
Atentie contabili!
Codul Fiscal s-a modificat in 2021!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti
Modificari in Codul Fiscal 2021 - 10 Politici si Proceduri Contabile actualizate la zi
Indicatorii financiari ai unei societati te ajuta sa ii poti evalua performantele, dar si sa estimezi care va fi evolutia acesteia in viitor. E important sa monitorizezi constant performantele partenerilor tai (clienti sau furnizori, de exemplu). Analiza aceasta te va ajuta sa intelegi care sunt eventualele riscuri legate de parteneriatele tale de afaceri pentru propria companie.
Vei intelege care este riscul de neplata a facturilor din partea clientilor tai – sau cel de esec al unui parteneriat. Cunoscand riscurile, vei putea lua masurile necesare pentru ca acestea sa te afecteze cat mai putin. In special intr-o perioada de nesiguranta economica, in care specialistii prognozeaza o noua perioada de recesiune, este esential sa realizezi periodic asemenea analize.
Indicatorii de lichiditate si de solvabilitate te ajuta sa intelegi performantele financiare ale partenerilor tai
Principalii indicatorii financiari de lichiditate sunt lichiditatea curenta, lichiditatea imediata, lichiditatea operationala sau lichiditatea de numerar. Acesti indicatori iti vor arata care este capacitatea unei firme de a-si plati datoriile pe termen scurt. Cel mai important dintre acestia este lichiditatea curenta – aceasta ne ajuta sa intelegem daca o firma are un capital de lucru pozitiv si o capacitate de autofinantare pe termen scurt.
Indicatorii de solvabilitate ne vor arata care este capacitatea unei companii de a-si acoperi datoriile pe termen lung si dobanzile. Pe baza acestor indicatori, vom stabili ce risc are compania analizata de a nu-si putea achita datoriile pe termen lung.
Principalii indicatori de solvabilitate sunt patrimoniul sau activul net, rata solvabilitatii patrimoniale, rata solvabilitatii curente sau rata solvabilitatii generale.
Cunoscand acesti indicatori ai unei companii, vei sti daca aceasta este solvabila sau nu. Implicit, vei putea stabili daca merita sa inchei sau nu o colaborare cu aceasta. Daca vorbim despre un partener curent, vei putea lua decizia continuarii colaborarii, cunoscand exact riscurile pe care aceasta le implica.
Cum afli care sunt indicatorii de solvabilitate si de lichiditate ai unei companii
Cel mai simplu este sa apelezi la o platforma care te ajuta sa analizezi rapid si simplu performanta financiara a unei companii – asa cum este InfoQuick.
Platforma InfoQuick iti pune la dispozitie mai multe tipuri de abonamente, prin intermediul carora poti obtine un raport detaliat cu privire la indicatorii financiari ai firmei pe care vrei sa o analizezi. Raportul iti va permite sa apreciezi care este situatia financiara a companiei de care esti interesat si sa intelegi care daca firma respectiva risca sa intre in incapacitate de plata sau insolventa.
In plus, prin intermediul rapoartelor vei putea realiza o verificare a firmei la finante - vezi daca are sau nu datorii la ANAF si care este nivelul acestora. Poti afla si alte date importante, precum existenta unor dosare in justitie sau situatia ipotecilor, prin intermediul verificarii la Arhiva Electronica de Garantii Reale Mobiliare – AEGRM. In acest fel, intelegi mai bine care sunt riscurile datorate firmelor partenere. Totul rapid si simplu, fara sa consumi timp si resurse pentru a consulta numeroase portaluri si a centraliza informatiile obtinute.
Daca iti creezi un cont pe site-ul InfoQuick.ro, vei primi un raport SMART, gratuit, in legatura cu o firma de interes pentru tine. Cu doar cateva click-uri, afli daca firma cautata de tine are vreun risc ce ti-ar putea afecta afacerea.
Codul Fiscal s-a modificat in 2021!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti
Modificari in Codul Fiscal 2021 - 10 Politici si Proceduri Contabile actualizate la zi
Intrebare: O societate inregistrata in scopuri de tva trimestrial achizitioneaza in luna octombrie 2020 mobilier de la o societate din Bulgaria cu reprezentant fiscal in Romania. Am inregistrat ca furnizor, iar reprezentatul fiscal care are...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
Intrebare: Exista o lege care prevede ca toate prestarile de servicii, adica toate cheltuielile inregistrate in contul 628 trebuie sa aiba la baza un contract de prestari servicii? Ce se intampla cu prestarile de servicii ocazionale pentru...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<