Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Acordare voucher. TVA. Impozit pe profit

05-Nov-2012
5502
Vom stabili mai jos cum vom trata unele cheltuieli facute in vaza unor vouchere, din punct de vedere al deductibilitatii si al TVA. Mentionam ca voucherul se acorda ca discount sau ca plata unei cine la un restaurant.

Raspuns:

Pentru organizarea unei campanii de promovare prin intermediul voucherelor consider ca trebuie sa creati un regulament prin care sa stabiliti circuitul voucher-ului si modalitatea de decontare a valorii acestuia fata de service-ul auto si restaurantul care acorda reducerea de pret clientului.

In opinia noastra aceste cheltuieli sunt cheltuieli de reclama si promovare, astfel ca atata vreme cat exista o politica de marketing a companiei care identifica scopul acordarii acestor vouchere cu stimularea si cresterea vanzarilor, consideram ca aceste cheltuieli se incadreaza in prevederile art. 21 alin. (1) lit. (d) din Codul fiscal fiind deductibile din punct de vedere al impozitului pe profit.

In ceea ce priveste TVA, intrucat cheltuielile efectuate cu voucherele respective nu presupun deducerea TVA, consideram ca nu exista implicatii din acest punct de vedere. In masura in care voucherul este utilizat cu scopul obtinerii unui discount atunci consideram ca societatea realizeaza o prestare de servicii pentru care ajusteaza baza impozabila TVA in sensul diminuarii acesteia cu suma voucherului. De asemenea nu consideram ca exista implicatii de natura ajustarii sau nedeductibilitatii TVA.


Referitor la cina gratuita primita de la restaurant in baza acestui voucher, consideram ca restaurantul realizeaza o prestare de servicii taxabila TVA si din acest motiv va emite o factura cu TVA companiei dvs.

Nu am inteles foarte clar cum anume este acordata cina la restaurant in cazul in care nu se opteaza pentru acordarea unui discount, insa presupunam ca restaurantul respectiv va deconta societatii dvs. contravaloarea consumatiei clientului ca si servicii de publicitate/promovare. In acest sens presupunem ca vi se va emite o factura fiscala cu TVA.


Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



Urmareste-ne pe Google News
keyboard_double_arrow_right

Atentie contabili!

Modificari importante in Codul fiscal!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti 
E-Transport - toate NOUTATILE din 2024 + Studii de caz detaliate


E-Transport - toate NOUTATILE din 2024 + Studii de caz detaliate
keyboard_double_arrow_left






Sfaturi de la experti



Subiectele saptamanii

  • Bon fiscal emis eronat. Cum se poate face corectia contabila

    • Bonul fiscal este un document important in desfasurarea activitatii unei firme, fiindca include informatii referitoare la toate tranzactiile efectuate de aceasta, precum livrari de bunuri sau prestari de servicii, si este emis de casele de marcat fiscale electronice. Tocmai de aceea este necesar ca acestea sa fie corecte atunci cand sunt oferite clientilor de catre comercianti. Insa cum putem proceda in cazul in care o firma a emis un bon fiscal eronat? Cum se poate face corectia contabila?...» citeste mai departe aici

  • Controale ANAF 2024. Nereguli descoperite la persoanele fizice in luna august

    • Persoanele fizice, la fel ca cele juridice, au obligatii fiscale catre stat precum plata unor impozite, taxe sau contributii catre buget. In caz contrar, in urma controalelor ANAF, s-a putea sa fie amendate sau sa sufere alte consecinte fiscale. In acest articol vom vedea ce nereguli au descoperit inspectorii ANAF in urma controalelor la persoanele fizice din luna august 2024, asa cum apare in documentul publicat de institutie pe site-ul oficial. Controale ANAF 2024. Nereguli descoperite la...» citeste mai departe aici

  • RO e-Factura la nivelul ONRC. Cand are institutia obligatia de a trimite facturile in sistem

    • Referitor la prevederile OUG nr. 120/2021 privind administrarea sistemului national RO-e Factura si cele ale Codului Fiscal (Legea nr. 227/2015), Oficiul National al Registrului Comertului va aduce la cunostinta urmatoarele aspecte: RO e-Factura la nivelul ONRC. Cand are institutia obligatia de a trimite facturile in sistem Oficiul National al Registrului Comertului (ONRC), prin activitatea sa de baza desfasurata ca autoritate publica, emite facturi fara TVA pentru serviciile specifice...» citeste mai departe aici

Atentie contabili!

E-Transport - toate NOUTATILE din 2024 + Studii de caz detaliate


Modificari importante in Codul fiscal!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti

E-Transport - toate NOUTATILE din 2024 + Studii de caz detaliate

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016