a doua extragere in vederea determinarii a 100 de castigatori.

Detalii despre a doua etapa de selectie a castigatorilor in cadrul Loteriei bonurilor fiscale:

In cazul realizarii celei de-a doua etape de selectie in cadrul Loteriei bonurilor fiscale, va fi extras un numar din lista numerelor unice de inregistrare acordate bonurilor pentru care au fost revendicate premii. si aceasta extragere va fi realizata cu urnele CNLR si va fi televizata, organizarea acesteia urmand sa fie anuntata ulterior.

Numarul extras in cadrul acestei trageri va fi primul castigator. Pentru desemnarea celui de-al doilea castigator, se aplica crescator la primul numar extras un pas care are valoarea egala cu ziua emiterii bonului fiscal castigator. Pentru aflarea celorlalti castigatori, pasul se aduna succesiv la numarul desemnat anterior ca fiind castigator.

Daca in urma aplicarii acestei proceduri de selectie se depaseste numarul unic maxim atribuit bonurilor fiscale din lista, urmatorul numar castigator din lista este dat de diferenta dintre suma determinata prin aplicarea pasului la baza de referinta ?i numarul unic maxim atribuit, continuand cu aplicarea pasului pana la stabilirea numarului maxim de premii prevazut de lege, respectiv 100. in procesul de aplicare al pasului, numerele selectate ca fiind castigatoare sunt eliminate din lista.

Dupa stabilirea celor 100 de bonuri fiscale castigatoare, acestea vor fi centralizate si transmise in termen de doua zile catre ANAF in vederea incarcarii rezultatelor in "Baza de date privind Loteria bonurilor fiscale", respectiv pentru verificarea autenticitatii bonurilor fiscale castigatoare de catre Directia Generala Antifrauda Fiscala.

NOTA:

Mai multe informatii referitoare la Loteria bonurilor fiscale

Reprezentantii posturilor TV interesate sa transmita in direct extragerea sunt rugati sa contacteze Biroul Comunicare si Protocol al Loteriei Romane, la numerele: 0372.137.35 sau 0730.980.541, e-mail: pr@loto.ro. Accesul in studioul TV al Loteriei Romane din str.Reinvierii nr.2b, sector 2, Bucuresti, se va face pe baza de legitimatie de presa, incepand cu ora 1900.

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



Urmareste-ne pe Google News
keyboard_double_arrow_right

Atentie contabili!

Modificari importante in Codul fiscal!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti 
MODIFICARILE din Declaratia SAF-T. Obligatiile pentru contribuabilii mici


MODIFICARILE din Declaratia SAF-T. Obligatiile pentru contribuabilii mici
keyboard_double_arrow_left






Sfaturi de la experti



Subiectele saptamanii

  • Plafoane incasari si plati in numerar 2025. Care sunt amenzile pentru nerespectarea legii

    • Plafoanele de incasari si plati au fost modificate ultima data prin OUG 115/2023, si le vom reda in continuarea articolului pe cele care se aplica in anul 2025. Dar ce amenzi se dau pentru nerespectarea legii? Plafoane incasari si plati in numerar 2025. Care sunt amenzile pentru nerespectarea legii Pentru nerespectarea legii amenzile sunt de 25% din suma care depaseste plafoanele( le vom reda mai jos). De asemenea, se aplica amenzi intre 15.000 lei si 20.000 lei pentru acordarea de avantaje...» citeste mai departe aici

  • Notificare de conformare e-TVA: Ce trebuie sa stii incepand cu anul 2025

    • In urma implementarii sistemului RO e-TVA, prin care se va gestiona mai usor TVA-ului firmelor, atat pentru eficientizarea administrarii lui, cat si pentru reducerea evaziunii fiscale, a aparut obligativitatea contribuabililor de a raspunde, atunci cand o primesc de la ANAF, la Notificarea de conformare e -TVA. Iar din anul 2025, se aplica mai multe schimbari in privinta ei. Reamintim ca in situatia in care se identifica diferente semnificative intre valorile precompletate prin intermediul...» citeste mai departe aici

  • Rezerva legala. Cand se constituie, cum se calculeaza si studii de caz practice

    • Rezerva legala este un instrument financiar esential pentru protejarea stabilitatii economice a unei companii, avand scopul de a acoperi eventualele pierderi sau de a sustine activitatea in perioade dificile. In acest articol, vom analiza conditiile in care trebuie sa fie constituita rezerva legala, modul de calcul, precum si cateva studii de caz utile care ajuta la intelegerea aplicarii corecte a reglementarilor legale in vigoare. » citeste mai departe aici

  • [MODEL] Raport de repartizare active si reglementari cheie

    • Raportul de repartizare a activelor unei companii este un document esential care ofera o evidenta clara si detaliata a modului in care sunt alocate bunurile si resursele companiei catre actionari sau alte parti interesate. In acest articol vom oferi un model de raport de repartizare a activelor, vom analiza situatiile in care este necesar un astfel de raport si vom prezenta reglementarile legislative cu privire la intocmirea documentului. » citeste mai departe aici

  • Accize mai mari din 2025! Ultimele reglementari si noutati pentru anul acesta

    • Nici accizele nu au scapat modificarilor fiscale si contabile de mare impact care se vor aplica incepand cu anul acesta. Au aparut modificari in privinta lor, in special prin OUG 138/2024, publicat recent in Monitor. Guvernul a oficializat OUG nr. 138/2024, care introduce o serie de modificari importante in Codul fiscal, pentru platitorii de accize, cu scopul de a spori conformarea fiscala si de a combate riscurile asociate eludarii prevederilor legale. Dintre acestea, cele mai relevante...» citeste mai departe aici

Atentie contabili!
MODIFICARILE din Declaratia SAF-T. Obligatiile pentru contribuabilii mici
Modificari importante in Codul fiscal!
Descarcati GRATUIT
Raportul Special

realizat de specialisti
MODIFICARILE din Declaratia SAF-T. Obligatiile pentru contribuabilii mici
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016