Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cheltuieli studii asociat. Incadrare fiscala

15-Nov-2011
7183

Societatea noastra a acceptat sa suporte cheltuielile efectuate cu studiile de masterat in Stiinte Economice, pentru doi salariati, unul dintre acestia avand calitatea de asociat.


Problema:

Sunt deductibile aceste cheltuieli? Cum se incadreaza din punct de vedere fiscal?

Solutie:

Conform art. 4 alin.(1) din OUG 129/2000 republicata, formarea profesionala a adultilor reprezinta formare profesionala initiala si/sau continua organizata prin alte forme decat cele specifice sistemului national de invatamant.

Sistemul national de invatamant este alcatuit, conform Legii 1/2011 a educatiei nationale, din ansamblul unitatilor si institutiilor de invatamant de stat particulare si confesionale acreditate, de diferite tipuri, niveluri si forme de organizare a activitatii de educare si formare profesionala.

Aceasta lege reglementeaza structura, functiile, organizarea si functionarea sistemului national de invatamant de stat, particular si confesional.

Conform art. 137 alin. (4), programele de studii universitare sunt grupate pe domenii de studii si organizate pe 3 cicluri de studiu: licenta, master, doctorat.

In conformitate cu art. 21 alin. (2) lit. h) din Codul fiscal, cheltuielile pentru formare si perfectionare profesionala a personalului angajat sunt cheltuieli deductibile la determinarea profitului impozabil.

Prin urmare, se deduc cheltuielile pentru formare profesionala a salariatilor, nu si cheltuielile efectuate de catre angajatori cu plata taxelor angajatilor pentru masterat, intrucat acestea nu pot fi considerate cheltuieli cu formare profesionala a personalului angajat fiind realizate prin unitati care fac parte din sistemul national de invatamant.

Daca aceste taxe sunt platite de catre angajator, sumele achitate constituie pentru salariat avantaj in natura, fapt pentru care trebuie considerate elemente similare veniturilor din salarii si trebuie tratate ca atare, respectiv impozitate ca orice alt venit de natura salariala.

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



Urmareste-ne pe Google News
keyboard_double_arrow_right

Atentie contabili!

Modificari importante in Codul fiscal!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti 
E-Transport - toate NOUTATILE din 2024 + Studii de caz detaliate


E-Transport - toate NOUTATILE din 2024 + Studii de caz detaliate
keyboard_double_arrow_left






Sfaturi de la experti



Atentie contabili!

E-Transport - toate NOUTATILE din 2024 + Studii de caz detaliate


Modificari importante in Codul fiscal!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti

E-Transport - toate NOUTATILE din 2024 + Studii de caz detaliate

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016