Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Oportunitati de afaceri si pentru persoanele din categoriile sociale vulnerabile: acces la fonduri europene

14-Iul-2014
2198
Vor putea demara afaceri finantate prin fonduri europene inclusiv persoanele din categoriile vulnerabile si cu statut de asistati social. Aceste initiative se dezvolta printr-un nou proiect caruia i-au fost alocate 200 de milioane de euro, pe exercitiul financiar 2014-2020.

Acest anunt a fost facut in data de 13 iulie, la Cluj, de catre ministrul delegat pentru Dialog Social, Aurelia Cristea. Potrivit Mediafax, in cadrul conferintei de presa, aceasta a declarat ca a fost aprobata o finantare de 200 de milioane de euro pentru dezvoltarea economiei sociale in cadrul Programului Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane.

De asemenea, potrivit ministrului pentru Dialog Social, finantarea care vine din programul sectorial dezvoltarea resurselor umane are ca principal obiectiv incluziunea sociala si se refera, in primul rând, la acele categorii de persoane vulnerabile, respectiv persoane si familii care au mai mult de doi copii si sunt in situatii difcile, persoanele cu dizabilitati, persoanele de etnie roma, copiii aflati in situatii de risc sau familiile monoparentale.

In aceasta privinta, ministrul delegat a declarat:

"Acestor categorii, care in acest moment sunt in zona asistatilor sociali, prin aceasta finantare li se asigura posibilitatea de infiintare a unor unitati de economie sociala la care pot aplica si pot sa dezvolte diverse activitati, care sa permita integrarea persoanelor in activitati economice cu caracter social, care sa le valorifice aptitudinile pe care le au si sa le transforme din persoane asistate social in persoane care pot contribui la bugetul statului prin impozite si taxe".


Inscrierile se pot face in perioada 28 iulie - 11 august, iar suma minima care poate fi accesata pentru un proiect este de 50.000 de euro. De asemenea, pot aplica pentru aceste fonduri ONG-uri, furnizori de servicii sociale, precum si autoritati ale administratiei publice locale.

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



Urmareste-ne pe Google News
Atentie contabili!

Modificari importante in Codul fiscal!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti
 MODIFICARILE din Declaratia SAF-T Obligatiile pentru contribuabilii mici



MODIFICARILE din Declaratia SAF-T Obligatiile pentru contribuabilii mici






Sfaturi de la experti



Subiectele saptamanii

  • Codul de procedura fiscala. Prescriptia pentru anul 2019 NU se incheie la data de 1 iulie 2025

    • Termenul de prescriptie fiscala este perioada in care ANAF poate stabili creante fiscale prin decizii de impunere. Pentru anul 2019, acest termen nu se incheie la data obisnuita de 1 iulie 2025, ci a fost prelungit pana la 30 decembrie 2025, ca urmare a suspendarii intervenite in timpul pandemiei. In acest articol explicam cum se calculeaza acest termen si ce implicatii are pentru contribuabili.» citeste mai departe aici

  • Declaratii ANAF. D100, D101 si D177 se depun pana pe 25 iunie si in 2025

    • In anul 2025, termenul de depunere a declaratiilor fiscale precum formularul 100, 101 sau 177 este influentat direct de prevederile OUG nr. 153/2020, aflate inca in vigoare. Acest act normativ stabileste, prin derogare de la Codul fiscal, un termen unificat, data de 25 iunie, pentru depunerea declaratiei anuale de impozit pe profit si a altor declaratii relevante. In acest articol prezentam principalele termene si obligatii fiscale pentru contribuabili, in conformitate cu reglementarile...» citeste mai departe aici

  • Impozit pe profit ERONAT. Firmele au la dispozitie 2 metode pentru a corecta situatia

    • Eroarea in declararea impozitului pe profit poate aparea in practica, mai ales atunci cand sunt implicate venituri neimpozabile, cum sunt dividendele primite de la alte persoane juridice. In cazul in care aceste venituri nu sunt excluse corect la calculul impozitului trimestrial, pot rezulta plati nejustificate catre buget. Specialisutl nostru explica in continuarea articolului cum poate fi corectata o astfel de situatie, ce formulare se folosesc si cum se reflecta ajustarile in contabilitate si...» citeste mai departe aici

Atentie contabili!
MODIFICARILE din Declaratia SAF-T Obligatiile pentru contribuabilii mici
Modificari importante in Codul fiscal!
Descarcati GRATUIT
Raportul Special

realizat de specialisti
MODIFICARILE din Declaratia SAF-T Obligatiile pentru contribuabilii mici
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016