
Atentie contabili!
Codul Fiscal s-a modificat in 2021!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti
Modificari in Codul Fiscal 2021 - 10 Politici si Proceduri Contabile actualizate la zi
Ministerul Muncii si Protectiei Sociale (MMPS) vine cu explicatii privind modul in care se poate suplimenta indemnizatia privind somajul tehnic, de 75% din salariul de baza. Raspunsul a fost oferit la solicitarea Sindicatului National Sport si Tineret.
In vederea interpretarii prevederilor art.I, pc.3 din OUG 32/2020, alin.(11) privind posibilitatea suplimentarii indemnizatiei de 75% din salariul de baza, Sindicatului National Sport si Tineret a solicitat clarificari de la Ministerul Muncii.
In cele ce urmeaza redam raspunsul oferit de oficialii Ministerului Muncii.
Citeste si:
Referitor la adresa dvs. prin care ne solicitati clarificari privind prevederile art. I, pct.3, alin. (11) din OUG nr. 32/2020 privind modificarea si completarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 30/2020 pentru modificarea si completarea unor acte normative, precum si pentru stabilirea unor masuri in domeniul protectiei sociale in contextul situatiei epidemiologice determinate de raspandirea coronavirusului SARS-CoV-2 si pentru stabilirea unor masuri suplimentare de protectie sociala, precizam urmatoarele:
Prevederile art. I, pct.3, alin. (11) din OUG nr. 32/2020 stipuleaza faptul ca: "in situatia care bugetul angajatorului destinat platii cheltuielilor de personal permite, indemnizatia prevazuta la alin. (1) poate fi suplimentata de angajator cu sume reprezentand diferenta de pana la minimum 75% din salariul de baza corespunzator locului de munca ocupat, in conformitate cu prevederile art. 53 alin. (1) din Legea nr. 53/2003, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare".
Citeste si:
Actele necesare pentru somajul tehnic de stat
Astfel, se constata ca prin prevederile mai sus invocate se poate realiza suplimentarea de catre angajator a indemnizatiei prevazute la art. Xl alin. (1) din OUG nr.30/2020, modificata prin OUG nr. 32/2020, cu diferenta, ce poate depasi (minimul) de 75% din salariul de baza corespunzator locului de munca ocupat, daca bugetul angajatorului destinat platii cheltuielilor de personal permite acest fapt.
Codul Fiscal s-a modificat in 2021!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti
Modificari in Codul Fiscal 2021 - 10 Politici si Proceduri Contabile actualizate la zi
Intrebare: Factura de voucher retur emisa de catre Emag o vom inregistra doar prin note contabile fara a fi nevoiti sa o inregistram ca si intrare ce va fi transmisa in D394?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
Intrebare: In cazul in care se acorda bonus salarial pentru anul 2020 la provizionul inregistrat (6812 = 1518), pe langa valoarea bruta a bonusului se adauga si valoarea contributiilor asiguratorii in munca?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<