Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Greseli pe care trebuie sa le eviti atunci cand faci o schimbare in cariera

08-Sep-2020
1581

Schimbarea jobului sau a carierei poate fi cel mai bun lucru pe care il poti face in viata ta sau s-ar putea transforma intr-o mare dezamagire. Expertii in resurse umane iti spun ce greseli trebuie sa eviti atunci cand iei decizia de a incerca o noua provocare profesionala. 

Intreaba-te daca ai nevoie cu adevarat de o schimbare in cariera

Domeniul in care lucrezi iti da senzatia de siguranta, dar in acelasi timp te si limiteaza. De multe ori simti nevoia de o schimbare, fara a avea curajul de a-ti pune in practica visurile. Fie ca iti lipseste motivatia, fie ca ai un sef cu care nu te mai intelegi, trebuie sa te intrebi mai intai daca ai nevoie cu adevarat de o schimbare in cariera. Pune pe hartie plusurile si minusurile actualului loc de munca. Vezi daca exista variante pentru a-ti imbunatati randamentul, trece in revista oportunitatile pe care le-ai putea descoperi in alte parti si abia apoi ia decizia finala de a-ti depune demisia sau de a ramane. 

Salariul n-ar trebui sa fie criteriul numarul unu

Muncesti pentru bani! Acesta este realitatea. Insa, trebuie sa pui in balanta si alte aspecte inainte de a-ti schimba jobul. Poate ca primesti o oferta mai buna din alta parte din punct de vedere financiar. Fa-ti un calcul salariu net inainte de a lua decizia si incearca sa obtii cat mai multe informatii despre oportunitatea care s-a ivit. Poate ca vei primi bani mai multi, dar nivelul de stres va fi peste limitele tale. Poate ca sefii vor fi mai exigenti sau echipa este inca in formare, caz in care vei avea de muncit si pentru altii. Important este sa stii ca nu totul se rezuma la bani atunci cand vine vorba de cariera. Analizeaza bine beneficiile reale pe care ti le-ar putea aduce schimbarea si fii cat mai informat inainte de a semna noul contract. 

Nu iti pune singur limite

De multe ori, atunci cand alegi un nou loc de munca, acesta ar putea sa nu reprezinte o provocare pentru tine. Teama de esec te poate determina sa nu iesi din zona ta de confort si sa faci aceleasi lucruri, doar ca in alta parte. Expertii iti recomanda sa incerci pe cat posibil sa te reinventezi daca simti cu adevarat nevoia unei schimbari in cariera. Pentru a fi cu adevarat motivat, este bine sa inveti in permanenta lucruri noi si sa descoperi provocari. 

 

De asemenea, inainte de a alege un nou domeniu, trebuie sa fii convins ca acesta este in concordanta cu asteptarile si abilitatile tale. Analizeaza directia in care te vei indrepta si nu face alegerea finala doar pentru ca ti se pare un job potrivit. Asuma-ti riscuri, dar incearca pe cat posibil sa fie vorba despre niste riscuri calculate.

Urmeaza-ti calea cu pasi mici si planuri cat mai clare

Planurile pe care ti le faci in cariera nu pot fi indeplinite de pe-o zi pe alta. Este bine sa iti stabilesti obiective, dar nu sari niciodata etapele. Rabdarea este un element esential atunci cand vine vorba despre cariera. Fa totul pas cu pas, fii atent la detalii si la actiunile care par nesemnificative. Numai asa vei reusi sa iti duci planurile la bun sfarsit, iar recompensele obtinute sa fie pe masura eforturilor tale. 

 

Uita de preconceptii si incearca sa nu iti deformezi parerea din cauza lor. Documenteaza-te cat mai bine asupra noului loc de munca pentru a nu avea regrete. De multe ori, asteptarile tale nu coincid cu realitatea. Fiecare job are avantaje si dezavantaje. Trece-le in revista si revizuieste-le. Daca balanta va atarna mai greu in „talerul" avantajelor, atunci vei reusi sa-ti spui ca ai facut alegerea corecta.

Acestia sunt principalii pasi pe care ii ai de urmat in momentul in care faci o schimbare in cariera ta. Tine-te de ei, evita greselile si te vei bucura de succesul asteptat. 

Sursa foto: Saulo Mohana via unsplash.com

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



Urmareste-ne pe Google News
keyboard_double_arrow_right

Atentie contabili!

Modificari importante in Codul fiscal!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti 
E-Transport - toate NOUTATILE din 2024 + Studii de caz detaliate


E-Transport - toate NOUTATILE din 2024 + Studii de caz detaliate
keyboard_double_arrow_left






Sfaturi de la experti



Subiectele saptamanii

  • Bon fiscal emis eronat. Cum se poate face corectia contabila

    • Bonul fiscal este un document important in desfasurarea activitatii unei firme, fiindca include informatii referitoare la toate tranzactiile efectuate de aceasta, precum livrari de bunuri sau prestari de servicii, si este emis de casele de marcat fiscale electronice. Tocmai de aceea este necesar ca acestea sa fie corecte atunci cand sunt oferite clientilor de catre comercianti. Insa cum putem proceda in cazul in care o firma a emis un bon fiscal eronat? Cum se poate face corectia contabila?...» citeste mai departe aici

  • Controale ANAF 2024. Nereguli descoperite la persoanele fizice in luna august

    • Persoanele fizice, la fel ca cele juridice, au obligatii fiscale catre stat precum plata unor impozite, taxe sau contributii catre buget. In caz contrar, in urma controalelor ANAF, s-a putea sa fie amendate sau sa sufere alte consecinte fiscale. In acest articol vom vedea ce nereguli au descoperit inspectorii ANAF in urma controalelor la persoanele fizice din luna august 2024, asa cum apare in documentul publicat de institutie pe site-ul oficial. Controale ANAF 2024. Nereguli descoperite la...» citeste mai departe aici

  • RO e-Factura la nivelul ONRC. Cand are institutia obligatia de a trimite facturile in sistem

    • Referitor la prevederile OUG nr. 120/2021 privind administrarea sistemului national RO-e Factura si cele ale Codului Fiscal (Legea nr. 227/2015), Oficiul National al Registrului Comertului va aduce la cunostinta urmatoarele aspecte: RO e-Factura la nivelul ONRC. Cand are institutia obligatia de a trimite facturile in sistem Oficiul National al Registrului Comertului (ONRC), prin activitatea sa de baza desfasurata ca autoritate publica, emite facturi fara TVA pentru serviciile specifice...» citeste mai departe aici

Atentie contabili!

E-Transport - toate NOUTATILE din 2024 + Studii de caz detaliate


Modificari importante in Codul fiscal!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti

E-Transport - toate NOUTATILE din 2024 + Studii de caz detaliate

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016