Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

CNIPMMR cere mentinera posibilitatii IMM-urilor de a opta pentru plata impozitului pe venit sau a impozitului pe profit

02-Iul-2019
1772

Potrivit declaratiilor facute, luni, de secretarul general al Consiliul National pentru Intreprinderi Private Mici si Mijlocii din Romania (CNIPMMR), Liviu Rogojinaru, Consiliul nu sustine o noua impozitare forfetara. 

Acesta a aratat, intr-o conferinta de specialitate sustinuta, luni – 1 iulie 2019, ca este important ca IMM-urile sa aiba posibilitatea sa opteze fie pentru plata impozitului pe venit, fie pentru plata impozitului pe profit.

"CNIPMMR nu sustine o noua impozitare forfetara si o crestere a fiscalitatii IMM-urilor, solicitand asigurarea stabilitatii cadrului legal fiscal actual, orientat deja din 2015, prin ample modificari legislative adoptate in fiecare an pana in 2018, intr-o mult mai mare masura catre impozitarea veniturilor in loc de cea a profiturilor si pe inlocuirea impozitului pe profit cu un impozit specific pentru anumite categorii de activitati, impozitul avand caracteristicile unui impozit forfetar", a subliniat secretarul general al CNIPMMR, Liviu Rogojinaru, citat de Agerpres.ro.

Declaratiile au fost facute in contextul in care, zilele trecute, ministrul Finantelor Publice, Eugen Teodorovici, spunea ca impozitul forfetar ar putea fi mai indicat atat pentru mediul de afaceri, cat si pentru Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF).

Mai multe despre acest subiect puteti citi aici >>

Secretarul general al CNIPMMR a aratat ca este importanta mentinerea posibilitatii IMM-urilor de a opta pentru plata impozitului pe venituri sau a impozitului pe profit, dat fiind ca impozitarea veniturilor are si cateva dezavantajele: cum ar fi faptul ca impozitarea are loc chiar daca intreprinderile inregistreaza pierderi, fie din cauza unor perioade mai dificile sau datorita faptului ca veniturile sunt investite. Astfel, rata impozitarii va fi mai mica in perioadele de ascensiune si mai ridicata in perioadele de recesiune, ceea ce va amplifica amplitudinea fluctuatiilor ciclului economic. 

De altfel, CNIPMMR atrage atentia si asupra instabilitatii legislative fiscale accentuata inregistrata in ultimii ani, precum si a numeroaselor acte normative adoptate in ultima perioada.

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



Urmareste-ne pe Google News
Atentie contabili!

Modificari importante in Codul fiscal!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti
 MODIFICARI la Situatiile Financiare: Ce a schimbat Ordinul 107/2025?



MODIFICARI la Situatiile Financiare: Ce a schimbat Ordinul 107/2025?






Sfaturi de la experti



Subiectele saptamanii

Atentie contabili!
MODIFICARI la Situatiile Financiare: Ce a schimbat Ordinul 107/2025?
Modificari importante in Codul fiscal!
Descarcati GRATUIT
Raportul Special

realizat de specialisti
MODIFICARI la Situatiile Financiare: Ce a schimbat Ordinul 107/2025?
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016