Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Fermierii romani vor avea subventii mai mari, in detrimentul celor francezi sau spanioli

28-Iun-2013
1787
Parlamentul European (PE) si Consiliul de ministri au decis noua Politica Agricola Comuna (PAC), acest lucru reprezentand prima reforma co-decisa intre cele doua entitati, a declarat, astazi, Dacian Ciolos, comisarul european pentru Agricultura.

"Cand am preluat mandatul de comisar european, am promis ca o sa vin cu o reforma a Politicii Agricole Comune care sa tina cont de realitatile din Uniunea Europeana si care, cel putin din perpectiva celor 27 de state membre, in curand chiar 28, necesita anumite schimbari. Din primavara acestui an, dupa ce Parlamentul European si-a votat mandatul de negociere, au inceput reuniunile tripartite. Peste 50 de reuniuni tripartite au avut loc, in care au fost analizate toate cele patru regulamente europene care vizau PAC", a spus comisarul european, citat de Agerpres.

Printre subiectele cele mai discutate s-a numarat si cel referitor la convergenta platilor directe, in care s-a venit cu propunerea de miscare bugetara chiar si in interiorul fiecarui stat-membru. In conditiile in care bugetul PAC ramanea constant, s-a reusit mentinerea acestui buget cu o mica reducere, de sub 10 la suta.

"Am ajuns la un acord sustinut de toti ministri agriculturii, iar in Parlamentul European la o prima discutie, am constatat cu placuta surpriza o sustinere destul de larga din partea mai multor grupuri politice la adresa PAC. Am pornit cu o reforma ambitioasa, mai mult decat ma asteptam ca rezultat final, dar ideile de baza au fost acceptate, fara exceptie", a mai declarat Ciolos.

Negociatorii Uniunii Europene au anuntat, in urma cu cateva zile, ca au cazut de acord asupra unor modificari substantiale ale Politicii Agricole Comune, fixand regulile care guverneaza repartizarea unor subventii anuale in valoare de 50 de miliarde de euro pentru perioada 2014-2020.

Acest acord ca noua PAC va aduce mai multi bani agricultorilor din Romania in urmatoarea perioada, ceea ce nu se intampla pentru toate statele membre. Potrivit reformei, multe din marile ferme europene, in special cele din Franta, Spania si Italia, vor pierde pana la 30 la suta din subventiile pe care le primesc in prezent pentru a permite o alocare mai echitabila a subventiilor in cadrul UE.

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



Votati articolul "Fermierii romani vor avea subventii mai mari, in detrimentul celor francezi sau spanioli":
Rating:

Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News
E-factura in 2024. TOP 9 Studii de caz

Atentie contabili!

Atentie, contabili!
Modificari importante in Codul fiscal!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti
E-factura in 2024. TOP 9 Studii de caz


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016







Sfaturi de la experti