Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Recesiunea si companiile de echipamente auto originale (EAO) forteaza furnizorii de nivel 2 si 3 sa aplice noi strategii

01-Oct-2013
2063
Reducerea dramatica a cheltuielilor companiilor de echipamente auto originale si a furnizorilor de nivelul 1 a expus vulnerabilitatea furnizorilor de nivelurile 2 si 3. E vorba, in special, de statutul lor financiar relativ precar si de impactul produs de lipsa diversitatii produsului, a pietei si a clientilor.

Cu toate acestea, in loc sa incerce pur si simplu sa faca fata noilor cerinte in crestere de a produce mai mult cu preturi mai mici, furnizorii de nivelurile 2 si 3 vor fi nevoiti sa devina tot mai strategici.

E posibil ca aceia care vor castiga aceasta cursa sa-si abandoneze afacerile secundare pentru o profitabilitate mai mare si sa-si diversifice riscurile prin crearea de relatii cu o serie de companii EAO si prin dezvoltarea de produse care sa deserveasca si alti clienti, chiar si din afara ecosistemului auto.

"In ciuda contextului dificil cu care se confrunta dupa cativa ani de scadere a economiei, industria auto este pregatita sa faca fata provocarilor perioadei urmatoare. Cu toate acestea, pentru a fi in masura sa se adapteze cerintelor in continua schimbare, acest sector necesita o politica industriala solida si are nevoie de un cadru de reglementare care sa stimuleze competitivitatea", a declarat Ariadna Oslobeanu, senior manager EY Romania.

In Romania, atat Renault cat si Ford au o prezenta semnificativa ca producatori, iar aceste investitii in sectorul auto atrag in continuare furnizori de piese de schimb, conducand la imbunatatirea viabilitatii generale a productiei de autovehicule si piese auto din tara.


Costul fortei de munca ramane inca ieftin comparativ cu mai avansatele tari central si est europene iar Romania este bine pozitionata pentru a profita de o schimbare in orientarea consumatorilor catre autoturisme de buget.

De asemenea, piata auto din Romania prezinta in continuare un mare potential de dezvoltare in contextul pietei auto europene, intrucat Romania continua sa aiba cea mai mica densitate a parcului auto din Uniunea Europeana, sub jumatate din media europeana, conform datelor publicate de Asociatia Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA).

"Aceste puncte forte se vad clar si din faptul ca Romania a inregistrat, in primele sase luni ale acestui an, cel mai accelerat ritm de crestere a productiei auto din Europa (si al treilea cel mai rapid din lume), depasind Italia, Belgia si apropiindu-se de Polonia. Productia locala a crescut cu 45% in primele sase luni ale acestui an, potrivit datelor Organizatiei Internationale a Constructorilor de Automobile (OICA)", a mai spus oficialul EY Romania.

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



Urmareste-ne pe Google News
Atentie contabili!

Modificari importante in Codul fiscal!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti
 MODIFICARI la Situatiile Financiare: Ce a schimbat Ordinul 107/2025?



MODIFICARI la Situatiile Financiare: Ce a schimbat Ordinul 107/2025?






Sfaturi de la experti



Atentie contabili!
MODIFICARI la Situatiile Financiare: Ce a schimbat Ordinul 107/2025?
Modificari importante in Codul fiscal!
Descarcati GRATUIT
Raportul Special

realizat de specialisti
MODIFICARI la Situatiile Financiare: Ce a schimbat Ordinul 107/2025?
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016