Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

76 la suta dintre IMM-uri vor fi afectate de majorarea accizei la carburanti

23-Ian-2014
3507
IMM-urile vor fi afectate semnificativ de majorarea accizei la carburanti. Modificarea isi va face simtite efectele asupra a 76% dintre intreprinderile mici si mijlocii din Romania. In plus, 59% dintre acestea risca inclusiv sa fie nevoite sa-si reduca dimensiunea afacerilor.

Despre aceste posibile efecte a facut precizari joi, intr-o conferinta de presa, Ovidiu Nicolescu, presedintele Consiliului National al intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania (CNIPMMR).

"In urma unui sondaj realizat in perioada 16-22 ianuarie 2014 la nivelul intreprinderilor mici si mijlocii din Romania, a reiesit ca majorarea accizei la carburanti va produce un impact semnificativ asupra a 76% dintre acestea. Mai mult, un procent de 59% dintre firme sunt chiar in pericol de a-si reduce dimensiunea afacerilor, in timp ce 15% ar putea ajunge la solutia extrema de inchidere a operatiunilor comerciale", a declarat Ovidiu Nicolescu.

In opinia acestuia, majorarea accizei la carburanti va avea ca efect imediat cresterea, cu peste 3%, a preturilor produselor si serviciilor realizate de companiile din Romania:

"Toti respondentii sondajului considera ca majorarea accizei va avea ca efect direct cresterea preturilor, 74% dintre firme previzionand o crestere de peste 3% a preturilor produselor si serviciilor realizate de compania lor, in timp ce 24% indica o majorare a preturilor de peste 10%. Scumpirea accizei la carburanti va afecta in principal relatia pe care firmele o au cu clientii (sustin 79% dintre firmele chestionate), cu furnizorii (38%), dar va conduce si la diminuarea numarului de salariati (38%)".


IMM-urile chestionate considera, in cea mai mare parte, ca majorarea accizei la carburanti ar trebui inlocuita cu alte masuri, menite sa sprijine dezvoltarea mediului de afaceri.

"Un procent de 47% dintre IMM-uri au solicitat reducerea cheltuielilor bugetare, 35% - masuri ferme pentru reducerea evaziunii fiscale si cresterea gradului de colectare. De asemenea, a fost punctata si importanta absorbtiei rapide a fondurilor europene pentru lucrari de investitii si cresterea redeventelor pe resurse naturale", a mai spus Ovidiu Nicolescu.

Sursa: Agerpres

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



Urmareste-ne pe Google News
Atentie contabili!

Modificari importante in Codul fiscal!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti
 MODIFICARI la Situatiile Financiare: Ce a schimbat Ordinul 107/2025?



MODIFICARI la Situatiile Financiare: Ce a schimbat Ordinul 107/2025?






Sfaturi de la experti



Atentie contabili!
MODIFICARI la Situatiile Financiare: Ce a schimbat Ordinul 107/2025?
Modificari importante in Codul fiscal!
Descarcati GRATUIT
Raportul Special

realizat de specialisti
MODIFICARI la Situatiile Financiare: Ce a schimbat Ordinul 107/2025?
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016