Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Marea cadere a Codului de Insolventa. Care e traseul proiectului respins de Senat?

19-Mar-2014
2688
Proiectul care propunea constituirea unui Cod al Insolventei a fost respins de Senat la 25 februarie 2014. Se dorea, mai exact, integrarea intr-un singur corpus normativ a legislatiei care se aplica "tuturor operatorilor economici, legislatia speciala, incidenta institutiilor de credit si societatilor de asigurare/reasigurare, reglementarea insolventei grupurilor de societati, reglementarea insolventei transfrontaliere."

In prezent, la 10 martie 2014, proiectul de lege privind procedurile de prevenire a insolventei si de insolventa a fost trimis la Comisia juridică, de disciplina, termenul de depunere a amendamentelor fiind data amintita.

Inca din noiembrie anul trecut, proiectul legii insolventei fusese trimis la Parlament pentru a fi dezbatut in regim de urgenta dupa ce Curtea Constitutionala a declarat neconstitutionala ordonanta de urgenta adoptata de Guvern, aminteste portalul cursdeguvernare.ro.


In noiembrie, fostul ministru MFP, Daniel Chitoiu, declara:

"Avem o problema, din punct de vedere al mediului concurential, atat timp cat unii sunt destepti si nu platesc sub diverse forme, ca sunt unii care declara impozitele si taxele dar nu le platesc si gasesc diverse modalitati, legea insolventei. Fiecare benefeciaza de prevederile legii insolventei actuale si pot sa-si ceara insolventa voluntara si stau bine mersi, nu achita nici furnizorii, nici creditorii, dar nici bugetul de stat. Acestia perturba mediul economic, avem concurenta neloiala intre cel care plateste si cel care nu plateste".

Pe 29 octombrie 2013, Curtea Constitutionala a declarat neconstitutionale articolele referitoare la suspendarea licentei audio-vizuale si aplicarea retroactiva a legii. Potrivit sursei amintite mai sus, a doua zi dupa decizia CCR, premierul Victor Ponta a declarat:

"Cand vad companii serioase cum este Coca-Cola ca platesc taxe cu care compensam faptul ca alte firme nu platesc taxe si se ocupa cu evaziunea fiscala, evaziune care vad ca acum e sprijinita si de Curtea Constitutionala, care nu ne lasa sa combatem evaziunea fiscala, cu atat mai mult apreciez companiile serioase care platesc taxe".

Considerati ca este necesar un nou Cod al Insolventei? Ce alte probleme ar fi rezolvate printr-un nou cod, dincolo de procedurile care pot dura si ani de zile?


Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



Urmareste-ne pe Google News
keyboard_double_arrow_right

Atentie contabili!

Modificari importante in Codul fiscal!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti 
E-Transport - toate NOUTATILE din 2024 + Studii de caz detaliate


E-Transport - toate NOUTATILE din 2024 + Studii de caz detaliate
keyboard_double_arrow_left






Sfaturi de la experti



Atentie contabili!

E-Transport - toate NOUTATILE din 2024 + Studii de caz detaliate


Modificari importante in Codul fiscal!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti

E-Transport - toate NOUTATILE din 2024 + Studii de caz detaliate

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016