Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

In 2015, Romania va absorbi circa 80 la suta din fondurile europene

18-Nov-2014
1401
Asa cum a declarat vineri la Galati, ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, intr-o conferinta de presa, Romania va absorbi 80% din fondurile europene in 2015.

"In acest prim ciclu financiar care se inchide in 2015, Romania va ajunge la 80%. Astazi avem 44%, inchidem 2014 undeva la 55%, iar anul viitor, in primul cadru financiar postaderare, il va inchide pe 80%, ceea ce ne da siguranta si increderea ca urmatorul cadru financiar va incepe cu dreptul si va ajunge la o absorbtie de 100%", a spus Teodorovici, citat de Agerpres.

In concret, acesta a declarat ca Romania nu va putea depasi in 2015 acest grad de absorbtie de 80% pentru ca exista anumite "zone de risc" in domeniile transporturi si mediu unde sunt proiecte mari care necesita parcurgerea mai multor etape si exista posibilitatea ca banii europeni sa se piarda.

"Alocarea financiara pentru Romania pentru 2007-2013 este de 19,2 miliarde de euro, deci calculam procentul din aceasta suma: 80% din 19,2 miliarde de euro; este ceea ce va lua Romania din actualul cadru financiar. Mai mult din pacate nu se poate, pentru ca a fost acea perioada nefasta 2007-2012, odata, si doi - au fost proiecte, in zona de risc, unde se pot pierde bani - sunt transporturile si mediu, unde sunt proiectele mari, complexe, care au avut in anii trecuti problemele cele mai mari. Au trebuit refacute licitatii, sunt etape tehnice, sunt aceste zone si unde nu ai cum din punct de vedere tehnologic sa comprimi anumite etape, sunt etape tehnice care nu pot fi comprimate", a precizat Eugen Teodorovici, potrivit aceleiasi surse.



Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



Votati articolul "In 2015, Romania va absorbi circa 80 la suta din fondurile europene":
Rating:

Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News
E-factura in 2024. TOP 9 Studii de caz

Atentie contabili!

Atentie, contabili!
Modificari importante in Codul fiscal!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti
E-factura in 2024. TOP 9 Studii de caz


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016







Sfaturi de la experti



Subiectele saptamanii

© 2007 - 2024 RENTROP & STRATON. All rights reserved.

Atentie contabili!

Atentie, contabili!
Modificari importante in Codul fiscal!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti

E-factura in 2024. TOP 9 Studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016