Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ce presupune procedura de indreptare a erorilor din documentele de plata privind obligatiile fiscale?

07-Mai-2018
2604

Procedura de indreptare a erorilor din documentele de plata privind obligatiile fiscale se desfasoara conform OMFP 164/2017.

Potrivit Manager.ro, erorile din documentele de plata se refera la situatii precum:

  • plata obligatiilor fiscale s-a efectuat in alt cont bugetar decat cel corespunzator ori utilizand un cod de identificare fiscala eronat;
  • in contul bugetar, inclusiv in contul unic, au fost achitate si alte obligatii fiscale decat cele prevazute a se achita in contul respectiv;
  • plata obligatiilor fiscale s-a efectuat intr-un cont bugetar corespunzator unui alt buget decat cel al carui venit este obligatia fiscala platita.

 

In ce priveste indreptarea erorilor din documentele de plata, debitorul va depune o cerere la organul fiscal competent. La cerere se anexeaza urmatoarele:

  • copia ordinului de plata;
  • copia extrasului de cont in care este inregistrata plata eronata;
  • copii de pe titlurile de creanta;
  • orice alte documente care atesta eroarea produsa.

 

In cazul in care plata obligatiilor fiscale s-a realizat folosind un cod de identificare fiscala eronat, cererea se depune la organul fiscal competent de catre cel care a efectuat plata.

Cererea se depune la organul fiscal in a carui raza s-a efectuat plata eronata, in cazul erorilor constand in virarea eronata a obligatiilor de plata la alta unitate de trezorerie decat cea la care trebuie achitata suma.

>> Puteti consulta aici mai multe informatii cu privire la procedura de indreptare a erorilor din documentele de plata privind obligatiile fiscale!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



Votati articolul "Ce presupune procedura de indreptare a erorilor din documentele de plata privind obligatiile fiscale?":
Rating:

Nota: 5 din 3 voturi
Urmareste-ne pe Google News
E-factura in 2024. TOP 9 Studii de caz

Atentie contabili!

Atentie, contabili!
Modificari importante in Codul fiscal!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti
E-factura in 2024. TOP 9 Studii de caz


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016







Sfaturi de la experti



© 2007 - 2024 RENTROP & STRATON. All rights reserved.

Atentie contabili!

Atentie, contabili!
Modificari importante in Codul fiscal!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti

E-factura in 2024. TOP 9 Studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016