Sunt de acord cu politica de cookie
Fiscalitatea.ro cauta meniu

Cum putem redirectiona 2% din impozitul pe venit pentru sustinerea entitatilor nonprofit sau unitatilor de cult?

02-Iun-2017
477

Persoanele fizice care realizeaza venituri impozabile in Romania pot opta pentru virarea unei sume reprezentand pana la 2% din impozitul anual pentru sustinerea entitatilor nonprofit care se infiinteaza si functioneaza in conditiile legii sau unitatilor de cult.

In functie de natura veniturilor realizate optiunea se notifica organelor fiscale fie prin depunerea Formularului 230 - "Cerere privind destinatia sumei reprezentand pana la 2% din
impozitul anual pe veniturile din salarii si din pensii" fie prin declaratia 200 – Declaratia privind veniturile realizate din Romania.

Formularul 230 se completeaza si se depune de catre persoanele fizice care realizeaza venituri din salarii si asimilate salariilor si/sau venituri din pensii, in urmatoarele situatii:

a) au efectuat in anul de raportare cheltuieli pentru acordarea de burse private conform Legii nr.376/2004 privind bursele private, cu modificarile ulterioare, si solicita restituirea acestora;
b) opteaza pentru virarea unei sume reprezentand pana la 2% din impozitul anual, pentru sustinerea entitatilor nonprofit care se infiinteaza si functioneaza in conditiile legii sau unitatilor de cult.

Persoanele fizice care obtin alte categorii de venituri decat venituri din salarii sau venituri din pensii completeaza sectiunea corespunzatoare din Formularul 200 – Sectiunea III. 


Atentie, pot dispune asupra destinatiei unei sume pentru sustinerea entitatilor nonprofit care se infiinteaza si functioneaza in conditiile legii, unitatilor de cult, precum si pentru acordarea de burse private, conform legii, suma reprezentand pana la 2% din impozitul datorat pe venitul anual si contribuabilii care au realizat venituri din activitati independente/activitati agricole, impusi pe baza de norma de venit, si/sau din cedarea folosintei bunurilor, care nu au obligatia depunerii declaratiei 200.

Acesti contribuabili care nu au obligatia depunerii declaratiei 200 si care au efectuat in cursul anului fiscal de raportare cheltuieli cu burse private si solicita restituirea acestora si/sau opteaza pentru virarea unei sume in contul entitatilor nonprofit sau al unitatilor de cult completeaza doar sectiunea III din formular "Destinatia sumei reprezentand pana la 2% din impozitul datorat pe venitul net/castigul net anual impozabil".

Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!
Votati articolul "Cum putem redirectiona 2% din impozitul pe venit pentru sustinerea entitatilor nonprofit sau unitatilor de cult?":
Rating:

Nota: 5 din 1 voturi
Codul Fiscal 2020. MODIFICARI importante privind TVA, Impozitul pe Profit si Salarizarea

Atentie contabili!

Codul Fiscal s-a modificat in 2020!​

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti
Codul Fiscal 2020. MODIFICARI importante privind TVA, Impozitul pe Profit si Salarizarea


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016x

Trimite opinia ta comunitatii Fiscalitatea.roPentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebare!Sfaturi de la experti© 2007 - 2020 RENTROP & STRATON. All rights reserved.

Atentie contabili!

Codul Fiscal s-a modificat in 2020!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti

Codul Fiscal 2020. MODIFICARI importante privind TVA, Impozitul pe Profit si Salarizarea

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016