Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Obiceiuri vitale pentru a fi un profesionist si pentru a avea incredere in tine

26-Nov-2014
2435
Cati dintre noi nu si-ar dori sa fie mai increzatori? Cati dintre noi nu viseaza sa indeplineasca lucruri mai mari, dar nu sunt convinsi ca le pot indeplini? Sa avem incredere in ceea ce putem face este primul ingredient care ne va ajuta sa ne indeplinim obiectivele.


Mai mult de atat, increderea in noi insine este cea care ii va convinge si pe alti oameni sa creada in telul nostru, atunci cand avem nevoie, de exemplu, de o echipa. Dar sa crestem increderea in ce putem face nu presupune sa ne prefacem pana cand ajungem sa credem ceea ce ne-am tot spus.


Claire Shipman si Katty Kay, autoarele cartii The Confidence Code: The Science and Art of Self-Assurance - What Women Should Know sunt cele care spun acest lucru si care au oferit mai multe sfaturi in aceasta privinta.


Foloseste ceea ce ai. "O mare parte din ce inseamna aceasta cercetare a increderii inseamna sa aliniem perceptia noastra asupra abilitatilor cu abilitatile pe care chiar le avem", spune Kay. Unii oameni sunt prea generosi cu acestea, in vreme ce "femeile au tendinta sa le subaprecieze. Fii sincer cand vine vorba de talentele tale, noteaza-le, bucura-te ca le ai", ne indeamna aceeasi autoare.


"In mod interesant, cand facem asta, data viitoare cand ne recunoastem slabiciunile, increderea noastra nu va mai avea atat de suferit. Toti avem slabiciuni. E in firea omului". Mai mult, nimeni nu e la fel de concentrat asupra lipsei de calificare pe care crezi tu ca o ai.


Sa ne asumam riscuri mici. Increderea vine din a intelege ca putem depasi noi provocari. Uneori o sa reusim, alteori nu, insa daca nu reusim, lumea nu se termina. E mai usor de zis, desigur, decat de digerat. Shipman ne sfatuieste sa incepem cu riscuri mici, cu ceva ce poate fi gata in 15 minute. "Poate fi un e-mail pe care l-ai amanat sau un telefon care nu iti face placere", spune ea. "Orice ar fi, seteaza-ti alarma si fa-o. Fiti atenti la cum va simtiti si la cum, data viitoare, veti fi mai pregatiti pentru ceva mai dificil. Asta inseamna sa-ti cresti increderea".


De asemenea, trebuie sa invatam sa vorbim diferit. Un factor care creste increderea in noi e folosrea pronumelor la plural. "Eu" devine "noi" atunci cand ne adresam echipei, companiei sau misiunii pe care o avem de indeplinit. Trebuie sa stim sa ne promovam si sa ne asumam si reusitele.



Andrada Toma

Andrada Toma - Consultant fiscal cu experienta de peste 18 ani in domeniu

Autor articole de specialitate Fiscalitatea.manager.ro si InfoTVA.manager.ro


Redactor-sef InfoTVA.ro



Women and Co


Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



Urmareste-ne pe Google News
Atentie contabili!

Modificari importante in Codul fiscal!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti
 MODIFICARILE din Declaratia SAF-T Obligatiile pentru contribuabilii mici



MODIFICARILE din Declaratia SAF-T Obligatiile pentru contribuabilii mici






Sfaturi de la experti



Subiectele saptamanii

Atentie contabili!
MODIFICARILE din Declaratia SAF-T Obligatiile pentru contribuabilii mici
Modificari importante in Codul fiscal!
Descarcati GRATUIT
Raportul Special

realizat de specialisti
MODIFICARILE din Declaratia SAF-T Obligatiile pentru contribuabilii mici
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016