Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Continutul dosarului preturilor de transfer si tratament fiscal in 2016

07-Ian-2016
3303

In cazul urmator, se importa marfa pe o firma si se vand produsele unei alte firme afiliate, firma care detine noua magazine cu amanuntul. Vom vedea ce trebuie sa cuprinda dosarul preturilor de transfer.

In conformitate cu prevederile art. 7 pct. 26 din noul Cod fiscal referitoare la operatiunile dintre persoanele afiliate precizeaza in mod expres faptul ca intre persoane afiliate, pretul la care se transfera bunurile corporale sau necorporale ori se presteaza servicii reprezinta pret de transfer.

In acest sens urmeaza a fi avute in vedere prevederile art. 108 alin. (2) din noul Cod de procedura fiscala care statueaza obligativitatea intocmirii dosarului preturilor de transfer in vederea documentarii respectarii principiului valorii de piata contribuabilul care desfasoara tranzactii cu persoane afiliate, precizand insa faptul ca valoarea tranzactiilor pentru care contribuabilul are obligatia intocmirii dosarului preturilor de transfer, termenele pentru intocmirea acestuia, continutul dosarului preturilor de transfer, precum si conditiile in care se solicita acesta se aproba prin ordin al presedintelui A.N.A.F., ordin neaprobat pana la data redactarii prezentului raspuns.

In vederea pregatirii in perspectiva constituirii dosarului trebuie avut in vedere enumerarea detaliata a documentelor ce vor fi cuprinse in dosarul preturilor de transfer se regaseste in Ordinul presedintelui ANAF nr. 222/2008 alaturi de procedura de solicitare si prezentare a cestuia. Printre informatiile continute se regasesc cele care privesc grupul format dintre persoanele afiliate, prezentarea generala a tranzactiilor, informatii despre partile implicate. De asemenea ordinul cuprinde si succinte dispozitii referitoare la modul de comparare de catre organele fiscale a preturilor de transfer practicate cu valori ale preturilor sau profiturilor aferente tranzactiilor comparabile intre companii independente.

Trebuie subliniat ca OPANAF nr. 222/2008 este in vigoare si in 2016 deoarece potrivit dispozitiilor art. 346 alin. (1) din noul Cod de procedura fiscala reglementarile emise in temeiul actelor normative abrogate raman aplicabile pana la data aprobarii actelor normative de aplicare a prezentului cod, in masura in care nu contravin prevederilor acestuia.

Raspuns oferit pentru www.portalcontabilitate.ro de Justinian Cucu - Jurist si expert in proceduri fiscale

 

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



Urmareste-ne pe Google News
Atentie contabili!

Modificari importante in Codul fiscal!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti
 MODIFICARILE din Declaratia SAF-T Obligatiile pentru contribuabilii mici



MODIFICARILE din Declaratia SAF-T Obligatiile pentru contribuabilii mici






Sfaturi de la experti



Atentie contabili!
MODIFICARILE din Declaratia SAF-T Obligatiile pentru contribuabilii mici
Modificari importante in Codul fiscal!
Descarcati GRATUIT
Raportul Special

realizat de specialisti
MODIFICARILE din Declaratia SAF-T Obligatiile pentru contribuabilii mici
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016